Карта на продуктовия каталог

Главна категория Подкатегория Продукт
КАРМОЛИС капки 80 мл.- широкоспектърно

КАРМОЛИС капки 80 мл.- широкоспектърно
Carmolis drops

100г КАРМОЛИС съдържат: Лекарствени вещества: Menthol racemic 1,72000 g; Thymi oil 0,00172 g; Anisi oil 0,01548 g; Cassiae oil 0,17716 g; Caryophylli floris oil 0,17716 g; Limonis oil 0,01118 g; Lavandulae oil 0,17716 g; Spicae oil 0,17716 g; Citronellae oil 0,01720 g; Salviae oil 0,03526 g; Myristicae oil (Macidis) 0,07052g; Melissae spiritus 0,17200 g
Помощни вещества: 61,550mg етанол 94% w/w (=96%v/v), 35,698mg пречистена вода Съдържа 65 об.% Alkoho!.
КАРМОЛИС се предлага в безцветни стъклени бутилки с капкомер и капачка на винт с 20, 40, 80 и 160 ml разтвор. Продажба в аптеки и дрогерии без рецепта.
Какво представлява КАРМОЛИС и за какво се използва: КАРМОЛИС, капки перорални, разтвор, дермален разтвор, разтвор за инхалации с пара, действа бързо при стомашни оплаквания, нервност, прилошаване при пътуване, болки в крайниците.Традиционно се прилага като меко действащо лекарство на растителна основа. Свойства:КАРМОЛИС при перорално приложение действа успокояващо, отпускащо и спазмолинично на стомаха, седативно при нервна възбуда, благоприятно при смущения на съня, при вегетативни прояви по време на климактериума и при болест на пътуването, стимулира храносмилането и действа газогонно. При леки възпалителни заболявания на дихателните пътища и простуда КАРМОЛИС, след вдишване на парите, действа отбъбващо на лигавицата и веднага се чувства облекчаване на дишането. Стимулиращото действие върху оросяването след приложение върху кожата предизвиква облекчаване при болки в мускулите и крайниците при ревматоиден артрит, неврит, невралгия, главоболие, сърбежи по кожата при ухапвания от насекоми.
Показания: За приложение върху кожата при:
- болки в мускулите и крайниците при ревматоиден артрит, неврит, невралгия
- главоболие
- сърбежи по кожата при ухапвания от насекоми.
- леки възпалителни заболявания на дихателните пътища и простуда.
Перорално приложение при:
- стомашно-чревни нарушения - гадене, храносмилателни смущения като газове, чувство за тежест в корема, загуба на апетит
- напрегнатост, раздразнителност, смущения на съня, нервни състояния по време на климактериума, прилошаване по време на пътуване.
Преди да използвате КАРМОЛИС: Не приемайте КАРМОЛИС:
- ако сте алергични (свъръхчувствителни) към активните вещества или към някоя от останалите съставки на продукта
- ако имате стеснение на жлъчните канали, възпаление на жлъчния мехур, заболявания на черния дроб и язви в гастроинтестиналния тракт
- при деца, ако те са под 12-годишна възраст
Обърнете специално внимание при лечението с КАРМОЛИС:
- ако страдате от жлъчнокаменна болест
- когато сте болен с чернодробни заболявания или сте алкохолик, епилептик, болен с органични мозъчни увреждания, бременна сте или кърмите, тъй като този лекарствен продукт съдържа 65 об.% алкохол. При спазване на указанията за дозиране при всеки прием в организма влизат до 0,54 g алкохол. Поради тази причина съществува риск от увреждане на здравето при тези болни.
Бременност: Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. КАРМОЛИС не трябва да се използва по време на бременност.
Кърмене: Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. КАРМОЛИС не трябва да се използва по време на кърмене. 
Шофиране и работа c машини: Този лекарствен продукт съдържа 65 об.% алкохол. При спазване на указанията за дозиране при всеки прием в организма влизат до 0,54 g алкохол.
Не шофирайте и не използвайте каквато и да е техника или машини в случай на предозиране, тъй като може да се повлияе отрицателно способността за шофиране и работа с машини.
Употреба на други лекарства: Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, тъй като КАРМОЛИС може да се намали или усили действието на други едновременно приемани лекарства.
Как да използвате КАРМОЛИС: Винаги използвайте КАРМОЛИС точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Обичайната доза е до 5 пъти дневно по 10-20 капки върху захар, в горещ чай или вода. При външно приложение КАРМОЛИС се маже няколко пъти дневно върху болезненото място. При инхалациите 20 капки КАРМОЛИС се прибавят към гореща вода или чай, след което се вдишват парите и се изпиват.
Дозировка при особени приложения: При газове, чувство за тежест в корема, смушения в храносмилателната система 10-20 капки КАРМОЛИС се приемат с горещ чай, вода или върху захар.
Пои нервни смушения на съня 10-20 капки КАРМОЛИС се прибавят към чаша чай или подсладена гореща вода
Болести на пътуването: При гадене няколко капки КАРМОЛИС върху захар действат успокояващо и отпускащо.
При напрегнатост 3 пъти дневно по 10-20 капки КАРМОЛИС върху захар или в чай.
Настинка: До 5 пъти дневно по 10-20 капки КАРМОЛИС върху захар или в чай.
Главоболие: Допълнително с пероралния прием на капките КАРМОЛИС да се втрива в челото, слепоочията и врата.
При болки в крайниците болезнените места се мажат ежедневно с КАРМОЛИС, след което се затоплят.
При заболявания на дихателните пътища: 20 капки КАРМОЛИС се поставят в горещ чай, като се вдишват парите (правят се инхалации) и същевременно бавно се пие чаят с КАРМОЛИС. Втриването на КАРМОЛИС в гърдите и гърба предизвиква съществено подобряване на дишането.
Сърбежи по кожата, ухапвания от насекоми: Да се покрият засегнатите участъци с КАРМОЛИС, без да се втрива.
След втриване на КАРМОЛИС, да се измият добре ръцете!
Да се избягва контакт с очите!
Ако сте приели или приложили повече от необходимата доза КАРМОЛИС: Няма съобщения за случаи на предозиране. Но при евентуален контакт с очите или при предозиране в областта на лицето, може да се предизвика неприятно парене в очите. Ако е необходимо, очите обилно да се изплакнат с вода. Паренето изчезва след кратко време.
Ако сте пропуснали да приемете или приложите КАРМОЛИС: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Възможни нежелани реакции: Както всички лекарства, КАРМОЛИС може да има нежелани реакции. При приложението му обаче съгласно предписанията, досега не са наблюдавани такива. Но ако забележите нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
Съхранение на КАРМОЛИС: Безцветна стъклена бутилка с КАРМОЛИС трябва да се съхранява затворена и на място, недостъпно за деца.
Срокът на годност на КАРМОЛИС: 5 години и продуктът може да се използва до означената върху опаковката с "Годен до:" дата.
Допълнителна информация: КАРМОЛИС е създаден по традиционна рецепта.
Съдържа активно действащи вещества от 10 лечебни растения:
Анасон: От плодовете се добива масло за мазане и спазмолитично действащ чай. Анасонът действа отбъбващо на лигавицата и облекчаващо при газове.
Cinnamomi cassiae: От листата на китайското канелено дърво се извлича Cassia-масло, което е известно от векове в азиатската народна медицина като средство при стомашни оплаквания.
Лавандула: Етеричното масло се добива от цветовете на лавандулата. То действа успокояващо на нервите и се използва при главоболие, смущения в съня, стомашни болки и болки в жлъчката.
Карамфил: Полученото от цветовете на карамфиловото дърво карамфилово масло има благоприятно въздействие върху стомаха. Намира приложение и при зъбобол.
Мента: Етеричното масло с основната му активна съставка ментола има стимулиращо и спазмолитично въздействие върху храносмилателната система и затова се препоръчва особено при стомашно-чревни катари и колики.
Салвия: От листата й се приготвя настойка, която помага при катари, стомашни оплаквания, както и при възпаление на венците и гърлото.
Мащерка: Отбъбващото носната лигавица и успокояващото кашлицата действия са отдавна известни. Благоприятни са също и затягащият и укрепващият ефект при стомашни и чревни заболявания.
Лимон: Силно ароматното лимоново масло се добива от корите на зрелите плодове. Неговият освежаващ аромат е от особено значение при външно приложение.
Маточина: Листата й намират приложение като стимулиращо, укрепващо сърцето и спазмолитично средство. Маточината действа успокояващо на нервите и стимулиращо върху оросяването.
Индийска маточина: Силно миришещото на лимон масло се получава при дестилация с водна пара на изсушени растения. Неговото дразнещо кожата, ревулзивно действие го прави приложимо предимно за мазане при ревматични оплаквания и ухапвания от насекоми.
Производител: SCHMIDGALL

БЕНФОГАМА 100 таблетки-при недостиг на витамин B1

БЕНФОГАМА 100 таблетки - при недостиг на витамин B1
100 таблетки 50 мг.
Benfogamma coated tablets

СЪСТАВ: Benfotiamine (мастноразтрорим дериват на бит.B1) и други съставки.
ПОКАЗАНИЯ: Профилактика и лечение на клинични състояния с недостиг на витамин B1, доколкото същите не могат да бъдат отстранени чрез подходящ начин на хранене. Клинично-химически доказан дефицит на витавин В1 може да настъпи при недостатъчно и неправилно хранене, парентерално хранене през по-дълъг период, пълна диета, хемодиализа, лоша абсорбция, хроничен алкохолизъм, повишени нужди /бременност и кърмене/.
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: 1 таблетка дневно - за профилактика 1-3 пъти дневно по 3 таблетки в редки случаи по 5 - за лечение . Дражетата се вземат несдъвкани с малко течност."
Производител: WOERWAG PHARMA

ВИТАМИН В6, ЖЕЛЯЗОДЕФИЦИТНА АНЕМИЯ, СОФАРМА, ТАБЛЕТКИ Х 20, 25 мг

 

ВИТАМИН В6, ЖЕЛЯЗОДЕФИЦИТНА АНЕМИЯ, СОФАРМА, ТАБЛЕТКИ Х 20, 25мг

VITAMIN В6 SOPHARMA

 
Активно вещество:
Витамин Вб 25 mg
Помощни вещества: Млечна захар, микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат, колидон 25, пшенично нишесте, етилов спирт96°, опадрай П.
ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА: Двадесет филмирани таблетки се опаковат в блистер от ЦВХ/алуминиево фолио. Един блистер се поставя в картонена кутия заедно с листовка за пациента.
НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ: Без лекарско предписание.
ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА: Витамин В6 под формата на филмирани таблетки е препарат от групата на витамините.
ПОКАЗАНИЯ: Препаратът е показан за профилактика на Витамин Вб дефицитни състояния, които могат да доведат до желязодефицитна анемия, неврологични нарушения, себореен дерматит (алергично възпаление на кожата), хейлоза (напукване на устните).
Витамин B e заместителна терапия може да се наложи при:
- алкохолизъм; изгаряния;
- конгенитални метаболитни дисфункции (хомоцистинурия, хипероксалурия и др.);
- хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза);
- инфекциозни заболявания;чревни заболявания при които се наблюдава диарична симптоматика (глутенова ентеропатия, регионални ентерити, спру);
- малабсорбционен синдром свързан със заболявания на чернодробно-жлъчния тракт; при пациенти на хемодиализа и след гастректомия (резекция на стомаха);
- при дефицитни състояния предизвикани от лекарствените продукти изониазид, хидралазин, имуносупресори, контрацептиви, съдържащи естроген; състояние на пролонгиран стрес.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Не трябва да се прилага при свръхчувствителност към съставките на Витамин Вб
СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: Препаратът преминава през плацентарната бариера и в кърмата, но може да се употребява при бременност и кърмене в терапевтични дози.
При приложението му във високи дози може да доведе до пиридоксинова зависимост на новороденото.Не оказва влияние върху ковдентранията и вниманието при шофиране и работа с машини.
Какви други лекарствени средства повлияват действието на препарата: Витамин Вб може да се прилага в комбинация с други витамини и минерали. Оралните контрацептивни средства може да увеличат нуждите от витамин Вб в организма. Витамин Вб намалява антипаркинсоновия ефект на леводопа, но при доза до 5 mg Витамин Вб може да се употребява съвместно с леводопа. Препаратът не повлиява ефектите на новите антипаркинсови лекарствени продукти мадопар и синемет. Циклозерин и имуносупресорите са антагонисти на Витамин Вб- Изониазид или пенициламин може да доведат до анемия или периферни неврити, действайки като антагонисти на Витамин В6, като повишават неговото елиминиране през бъбреците.
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА: Препаратът се прилага перорално, като дозата за възрастни е 50-100 mg (2-4 филмирани таблетки) дневно, а при деца по 25-50 mg (1-2 филмирани таблетки) на ден.
Дозировката се определя от тежестта на заболяването и степента на Витамин Вб дефицитното състояние.
НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: Препаратът се понася добре. Могат да се наблюдават реакции на свръхчувствителност (сърбеж, обриви), световъртеж, гърчове и други оплаквания при прилагане на по-високи дози, които изчезват след спиране на лечението.
За всички нежелани лекарствени реакции, включително и такива, неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.
ПРЕДОЗИРАНЕ: При много високи дози може да се наблюдават световъртеж, гърчове и други оплаквания.Лечението се състои в прилагането на лекарствени средства, които повлияват симптомите на предозиране.
ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ: На защитено от светлина място при температура до 25° С.Да се съхранява на места недостъпни за деца!
СРОК НА ГОДНОСТ: Две години от датата на производство.Да не се употребява след изтичане срока на годност!
Производител: СОФАРМА АД

ВИТАМИН Б КОМПЛЕКС, СОФАРМА, НЕВРИТИ, ПОЛИНЕВРИТИ, ТАБЛЕТКИ Х 20

 

ВИТАМИН Б КОМПЛЕКС, СОФАРМА, НЕВРИТИ, ПОЛИНЕВРИТИ, ТАБЛЕТКИ Х 20

Vitamin B - complex

Състав: Една таблетка съдържа: 5 mg thiamine nitrate (vit. В1), 1 mg riboflavin (vit. В2), 4 mg pyridoxine hydrochloride (vit. В6), 50 mg nicotinamide (vit. РР).
Показания: Продуктът се прилага при недостиг на витамините от група В при следните заболявания: неврити; полиневрити от алкохолен, токсичен и постинфекциозен произход; диабетна полиневропатия; невралгии; парестезии; енцефалопатия на Wernicke; невродермити; хроничен алкохолизъм; интоксикации.
Дозов режим и начин на приложение: Филмираните таблетки се прилагат перорално при възрастни в доза 2-6 таблетки дневно; при деца по 1-2 таблетки дневно.
Противопоказания: Vitamin Bcomplex не се прилага при свръхчувствителност към продукта, глаукома, подагра, хипотония и язвена болест.
Взаимодействия с други лекарства: Възможно е продуктът да намали хипотензивния ефект на някои адренолитици и симпатиколитици, както и да потисне сънотворния ефект на барбитуратите и глутетимид, поради наличието на витамин В1 в състава му. Хлорпромазин засилва уринната екскреция на vit. В2. Пробенецид инхибира тубулната секреция и реабсорбция на vit.В2, с което се намалява неговата екскреция в урината. Vit.В6 намалява антипаркинсоновия ефект на L-Dopa. При едновременно прилагане с орални контрацептивни средства, Rimicid, пенициламин, циклосерин и тиосемикарбазони се намалява концентрацията на vit В6 в кръвта.
Нежелани лекарствени реакции: Продуктът има много добра толерантност, но са възможни в редки случаи при предразположени пациенти да се наблюдават сърбеж; уртикария; едем на Квинке.
Лекарствена форма и опаковка: Филмирани таблетки по 20 броя.
Начин на отпускане: Таблетки - без рецепта.
Производител: СОФАРМА АД

БЕНФОГАМА 50 таблетки - при недостиг на витамин B

БЕНФОГАМА 50 таблетки - при недостиг на витамин B1
50 таблетки 50 мг.
Benfogamma coated tablets

Състав: Една обвита таблетка съдържа: 50,0 mg бенфотиамин (benfotiamine), мастноразтворим дериват на витамин В1.
Други съставки: сукроза, глюкозен сироп и макроголглицеролoв хидроксистеарат.
Показания: Основни области на приложение на монопрепарата са основно профилактиката и лечението на състояния на клинично изявен дефицит на витамин В1, доколкото същите не могат да бъдат отстранени чрез подходящ начин на хранене.
Противопоказания: Свръхчувствителност към бенфотиамин, тиамин или към някое от помощните вещества.
Нежелани лекарствени реакции:
Нарушения на имунната система: Много редки:
изолирани случаи на реакции на свръхчувствителност (уртикария, екзантем).
Стомашно-чревни нарушения: Много редки: изолирани случаи на стомашно-чревна дисфункция, напр. гадене или други оплаквания са докладвани по време на клинични изпитвания с бенфотиамин. Въпреки това, честотата на проявлението им не се различава значително от плацебо-третираните групи. Причинно-следствена връзка с бенфотиамин все още не е категорично установена, но е възможна дозозависимост.
Производител: WOERWAG PHARMA

МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА PRISTINE противовъзпалител

МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА PRISTINE
45 капсули х 1300 мг.
Evening Primrose Oil PRISTINE

Съдържание: 100% студено пресовано, нерафинирано и нефилтрирано масло от вечерна иглика с високо съдържание на гама-линоленова киселина. Маслото от вечерна иглика осигурява на тялото богат източник на гама-линоленова киселина – Омега-6 киселина, която поддържа сърдечно-съдовата, нервната, имунната и особено репродуктивната системи.

МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА е особено ценно за жени, които желаят: Чиста и гладка кожа. Лъскава коса и здрави нокти.

Действие: Поддържа структурата и функционирането на: органите и жлезите, отговарящи за хормоналния метаболизъм, противовъзпалителните и имунни реакции, сърдечно-съдовата система, костната и нервна система, производството на кожни клетки.

Дозировка: 2 капсули дневно

Производител: Pristine

ОМЕГА ЕСЕНШЪЛ УОМАН капс.1000 мг.х 120, BARLEANS

ОМЕГА ЕСЕНШЪЛ УОМАН капс.1000 мг.х 120, BARLEANS

Дейстние: Красота и баланс отвътре. Esential Woman. Външната красота е отражение на вътрешното здраве. Блестящата кожа, сияещата коса и здравите нокти са сигурен знак за вътрешно здраве. Essential Woman деликатно балансира женските хормони и по този начин се превръща в спасение от месечния дискомфорт или проблемите на менопаузата. Така дава възможност на вашата красота да цъфти в пълния си блясък.
Специалната формула Essential Woman е извлечена от семена на цветни растения, като пупалка и лен богати на фитонутриенти – растителни вещества, признати заради техните качества да разкрасяват и балансират.
Essential Woman е първият по рода си продукт, който съчетава пълен комплекс от нутриенти с терапевтична полза, насочен към специалните и променящи се нужди на жената.

Състав: Формулата Essential Woman е специален комплекс от:
Органично нерафинирано ленено масло: най-богатият на растително базирани есенциални мастни киселини природен продукт, включващ Омега-3 и Омега-6.
Органично масло от пупалка (вечерна иглика): Съдържа специализирано хранително вещество - гама-линоленова киселина (ГЛК), която в научните изследвания се посочва като средство за поддържане на хормоналното здраве и средство срещу предменструалния синдром и менопаузата.
Лигнани: Особено задълбочено изучаван клас от растителни хранителни вещества, който се открива в лененото семе. 


Соеви изофлавони: Растителни фитоестрогени, които помагат за справяне с досадните симптоми на менопаузата и предменструалния синдром, едновременно с поддържането на сърдечно здраве, здрава костна система, превенция на остеопорозата и поддържане на здравето на гърдата.
Всяка мека желатинова капсула с покритие от рожков съдържа органично масло и частици от ленено семе със съдържание на лигнани, масло от пупалка, изофлавони и сапонини, извлечени по механичен начин от органична соя, розмарин. Не съдържа съставки от генномодифицирани организми.

Препоръчителна доза: от 3 до 9 капсули дневно

Съдържание: Съдържание в 1 доза (3 капсули)
Показатели на еднократна доза:    
% дневна доза
Калории 21    
Калории от мазнини 21
Общо мазнини 2 g     4 %
Наситени мазнини 0.25 mg   1 %
Полиненаситени мазнини 1.5 g    
Мононенаситени мазнини 0.4 g    
Омега-3 1050 mg    
Омега-6 460 mg    
Омега-9 360 mg    
Ленени частици(съдържащи лигнани) 486 mg    
Лигнан (SDG) 4-11 mg    
Гама-линоленова киселина(ГЛК) 18 mg    
Сапонини 7 mg    
Изофлавони 6 mg    
Комбинация розмарин/аскорбинова киселина – 2 mg    

Производител: BARLEANS ORGANIC OILS USA

ИВКЕЪР - 30 капс. за ЛЕКА И РЕДОВНА МЕНСТРУАЦИЯ

ИВКЕЪР

Грижа за жената. Подкрепя функциите на женската полова система и стимулира дейността на яйчниците.

Действие:
ИВКЕЪР съдържа екстракти от билки, които са известни, като укрепващи дейността на матката, съдържат фитоестрогени с естрогеноподобна активност и допринасят за подсилване на имунната система. Капсулите ИВКЕЪР съдържат натурален калций. ИВКЕЪР подкрепя функциите на женската полова система и съдейства за стимулиране дейността на яйчниците. Спомага за регулиране на менструалния цикъл. Продуктът има благоприятен ефект върху функционалното състояние на матката. Допринася да облекчаване на болките. ИВКЕЪР има имуномодулиращо действие и съдейства за стимулиране на кръвообразуването, което подкрепя организма при анемия и обща слабост, асоциирана с маточни смущения.

БЛАГОПРИЯТНО ПОВЛИЯВА ПРОБЛЕМИТЕ СВЪРЗАНИ С: 1. Предменструален синдром - ПМС /PMS/ 2. Дисменорея /болезнена менструация/ 3. Нерегулирана менструация а. Менорагия /твърде обилна или продължителна менструация над 7 дни/ б. Метрорагия /маточни кръвотечения извън менструалния цикъл/ в. Олигоменорея /рядка менструация/ 4. Дисфункционални маточни кръвотечения /DUB/ 5. Следродилна слабост

Дозировка:
по 1 капсула два пъти дневно за три месеца. При някои случаи може да се приема по 2 капсули 2 пъти дневно.

Противопоказания: в препоръчаните дози не се наблюдават. Да не се приема от бременни и кърмещи жени и момичета в пубертета.

Странични ефекти:
Няма.

Съхранение:
на хладно и сухо място, без пряка слънчева светлина. Да не се държи в хладилник.

Състав: Екстракти: Saraca indica 85 mg, Dashamoola 35 mg, Symplocos racemosa 35 mg, Tinospora cordifolia 35 mg, Boerhaavia diffusa 35 mg и др.

Производител: Himalaya

М2 ТОН, HIMALAYA, ТАБЛЕТКИ Х 60

М2 ТОН, HIMALAYA, ТАБЛЕТКИ Х 60

При нарушен хормонален баланс.

Състав: Екстракти от: Witania somnifera, Cuminum cyminum, Piper cubela, Cariophyllus aromaticus, Mesua ferrea, Boerhaavia diffusa, Bombax malabaricum, Zingiber officinale, Cedrus deodara, Hibiscus rosa-sinensis, Asparagus racemosus, Hygrophila spinosa, Adhatoda vasica, Ficus bengalensis всички по 10 мг Nelumbium spesiosum 20 мг Andropogon muricatus 20 мг Terminalia chebula 20 мг Bryonia laciniosa 20 мг Emblica officinalis 40 мг Symplocos racemosa 50 мг Saraca indica 400 мг

Действие: М2 тон таблетките се препоръчва за подкрепа и регулацията при жени с нарушен хормонален баланс и нередовен месечен цикъл. Таблетките са комбинация от взаимно подсилващи се билкови съставки и е предназначен да отговори на постоянно променящите се нужди на жената, които възникват в процеса на съзряването й от пубертета до менопаузата. Продуктът съдържа фитоестрогени, които спомагат за нормалното развитие и функциониране на яйчниците. Подпомага баланса между жлезите с вътрешна секреция и обмяната в организма. Съдейства за регулирането на менструалния цикъл и допринася за осигуряване на навременна овулация и създаване на фертилна среда като по този начен подобрява шансовете за забременяване при необяснимо безплодие. Облекчава неприятните усещания в климакса.

Дозировка: По 2 таблетки 2 или 3 пъти дневно за 3 месеца. При безплодие: по 2 таблетки три пъти дневно от 3 до 6 месеца или до забременяване. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Производител: Charak

МЕНОСАН - 60 таблетки

МЕНОСАН

Добро самочувствие по време на менопауза с билковите продукти на Хималая.

Действие: Меносан е уникален билково-минерален продукт, който прави прехода към климакса и менопаузата за жените над 40, плавен и допринася за избягване на кратки и продължителни прояви на това състояние. Продуктът е разработен на базата на рецепти на най-древната наука за живота АЮРВЕДА, допълнително подложени на задълбочени научни и клинични изпитания. Съдържащите се в Меносан компоненти са богати на калций и магнезий от естествен произход, на фитоестрогени и други биологично активни вещества, които подпомагат използването на хормоните в човешкия организъм и допринасят за нормализиране на хормоналния баланс в него, подпомагат имунната система, спомагат за облекчаване на костно-ставните и мускулни болки, тонизира нервната система. Меносан съдейства за облекчаване на климактеричните оплаквания като топли вълни, нощни изпотявания, главоболие, раздразнителност, лесна уморяемост, безсъние и склонност към депресия.

Дозировка: по 1 таблетка два пъти дневно

Противопоказания: Няма.

Странични ефекти: Няма.

Съхранение: На хладно и сухо място без пряка слънчева светлина. Да не се държи в хладилник.

Състав: Екстракт от следните билки: Saraca indica 130 мг, Asparagus racemosus 110 мг, Powders: Centella asiatica 50 мг, Terminalia chebula 110 мг, Glycyrrhiza glabra 100 мг, Sida cordifolia 105 мг, Kukkutandatvak Bhasma (калцинат от яйчени черупки) 125 мг, Zahamohra Bhasma (минерална, натурална смес) 125 мг.

Производител: Himalaya

Редовното приемане на билките от серията Хималая допринася за общо подобряване на състоянието на организма и неговото укрепване. В нашия ОНЛАЙН магазин bilki.bg можете бързо и лесно да поръчате необходимите ви билки, хранителни добавки, натурална билкова козметика и други здравословни продукти.

МЕЛБРОЗИЯ, НАТУРПРОДУКТ, КАПСУЛИ Х 60

МЕЛБРОЗИЯ, НАТУРПРОДУКТ, КАПСУЛИ Х 60

Менопаузата обикновено се наблюдава при жени между 45 и 55 годишна възраст. Тя може да трае от няколко месеца до 5-6 години. В този период жената трябва да си осигури подходящ режим на хранене и редовни физически упражнения.

Хормоните играят особена роля в живота на всяка жена. Те се грижат за физическото и психическото равновесие в тялото. Отсъствието им може да доведе до най-различни оплаквания, като тези, които настъпват в климактерична възраст. През климактериума в женското тяло намалява производството на естрогени и това води до нарушение в хормоналния баланс.

Кои са всъщност климактеричните оплаквания, които се проявяват в различна степен групирани в т. нар. климактеричен синдром:

Топли вълни - това са най-честите оплаквания при жени в тази възраст. Представляват рязка промяна в кожната температура по лицето и гърдите, съпроводена с изпотяване и зачервяване. Нерядко топлите вълни са първи признак за наближаващата менопауза, значително преди появата на нарушения в цикъла, болки в костите и ставите и т.н.

Нощни изпотявания - те влияят негативно върху съня, водят често до безсъние и причиняват субективен дискомфорт.

Раздразнителност и психическо напрежение - нерядко тези оплаквания са вторични, т.е. последствие от топлите вълни и недоспиването; понякога са и самостоятелни признаци на настъпващата климактерична възраст.

Главоболие - това е самостоятелен белег за наближаващ климакс, който се среща в около 25-30% от жените на възраст над 45 години, което се повлиява добре при съответно лечение.

Трудна концентрация - съществен белег на климактериума, който се отдава повече на хормоналните промени в организма през този период от живота на жената, отколкото на "амортизиране" или "възрастово оглупяване".

Световъртеж и нарушено равновесие - това са важни белези на климакса, които макар и привидно безобидни, играят роля при повишаване на риска от чести травми на крайниците.

Мелброзия е продукт, създаден специално за жени. Вече повече от 30 години жените от цял свят му се доверяват. Мелброзия не е полов хормон, но проявява естрогеноподобно действие. Препаратът е пригоден за жени, които не понасят хормонална терапия, страхуват се от нея или имат противопоказания за приложението й. Мелброзия е естествения път за доставяне на организма на онази енергия, от която той се нуждае при повишените изисквания в ежедневието, чрез добре балансирана комбинация от ценни витамини, градивни и хранителни вещества.

Дозировка: Обикновено е достатъчна по 1 капсула дневно преди закуска с малко вода. Препоръчваме през първите 10 дни да се приемат по 3 капсули дневно, от 11 - тия до 20 - тия ден - по 2 капсули дневно и след това - по 1 капсула дневно. Мелброзия може да се приеме и чиста т.е. чрез отваряне на капсулата директно по време на храненето. Може да се прилага неограничено дълго време. Мелброзия се предлага в месечна опаковка от 30 капсули и в по-изгодна от материална гледна точка опаковка от 60 капсули.
 
Съдържание:
Активни вещества: Цветен прашец (полен). Цветният прашец обединява всички вещества, които са важни за растежа, изграждането, функционирането и регенерирането на клетките. Освен това той подпомага по естествен начин защитните сили на организма. Вътрешността на полена съдържа в концентрирана форма всички ценни за човешкото тяло хранителни и активни вещества, като белтъчини, минерали, витамини, въглехидрати, ензими.

Перга (пчелен хляб): Перга е ферментирал цветен полен. При този ферментационен процес твърдата обвивка на полена се разрушава. Така ценните хранителни и активни вещества на полена стават по-лесно достъпни за организма и се абсорбират по-бързо.

Пчелно млечице (Желе Роял): Пчелното млечице е произведена от пчелите храна, сравнима с майчиното мляко. То дава на пчелната царица огромна плодовитост и въпреки генетичната идентичност с обикновените пчели-работнички, възможност за десет пъти по-продължителен живот. Заради своите съставки пчелното млечице се използва от много векове като подпомагащо средство. То е извънредно богато на белтъчини, гроздова захар, витамини (В1, В2, В6, С, РР и Н), липиди и микроелементи.

Флавоноиди: Високото съдържание на флавоноиди в полена води до нормализиране на повишената капилярна пропускливост и чупливост на съдовете. Освен това на флавоноидите се приписва хормоноподобно действие.

Аминокиселини: Към забележителните активни субстанции на полена спадат също и голямото количество аминокиселини. Поленът е 5-7 пъти по-богат на аминокиселини, отколкото например в месото, яйцата и сиренето. В полена аминокиселините се намират в оптимално за усвояване състояние.
 
Нежелани реакции:
Досега странични реакции към Мелброзия не са известни. При наличие на алергия към полени все пак не се препоръчва използването й. 

Производител: Natur Produkt

NATROL, МЕНОПАУЗ ФОРМУЛА, КАПСУЛИ Х 60

 

NATROL, МЕНОПАУЗ ФОРМУЛА, КАПСУЛИ Х 60

Формула за жените.

Менопауз Формула е комбинация от Черен кохош и соя, екстракт от малина, екстракт от див мексикански сладък картоф, екстракт от червена детелина и Донг Куай, които подкрепят жените, чрез хормонално стимулиране, което промяня изцяло живота нажените в този прериод.  

Ако приемате естрогенни добавки, моля консултирайте се с лекар преди да започнете да приемате жените Менопауз Формула.

Начин на употреба: Приемайте по 3 капсули, един път дневно, с храна.

Производител: Natrol, Inc.

NATROL, КЪМПЛИЙТ БАЛАНС МЕНОПАУЗ - ДЕН И НОЩ ФОРМУЛА, КАПСУЛИ Х 30 + 30

 

NATROL, КЪМПЛИЙТ БАЛАНС МЕНОПАУЗ - ДЕН И НОЩ ФОРМУЛА, КАПСУЛИ Х 30 + 30

Какво представлява Natrol ® Complete ® Баланс за Менопауза AM / PM е формулира за поддържане на благополучието на жените в етапите на менопаузата. В състава на Natrol ® пълен баланс ® за Менопауза AM / PM влиза соя, калций, Черен кохош и витамини. Формулата   помога за намаляване на горещите вълни, нощното изпотяване, промени в настроението и други симптоми на менопаузата. В допълнение, тя може да поддържа баланса на хормоните при жените в менопауза

През деня формулата поддържа настроението и горещи вълни, а нощната формула насърчава съня и освобождава от нощни изпотявания. Формулата PM е със специална смес, която съдържа 1 мг мелатонин, който помага за насърчаване на съня

Начин на употреба: Приемайте по една капсула сутрин и по 1 капсула половин час преди сън.

Производител: Natrol, Inc.

ДИМ Плюс, Nature's Way, 208mgx 60 V капсули

ДИМПлюс, Nature's Way,  208mgx 60 V капсули

Дииндолилметанът има уникални качества и подпомага активността на ензимите, които подобряват метаболизма на естрогена. Изследванията показват, че дииндолилметанът увеличава нивата на полезния естроген (2-хидроксиестроген) и намаляват нивата на по-малко полезния естроген (16-хидроксиестроген). ДИМ Плюс съдържа дииндолилметан, фитонутриент, който се съдържа в зеленчуците от семейство Кръстоцветни като броколи, брюкселско зеле, обикновено зеле, карфиол, кейл. ДИМ Плюс съдържа Био отговорен-ДИМ комплекс и патентована система за доставяне, която увеличава биодостъпността на дииндолилметана. Биодостъпността на ДИМ Плюс е по-голяма в сравнение с обикновения дииндолилметан и неговия нестабилен прекурсор индол-3-карбинол (I3C). С ДИМ Плюс гарантирано получавате стабилна доза дииндолилметан. ДИМ Плюс съдържа също спанак, зеле и концентрирани броколи като допълнителни фитонутриенти.

  • метаболизъм на естрогена
  • увеличена абсорбция
  • патентован комплекс
  • съдържа фитонутриенти
  • вегетариански капсули

Хранителна добавка, 60-V капсули

 

Съставки:                                           2капс.)              дн. доза

 BioResponse-DIM®Complex           100 mg                 400 mg

    (патентован комплекс, с повишена бионаличност,

     съдържащ 25% ди-ндолилметан [25 mg],

     нишесте, фосфатидилхолин (соя), силициев двуокис.)

Protectamins®Зеленчукова смес   100 mg                400 mg

      (спанак пудра, броколи пудра,  зеле пудра)

Витамин Е                                               8 mg                   32 mg

      (като d-алфа токоферил сукцинат

       отBiorResponse-DIM®)

Целулоза, растителна капсула.

Съдържа: Соя.

Не съдържа: Захар, сол, пшеница, мая, млечни продукти, изкуствени аромати и оцветители.

Приложение: Допринася за нормалния метаболизъм на естрогена и хормоналното равновесие по естествен път.

Дозировка и приложение: Жени: По 2 капсули дневно с храна;

Мъже: По 2 капсули 2 пъти дневно с храна.

Забележка: Не използвайте при бременност и кърмене. Може да бъде забелязана безобидна промяна в цвета на урината. При прием на други медикаменти се консултирайте с лекар.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА, ЦВЯТ И БИЛКА, МЕНОПАУЗА, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 400 мг

Червена детелина (цвят и билка) 400 mg x100 капсули

Добавката на Nature’s Way е сертифицирано органична и е извлечена от стъблото, листата и цветовете на червена детелина и от векове се използва като билков тоник. Често се използва от европейците като добавка към салатите и има уникални медицински свойства. Червената детелина е естествено богата на изофлавони, биофлавоноиди, витамини и минерали, има пречистващи свойства и често се препоръчва от специалистите за пречистване на кръвта. Може да бъде полезна при бактериални инфекции, проблеми с кожата, менопауза и други.

·         висококачествена билкова добавка

·         не съдържа ГМО

·         билков тоник

·         хранителна добавка

Хранителна добавка, 100 V-капсули

 

Съставки:                      (в 2 капс.)            дн.доза

Детелина                           800 mg               800 mg

  (стебло, лист, цвят)                         

Въглехидрати                      <  1 g                 < 1 g

Растителна капсула (модифицирана целулоза).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти,

глутен, сол, соя, захар, пшеница, мая или ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на организма на жената по време на менозаузата и за нормалното функциониране на ставите.

Забележка: Да не се използва по време на бременност или кърмене.

 Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули  дневно, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

ВИТЕКС (плод), МЕНСТРУАЛЕН ЦИКЪЛ, 400 mg x 100 капс.

Витекс (плод) 400 mg x 100 капсули

Витексът (Vitex agnus-castus), е известна билка за жени и помага за регулиране на менструалния цикъл и нормализиране нивата на хормоните. Витексът на Nature's Way съдържа 400 мг във всяка капсула и е внимателно изследван за максимална чистота. Често се препоръчва за дългосрочна употреба за облекчаване и регулиране на предменструалния синдром и симптомите на менопаузата. Той помага за облекчаване на симптомите на предменструалния синдром като задържане на вода, втвърдяване на гърдите, променливи настроения и увеличен прогестерон.

·         висококачествена билкова добавка

·         облекчава симптомите при ПМС

·         облекчава симптомите на менопаузата

·         хранителна добавка

Хранителна добавка,100 V-капсули   

 

Съставки:                 (в 1 капс.)                 дн. доза  

Витекс (плод)              400 mg                  1200 mg

Растителна капсула(модифицирана целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти,

глутен, сол, захар, соя, пшеница, мая или ГМО.

Приложение:  Допринася за поддържане на нормалното състояние на организма на жените и на нормалния  менструалния цикъл.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

 Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула от 2 до 3 пъти на ден, в продължение на 8-12 седмици. След този период  по 1 капсула дневно.

За най-добри резултати, използвайте продължително време.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

 

 

БОР, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 3 мг

Бор, 3 mg x 100 капсули

Добавката бор на Nature's Way помага за предотвратяване загубата на калций, магнезий и фосфор чрез урината. Бор комплексът може да подобри здравословни проблеми като артрит, остеопороза, алергии, менструален синдром и много други. Освен това бор комплекс подпомага поддържането на нормални нива на естрадиол – предшественик на естрогена. Nature‘s Way използва напредничава форма на аминокиселинен комплекс от бор за много добра абсорбция. Бор комплекс не съдържа изкуствени съставки, консерванти, дрожди, мляко, лактоза, пшеница, захар или соя.

·         превъзходно качество

·         3 мг дневна доза

·         хранителна добавкаХранителна добавка,100 капсули   

 

Съставки:           (в 1капс.)       дн. доза   

Бор                            3mg                  3 mg

  (като аминокиселинен комплекс)

Целулоза, желатин (капсула).

Не съдържа: Захар, сол, мая, пшеница, царевица, соя, млечни продукти,

изкуствени оцветители, аромати и консерванти.

Приложение:  Допринася за нормалния метаболизъм на калция, магнезия и фосфора и за нормалното функциониране на ендокринната система.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсулaна ден, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

PRIM OIL, КАПСУЛИ, ХЕРБАМЕДИКА, X100, 500мг

PRIM OIL, КАПСУЛИ, ХЕРБАМЕДИКА, X100, 500мг

PRIM OIL - Масло от вечерна иглика. Linoleic Acid, Vitamin E, Gamma Linolenic Acid /GLA/ - 10%
Маслото от вечерна иглика съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини: линолеинова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина (GLA).

В PRIM OIL съдържанието на GLA e 10%, което го прави единственият продукт с максимално високо съдържание на гама линоленова киселина на фармацевтичния пазар. Специалната технология за извличане на маслото и съхранението му в SOFT GEL капсули, гарантира запазване на всички полезни вещества.

За положителното влияние на маслото от вечерна иглика PRIM OIL спомага и допълнително добавеният витамин Е /d-alphatocopherol/ - 4 IU, в качеството си на мощен антиоксидант, който освен, че предпазва маслото от окисляване, също така има редица научно доказани оздравителни ефекти върху здравето на човека, като: подпомага функцията на сърцето и кръвоносните съдове, значително подобрява артериалното, венозното кръвообращение и това в малките кръвоносни съдове и капиляри, регулира нивото на кръвната захар, подпомага функцията на мозъка и нервната система, спомага за лечението на редица кожни проблеми и много други.

Маслото от вечерна иглика е официално лицензирано при лечение на болки в гърдите (масталгия) в Англия. Широко приложение намира при нарушения на менструалния цикъл, предменструален синдром (ПМС - болезнен цикъл, нервност, болезненост на гърдите), климакс (горещи вълни, раздразнителност, отпадналост, болки в гърдите и главоболие) и кистозни процеси в гениталиите. Редуцира кожните проблеми, като екземи, дерматит и акне. Определя се като успешно допълващо средство при лечението на диабет, като спомага да се поддържат стабилни нива на инсулин в кръвта и намалява появата на диабетна ретинопатия и диабетна атеросклероза.

Приложение: предменструален синдром /ПМС/; репродуктивни проблеми; кисти на яйчниците; менопауза; доброкачествени образувания на гърдите; екзема; акне; алергии; сърдечно-съдова система; ревматоиден артрит; множествена склероза; диабет; при употреба на алкохол.

Прием: При предменструален синдром /ПМС/- 4 капс. дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни.

При менопауза - две капсули доставят нужните 100mg GLA за подържане на хормоналния баланс в организма.

При екзема, акне, дерматит, суха, чувствителна и дехидратирана кожа - при тежки състояния- 4 капс. дневно. За по-добър ефект засегнатите места могат да се третират и външно с маслото от капсулата. При по-леки състояния и за подържане на красива кожа 1-2 капс. са достатъчни.

Противопоказания: PRIM OIL може да промени ефекта на някои лекарства. Ако се лекувате с някои от следните лекарства не трябва да използвате PRIM OIL.

Phenothizines - взимащите от класа на phenothiazines (such as chlorpromazine, fluphenazine, perphenazine, promazine, and thioridazine) за лечение на шизофрения не трябва да приемат вечерна иглика, тъй като при взаимодействие се крие риск от припадъци.

Други възможни взаимодействия: нестероидни противовъзпалителни средства, антикоагуланти и antiplatelet лекарства и билки. 

Внимание: Макар и значително рядко, биха могли да се появят някои странични ефекти, като повдигане, стомашна болка, разстройство или главоболие. Омега 6 мастните киселини не трябва да бъдат използвани при епилепсия или единични епилептични припадъци, тъй като биха могли да ги индуцират. Да не се приема при проблеми с кръвта. Продуктът не се препоръчва за употреба по време на бременност и кърмене.

Алергии: за овладяване на първоначалните симптоми 4 капсули дневно. При подържаща терапия- 1-2 капсули на ден.

Репродуктивни проблеми: 4 капсули дневно с течности. PRIM OIL трябва да се приема само от менструацията до овулацията. Прекъсва се и се започва прием отново на първия ден от следващата менструация.

При всички други описани по - горе проблеми: от 2 до 4 капсули на ден според състоянието.

PRIM OIL се приема половин час след хранене!   

Производител: Herba Medica

ИГЛИКА МАСЛО, МЕНОПАУЗА, Nature’s Way, СОФТГЕЛ КАПСУЛИ Х 60, 1300 мг

Иглика масло, 1300mg x 60 капсули

Маслото от иглика на Nature's Way е най-висококачественото масло от иглика и съдържа 10% гама-линоленова киселина (ГЛК) от семена, които не са ГМО. ГЛК е важна омега-6 мастна киселина, която е необходима в ежедневната ни диета. Студено пресовано, нерафинирано, не съдържа хексан или трансмазнини. Ръчно набрани и ръчно почистени семена, щадящо пресовани за масло и тествани за чистота и биологична активност.

·         не съдържа ГМО

·         максимална сила

·         студено пресовано масло

·         не съдържа трансмазнини

·         10% ГЛК

·         хранителна добавка

Хранителна добавка,  60софтгел капсули

10% Гама линоленова киселина

 

Съставки :                                                            (в 1 капс.)            дн.доза

Масло от семена на иглика                              1.3 g                    3.9 g

         в което се съдържат:

        Омега-6 мастни к-ни като:                         1 g                       3g

        Линолова к-на                                              960 mg             2880 mg

        Гама линоленова к-на                                130 mg               390 mg

        Омега-9 мастни к-ни                                     65 mg               195mg

        (като олеинова к-на)

Общо мазнини                                                      1.5 g                     4.5 g

Калории в мазнините                                           10                         30

Енергийна стойност                                             15 Cal                45 Cal

Желатин (софтгел капсула), глицерин, пречистена вода.

Студено пресовано, нерафинирано.

Не съдържа: Химически разтворители, нишесте, изкуствени оцветители, аромати и консерванти.

Приложение:  Допринася за нормалното състояние на кожата, простата, ставите, нервната система и организма на жената по време на менструалния цикъл и менопаузата.

Забележка: При бременност или  кърмене се консултирайте с лекар.

 Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и употреба: По 1 капсула от 2до 3пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

ЕСТРОСОЙ ПЛЮС ПРИ МЕНОПАУЗА, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 60, 505 мг

Естро Сой Плюс 505 mgх 60 капсули

Билкова смес за облекчаване на менопаузата

Соевите зърна съдържат фитоестрогенни съставки, наречени изофлавони, които подпомагат по-лекия хормонален преход. Изследванията показват, че консумацията на богата на соя диета подпомага здравето на гърдите и костите и намалява честотата на горещите вълни и други симптоми на менопаузата. Диетата, за която става въпрос в горепосоченото изследване включва ферментирала соя, която се среща в храни като нато, мисо и темпе. ЕстроСой Плюс осигурява ферментирала соя в удобни вегетариански капсули. Ферментиралата соя на Nature's Way е уникална хранителна добавка, която съдържа ферментирала соя в съзвучие с научните изследвания.ЕстроСой Плюс съдържа ферментирала соя, която доставя изофлавоноиди (60% генистеин и 40% даидзеин) в тяхната свободна, несвързана форма и това ги прави лесно усвоими от тялото. ЕстроСой Плюс съдържа още стандартизиран екстракт от гроздовиден ресник, който подпомага облекчаването на симптомите на менопаузата.

·         екстракт от гроздовиден ресник

·         ферментирала соя

·         с увеличена абсорбция

·         натурална соя без ГМО

·         облекчава горещите вълни и нощното изпотяване

·         подпомага здравето на гърдите

·         подпомага здравето на костите

·         вегетариански

Хранителна добавка,60 V-капсули   

Съставки:                                                          2капс.)       дн. доза  

Ферментираласоя (зърна)                             670 mg            670 mg

  (Осигуряващ  40 мг изофлавони)

Детелина(цвят)                                                  300 mg           300 mg

Гроздовиден ресник Екстракт                           40 mg             40 mg

(корен и ризом) /стандартизиран до  2.5 % тритерпин гликозид (1 mg)

Растителна капсула, магнезиев стеарат.

Съдържа: Соя.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти,

сол, захар, глутен, пшеница, мая.

ЕСТРОСОЙ е уникален  екстракт от ферментирала, натурална, генно немодифицирана соя, с изофлавони  в тяхната „свободна” форма, за по-добра усвояемост.  

Приложение: Допринася за нормалното състояние на организма на жената по време на менопауза и за нормалното функциониране на ставите и клетките.

Забележка: Да не се използва по време на бременност и кърмене.

 Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

 Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение:По 2 капсули  дневно с вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

СОЯ ИЗОФЛАВОНИ КАПСУЛИ, NATURPHARMA, Х50

СОЯ ИЗОФЛАВОНИ КАПСУЛИ, NATURPHARMA, Х50

Соя изофлавони - капсули, хранителна добавка.

Действие: благоприятно повлиява дейността на женската полова система, особено при менопауза,
оказва благоприятен ефект върху дейността на костите и кожата, подкрепя антиоксидантната функция на организма.

Състав: соеви изофлавони 100 mg, сух екстракт от семената на лекарски пореч (гама-линоленова киселина) 200 mg, сух екстракт от иглика 200 mg, витамин Е 12 mg.

помощни вeщества:
нишесте, магнезиев стеарат.

Начин на употреба: за възрастни - по 1 капсула дневно.

Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките и от бременни и кърмещи жени.

Прoизводител: PG-Naturpharma GmbH - Germany

СОЯ ИЗОФЛАВОНИ, ПРИ СИМПТОМИ НА ПМС, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 500 мг

Соя изофлавони, 500 mg x100 капсули

Изофлавоните са естрогеноподобни вещества. Соевите изофлавони на Nature's Way са естествено извлечени от сърцевината на соевото бобче и са специално преработени, за да се запази цялото хранително съдържание включително изофлавоните, а след това са смесени с комплекс от мощни храносмилателни ензими. Соята подпомага растежа на клетките и в дългосрочен план здравето, благосъстоянието и продължителността на живота. Полезните свойства на соята са добре познати по цял свят. Научните интереси са съсредоточени върху ключовите фитоестрогени, изофлавоните.

·         превъзходно качество

·         с добавени храносмилателни ензими

·         не съдържа ГМО

·         сертифицирана биологична активност

·         не съдържа хексан

·         хранителна добавка

Хранителна добавка, 100 капсули   

 

Съставки:                                        (в 2 капс.)           дн. доза

Соя Изофлавони Комлекс             1000 mg            2000 mg

   осигуряващ 30mg изофлавони

 Храносмилателни ензими смес    86 mg                 172 mg               

Желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Съдържа: Соя.             

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, соя, захар, сол, пшеница, мая.

Приложение:  Допринася за нормалното състояние на организма на жената преди и по време на менструалния цикъл,  менопаузата и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Забележка: Не се препоръчва за бременни и кърмещи. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули 2 пъти дневно (сутрин и вечер) с чаша топла вода,

 преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’sWayproducts,Inc,USA

НАР, АНТИОКСИДАНТ, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 60 V, 350 мг

Нар, 350 mg x 60 капсули

Екстрактът от нар на Nature's Way е стандартизиран до 40% елагиева киселина от чист източник от цял плод за увеличаване на антиоксидантните му свойства. Нарът се използва от векове в различни краища на света. Кората на стъблото и корена съдържат няколко алкалоида включително изопелетиерин, който е активен срещу тении. Нарът съдържа танини и затова екстракт от кората, листата, неузрелите плодове или обелката на плода се използва при диария, дизентерия и кръвоизливи. Изсушените, пулверизирани цветни пъпки се използват при бронхит. В Мексико отварата от цветове на нар се прилага като гаргара за облекчаване възпалението на гърлото.

·         висококачествен екстракт

·         85% полифеноли

·         хранителна добавка

Хранителна добавка, 60 V- капсули   

 

Съставки:           (в 1 капс.)       дн. доза   

Нар                          200 mg         400 mg

    Eкстракт (цял плод), 85 % полифеноли

Нар (семена)          150 mg         300 mg  

Растителна капсула, целулоза.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти,

царевица, сол, захар, соя, пшеница, мая или ГМО.

Приложение:  Екстрактът от нар, стандартизиран до 40% Елагова киселина, извлечен от цели плодове, допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Дозировка и приложение: По 1 капсула 2 пъти на ден, за предпочитане с храна.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

МАЛИНА ЛИСТ, ШИРОКОСПЕКТЪРНО, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 450 мг

Малина лист, 450 mg x  100 капсули

В традиционната билкова медицина се използва като тонизиращо средство за жените, но има и много други приложения. Често се препоръчва при нередовна менструация, предменструален синдром и сутрешно неразположение. Тези листа с астрингентно действие съдържат големи количества калций и други минерали, което ги прави много полезни за здравите нокти, коса и кожа. Листата от малина на Nature's Way са внимателно подбрани за осигуряване на максимална чистота и мощност. Използват се и за успокояване на стомаха и лигавичните мембрани. Древните елини и римляни са използвали листата от малина за лечение на грип, проблеми с венците, рубеола, разстроен стомах, махмурлук, диария, треска, повръщане, менструални проблеми и възпаления. Най-известното приложени на листата от малина е по време на бременност. Те помагат за облекчаване на гаденето и облекчават болките при раждането.

·         висококачествена билкова добавка

·         астрингентно действие

·         подпомага женското здраве

·         хранителна добавка

Хранителна добавка, V-100 капсули   

 

Съставки:               (в 2 капс.)                 дн. доза

Малина (лист)          900 mg                     900 mg

 Растителна капсула(модифицирана), целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Захар, сол, мая, пшеница,соя, царевица, млечни продукти, изкуствени консерванти,

аромати и оцветители.

Приложение:  Допринася за нормалното състояние на организма на жените по време на месечен цикъл и за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Дозировка и приложение: По 2 капсули дневно препоръчително с  храна.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA

ЛЮЦЕРНА, ЛИСТ, ДИУРЕТИК, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 405 мг

Алое Вера (латекс с копър)275mg x  100 капсули

Научните изследвания сочат, че полизахаридите са отговорни за много от полезните качества на алоето. Алое латекс с копър на Nature’s Way успокоява и подхранва храносмилателната система. Изследванията показват, че слизестите полизахариди, които се съдържат в растенията, притежават успокояващо и противовъзпалително действие, ускоряват зарастването на рани и унищожават опредени видове вредни бактерии и гъбички. Към алоето има добавен и копър, който успокоява дебелото черво и намалява секретите от дихателните пътища.

·         висококачествена билкова добавка

·         помага при запек

·         не съдържа ГМО

·         хранителна добавка

Хранителна добавка,100 капсули   

 

Съставки:                                               (в 3 капс.)                           дн. доза  

Люцерна Органик                                  1,22 g                                 3,66 g

     (лист, цвят,стебло)            

Растителна полизахаридна капсула.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на ендокринната система при жените, менструалния цикъл и пикочната система, за нормалната концентрация на холестерола и за поддържане на нормалното кръвно налягане.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 3 капсули  3 пъти на ден,  за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

 

 

ПОРЕЧ, ЛЕЧЕБНА КРАСТАВИЦА МАСЛО, NATURE’S WAY, КАПСУЛИ Х 60, 1300 мг

Пореч масло, 1300mg x60 капсули

Маслото от пореч на Nature's Way е най-висококачественото масло от пореч – съдържа гарантирано 24% гама-линоленова киселина (ГЛК) от семена, които не са ГМО. ГЛК е важна омега-6 мастна киселина, която е необходима в ежедневната ни диета. Студено-пресовано, нерафинирано масло, което не съдържа хексан и трансмазнини. Контрол на качеството от семето до маслото.

·         не съдържа ГМО

·         висока биологична активност

·         студено пресовано масло

·         не съдържа трансмазнини

·         24% ГЛК

·         хранителна добавка

Хранителна добавка, 60 софтгел капсули

 

Съставки:                                              (в 1 капс.)                  дн.доза

 Студено пресовано, нерафинираномасло от

 Пореч- 24% ГЛК (гама - линоленова к-на)

Масло от семена на пореч,                     1.3 g                           2.6 g

         в което се съдържат:

         Омега-6 Мастни киселини         781 mg                     1562 mg

             Линолеинова к-на                    469 mg                       938 mg

             Гама - линоленова к-на          312 mg                       624 mg

          Омега-9 Мастни киселини        190 mg                       380mg

             (като олеинова к-на)

Общо мазнини                                          1.5 g                                3 g

Наситени мазнини                                          0 g                                0 g

Мононенаситени мазнини                        0 g                                0 g

Полиненаситени мазнини                          1 g                               2 g

Калории в мазнините                              10                           20

Енергийна стойност                                15 Cal                           30 Cal

Желатин (софтгел), глицерин,  пречистена вода.

Студено пресовано, нерафинирано, без химически разтворители.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, нишесте, захар.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на метаболизма, ендокринната система, менструалния цикъл и дихателната система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 1капсула 1-2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

КИТАЙСКА АНГЕЛИКА, Dong Quai, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 565мг

Китайска ангелика (корен) 565 mg x 100 капсули


Коренът от китайска ангелика (Angelica sinensis) има гарантиран потенциал от 0.25% лигустилид. В традиционната китайска медицина се използва за подхранване на кръвта и хармонизиране на жизнената енергия. Подпомага нормалния хормонален баланс при менструация и менопауза, подсилва женската репродуктивна система. Нашата китайска ангелика е внимателно тествана и произведена според най-висококачествените стандарти.

·         превъзходна билкова добавка

·         подхранва кръвта и женската полова система

·         565 мг

·         доказано не съдържа ГМО

·         вегетариански капсули

Хранителна добавка,100V- капсули   

 

Съставки:                                    (в 2 капс.)              дн. доза   

Китайска Ангелика (корен)           1.13 g                    3.39g

Въглехидрати                                         1 g                          3g  

Растителна капсула, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти, глутен, сол, захар, мая,пшеница, мая или ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на ендокринната система при жената, менструалния цикъл и кръвоносната система, както и за поддържане на жизнеността.

Забележка: Да не се използва при бременност, кърмене или проблеми с кръвосъсирването.

 Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули 3 пъти на ден, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

 

 

Супра Фемин, Purevital, Основна грижа за женското здраве, Капсули х 60

Супра Фемин, Purevital, Основна грижа за женското здраве, Капсули х 60

Ефекисаните фитоестрогени, подпомагащи женското хормонално здраве, се срещат в различни растения, като: червената детелина, азиатското лечебно растение кудзу и хмела.

Капсулите Супра Фемин подпомагат естественото намаляване на оплакванията в "критическата възраст", при предменструалния период, стрес, главоболие и допринасят за добрия съни външен вид.

Една капсулa съдържа: Кудзу 50,000 mg, Червена детелина (8% екстракт) 40,000 mg, Хмел 100,000 mg

Производител: Пюървитал ЕООД

 

 

 

Соя Изофлавони +, Purevital, Основна грижа за женското здраве, Капсули х 60

Соя Изофлавони +,Purevital,Основна грижа за женското здраве, Капсули х 60

В соята се съдържат естествени фитоестрогени, които се наричат изофлавони. Капсулите "Соя изофлавони" спомагат за естественото намаляване на оплакванията по време на менопаузата.

Една капсулa съдържа: Соя 200,000 mg, Соеви изофлавони 40,000 mg, Пореч (Масло от семената) 75,000 mg, Овесено брашно 180,000 mg, Желатин (капсула) 96,000 mg

Производител: Пюървитал ЕООД

 

 

 

Бораго, Purevital, При предменструален синдром и менопауза, Капсули х 60

Бораго, Purevital, При предменструален синдром и менопауза, Капсули х60

Маслото от пореч е известно с многобройните си лечебни свойства още от древността. Наричат маслото от пореч - бораго (Borago officinalis). Маслото от пореч съдържа 20 до 25% гама-линоленова киселина, която притежава невероятни регенериращи свойства. Борагото се използва основно, заради силния му ефект върху хормоналната система като ефикасно средство за премахване неприятните симптоми на предменструалния синдром и менопаузата. Поречът също e богат на олеинова и палмитинова киселини, които проявяват понижаващ холестерола ефект. Благодарение на противовъзпалителните си качества, поречът лекува още настинки, бронхити и инфекции на дихателните пътища. В комбинация с добавения витамин Е, капсулите Бораго се прилагат успешно и при лечение на кожни проблеми – намаляват сърбежа при екземи, лечение на рани, при много суха кожа и обриви.

Една капсулaсъдържа: Пореч (Масло от семената) 500,000 mg, Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат) 15,000 mg, Глицерин 56,000 mg, Желатин (капсула) 144,000 mg

Производител: Пюървитал ЕООД

 

 

 

ФЕМОВИТА КАПСУЛИ, NATURPHARMA, Х30

ФЕМОВИТА КАПСУЛИ, NATURPHARMA, Х30

Фемовита е комбиниран продукт на билкова основа с уникално действие.

Действие: облекчава симптомите, съпътстващи менопаузата, повлиява благоприятно вазомоторните прояви при естествен и посткастрационен климактериум, прилага се зa профилактика на менопаузна остеопороза, при жени, които имат контраиндикации за хормонзаместителна терапия, които са рискови за провеждане на такова лечение или просто не желаят да вземат хормонален препарат, спомага зa редуциране на риска от сърдечно - съдови усложнения при жени в менопауза.

Състав: Прах от черупка на стриди 100 мг (калций – 38 mg.), Екстракт от соя ( 40% изофлавони ) 80 mg, Микрокапсулирано растително масло от Бораго богато на гамалиноленова киселина 70 mg, Бамбукова фибра 45 mg, Алфа - токоферол ацетат (Витамин Е) 35.67 mg, Витамин С 35 mg, Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii) 35 mg, Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobata) 30 mg, Екстракт от хмел 20 mg, Екстракт от корен от Ангелика (Angelica sinensis) на прах 20 mg, Екстракт от Рейши гъби (Ganoderma lucidum) на прах 15 mg, Магнезиев стеарат 5 mg, Пантотенова киселина (Витамин В5) 2 mg, Фолиева киселина 0.15 mg, Биотин 0.02 mg, Витамин D 0.002 mg.

Начин на употреба: за възрастни - по 1 капсула дневно.

Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Прoизводител: PG-Naturpharma GmbH - Germany

Коензим Q10 60mg, Coenzyme, WALMARK

КОЕНЗИМ Q10 капс.60 х 60mg, Coenzyme, WALMARK, Валмарк

Състав: Всяка капсула съдържа: Натурален Коензим Q10 60mg  
  
Приложение: Защитава сърцето и осигурява жизненост и енергия. Необходимото количество коензим Q10 се набавя, чрез синтез в човешкото тяло и в по-малка степен, чрез храната (телешки черен дроб и сърце, скумрия, сардини, сьомга, фъстъци). До 30-годишна възраст организмът произвежда достатъчни количества коензим Q10. С напредване на възрастта, при повишена умствена и физическа дейност, количеството на коензим Q10 в организма намалява, което води до лесна уморяемост и понижен жизнен тонус. Съдържанието на коензим Q10 в човешкото тяло е приблизително 2 грама. При понижаване с 25% от нормалното ниво се наблюдават дегенеративни промени, а при понижаване със 75%, клетките започват да умират.

Действие: Осигурява енергия за правилното функциониране на сърдечния мускул. Подпомага укрепването на имунната система и по-лесното преодоляване на стресовите ситуации. Съдейства за регулиране на кръвното налягане и кръвообращението за намаляване риска от атеросклероза и тромботични усложнения. Допринася за неутрализиране на вредното влияние на свободните радикали и повишаване на жизнения тонус. Като мощен антиоксидант коензим Q10 предпазва клетките от увреждащото действие на свободните радикали; оказва положителен ефект за укрепване на имунната система, при алергии, астма, стомашно-чревни заболявания и др.

Дозировка: 1 - 2 капсули дневно

Производител: WALMARK, Валмарк

МАБЕЛ, MABELLE тбл.х60, менопауза WALMARK, Валмарк

МАБЕЛ, MABELLE, тбл.х 60, при менопауза, WALMARK, Валмарк


Състав: Червена детелина (екстракт 8% изофлавони ) 500,0 mg, Лен (екстракт 20% лигнани) 62,5 mg

Приложение: Съюзник на жената в менопауза. Мабел е нехормонален природен продукт, разработен специално за жени в периода на менопауза. Мабел съдържа стандартизирани екстракти от лен и червена детелина. Тези екстракти съдържат два типа фитоестрогени – лигнани и изофлавони, които допринасят да се постигне ефект подобен на естествените естрогени и подпомагат общото здравословно състояние на жената.

Действие:
Облекчава горещите вълни, изпотяването, световъртежа, раздразнителността и депресията. Подобрявава настроението, самочувствието и съня. Понижава риска от рак на гърдата. Оказва положителен ефект върху сърдечно - съдовата система и здравето на костите. Мабел допринася за поддържане на хормоналния баланс и положително влияе върху качеството на живот на женския организъм. И двете биологично активни субстанции, съдържащи се в продукта допринасят да се отстранят проблемите със съня, изтощението и виенето на свят. Мабел подпомага доброто здравословно състояние на гърдите, сърдечно - съдовата система и здравината на костите.

Дозировка: Препоръчва се начална дозировка от 2 таблетки дневно, сутрин и вечер, до овладяване на симптомите. Поддържаща доза - 1 таблетка дневно за продължителен период от време.

Производител: WALMARK, Валмарк

МАБЕЛ, MABELLE тбл.х30, менопауза WALMARK, Валмарк
МАБЕЛ, MABELLE, тбл.х 30, при менопауза, WALMARK, Валмарк

Състав: Червена детелина (екстракт 8% изофлавони ) 500,0 mg, Лен (екстракт 20% лигнани) 62,5 mg

Приложение: Съюзник на жената в менопауза. Мабел е нехормонален природен продукт, разработен специално за жени в периода на менопауза. Мабел съдържа стандартизирани екстракти от лен и червена детелина. Тези екстракти съдържат два типа фитоестрогени – лигнани и изофлавони, които допринасят да се постигне ефект подобен на естествените естрогени и подпомагат общото здравословно състояние на жената.

Действие: Облекчава горещите вълни, изпотяването, световъртежа, раздразнителността и депресията. Подобрявава настроението, самочувствието и съня. Понижава риска от рак на гърдата. Оказва положителен ефект върху сърдечно - съдовата система и здравето на костите. Мабел допринася за поддържане на хормоналния баланс и положително влияе върху качеството на живот на женския организъм. И двете биологично активни субстанции, съдържащи се в продукта допринасят да се отстранят проблемите със съня, изтощението и виенето на свят. Мабел подпомага доброто здравословно състояние на гърдите, сърдечно - съдовата система и здравината на костите.

Дозировка:
Препоръчва се начална дозировка от 2 таблетки дневно, сутрин и вечер, до овладяване на симптомите. Поддържаща доза - 1 таблетка дневно за продължителен период от време.

Производител: WALMARK, Валмарк
АНТИОКСИДАНТ STRONG 30т WALMARK, Валмарк
АНТИОКСИДАНТ STRONG 30т WALMARK, Валмарк

Състав: Всяка таблетка съдържа:
Витамин A    0,75 mg
Витамин C    50 mg
Витамин E    16,80 mg
Селен    0,025 mg


Действие:
Предпазва от болестите на съвремието. Допринася за поддържане оптималното ниво на холестерола в кръвта. Спомага за забавяне на дегенеративните процеси и поддържане еластичността на кожата и другите тъкани. Съдейства за забавяне процесите на стареенe. Подпомага поддържането на здрава кръвоносна система и предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Антиоксидантите предпазват клетките от увреждащото влияние на свободните радикали и токсичните фактори от обмяната на веществата в човешкия организъм. Витамините А, С и Е подпомагат предпазването от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания, намаляват риска от тромбообразуване в кръвоносните съдове.

Дозировка: 2 пъти дневно по 1 таблетка преди хранене.

Производител: WALMARK, Валмарк
ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА ПЛЮС, ТЕРАПОЙНТ, КАПСУЛИ Х 30

ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА ПЛЮС, ТЕРАПОЙНТ, КАПСУЛИ Х 30

Едно от най-сериозните отравяне с група отпадни продукти на петролохимията, които наподобяват структурата на човешките полови хормони са т.н. ксенохормони, които атакуват отрано психо-невро-ендокринно-имунната система (ПНЕИ) и провокират още през пубертета дискретни или изявени симптоми, свързани с менструацията и детеродната способност на младите жени, както и такива, изхождащи от всички физиологични системи (подуване и газове в червата, често уриниране, студени длани и стъпала, алергии, ниско кръвно налягане, тревожност, депресия или вътрешно напрежение, проблеми със съня, мигрена, световъртеж, кистозни яйчници, мастопатия, миома, заболявания на щитовидната жлеза и пр.).

Червената детелина е сред богатите на фитохормони растения, които предпазват организма от ксенохормоните и отстраняват посочените оплаквания. Притежава висока концентрация изофлавони (растителни естрогени), в съчетание с даидзеин, евгенол, ситостерол, бета-каротин, кофеинова киселина, метил салицилат, кумаринова и салицилова киселина, калций, желязо, фосфор, калий, селен, цинк, витамини В3, С и Е. Прилага се успешно за регулиране на жлезите с вътрешна секреция и за отстраняване на горещите вълни, изпотяването, депресията, нарушения сън и сърдечно-съдовите смущения през менопаузата. В допълнение към това, червената детелина е полезна при остеопороза и инфекции; потиска апетита, прочиства кръвта, действа отхрачващо, противоспазматично и отпускащо. Соята съдържа растителни хормони (изофлавони), които облекчават симптомите на менопаузата и предпазват от остеопороза.

Една дневна доза от 1 капсула съдържа: 30 мг екстракт от червена детелина, 120 мг екстракт от соеви зърна (= общо 60 мг изофлавони)

Не съдържа желатин, глутен и лактоза.

Производител: TerraPoint

ФЕМИНОРМ ДУО, БОРОЛА, КАПСУЛИ Х 30

ФЕМИНОРМ ДУО, БОРОЛА, КАПСУЛИ Х 30

Feminorm Duo е природен продукт, мощна комбинация от фитоестрогени и представлява разумна алтернатива на хормонозаместителна терапия (ХЗТ).

Съдържание: активните му съставки са двата най-мощни фитоестрогена. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от: Trifolium pratense 250 mg, съответстващ на 20 mg изофлавони, Cimicifuga 30 mg, съответстващ на 0.75 mg 27, дезоксиактеин, изофлавони (генистеин, дайдезеин, биоканин, формононeтин), тритерпенови гликозиди и други активни вещества.

Действие: Фитоестрогените в Feminorm Duo структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Те се свързват със специфични естрогенни рецептори и стимулират тяхната активност. Веществата от Cimicifuga селективно понижават секрецията на LH (лутеинизиращ хормон) при жени в климакс. Съставките на Feminorm Duo не понижават производството на естрогени в организма. Те взаимно се потенцират и възстановяват хормоналния баланс при жени в климакс. Това води до премахване на менопаузалните смущения.

Приложение: При менопауза - за овладяване на менопаузалните оплаквания и усложнения, след оперативно отстраняване на яйчниците, при пременструални невровегетативни и психически нарушения и смущения в менструалния цикъл при момичетата, както и след прекъсване на хормонална терапия.

Прием: Препоръчваме 2 пъти по 1 капсула дневно след хранене. Прилагайте Feminorm Duo от 1 до 6 месеца в началото, след това продължете с Feminorm. Срещу остеопороза допълнително Osteobor Forte по 1 капсула дневно. Препоръчваме да започнете приема, когато усетите нарушения в хормоналния баланс на организма. Обикновено тази промяна е след 35-годишна възраст, но промените са твърде индивидуални.

Очакван ефект: Действието не настъпва веднага. Оптималният срок за въздействие е различен за всяка жена. При Feminorm Duo обикновенно са необходими 2 седмици за желан ефект.
 
Препоръки:
Да не се приемат по време на бременност, кърмене и от малки деца.
 
Производител:
БОРОЛА ЕООД

ЛАКТОБОР ИНТИМЕН ГЕЛ, БОРОЛА, 7 Х 5мл

 

ЛАКТОБОР ИНТИМЕН ГЕЛ, БОРОЛА, 7 Х 5мл

Във влагалището нормално присъстват различни видове бактерии, като преобладават млечно - киселите. Те отделят млечна киселина, която поддържа нормално ниско рН на влагалището и предпазва от инфекции. Намаляване на количеството на млечно - киселите бактерии и повишаване на нивото на рН, води до растеж на т.н. "лоши" бактерии. В медицината това състояние е познато, като бактериална вагиноза (БВ). Основните симптоми, свързани с БВ са неприятен мирис, анормална секреция и дискомфорт във влагалището. БВ е често срещано вагинално нарушение, което може да бъде причинена от много фактори, включително продължителна менструация, често прилагане на вагинален душ, употреба на интимни хигиенни продукти и полов контакт. Лечението с антибиотици и употребата на вътрематочна спирала могат също да повлияят върху баланса във влагалището.

Действие: Лактобор Интим вагинален гел третира и предпазва от повторна поява на БВ - по естествен начин, съдържа млечна киселина, която неутрализира ефективно неприятната миризма и възстановява нормалното рН на влагалището, възстановява нарушения баланс на влагалището, като ефективно се облекчава анормалната секреция и дискомфорт и спира повторната поява на неприятен мирис.

Приложение: при неприятен вагинален мирис, анормална секреция, дискомфорт.

Начин на употреба: Отстранете капачката и вкарайте целия накрайник на тубата във влагалището. Изтискайте съдържанието. Отстранете вече изтисканата туба и я изхвърлете. Най-добре е Лактобор Интим да се използва преди лягане. Добре е да се сложи дамска превръзка, тъй като често се наблюдава леко изтичане. Но това не означава, че третирането е по-малко ефективно. Използвайте 1 туба дневно за 7 дни.

Поддържане и превенция: За поддържане на нормален pH баланс и за предпазване от повторно появяване на симптомите: Използвайте 1 туба на всеки 3 дни в продължение на 3 месеца.

За поддържане на pH нивото по време на лечение с антибиотици: Ползвайте 1 туба дневно в края на лечебния курс за 4-5 дни.

Ако забележите повторно появяване на симптомите около вашия цикъл: Използвайте 1 туба в края на вашия цикъл за 1-2 дни.

Препоръки: Лактобор Интим вагинален гел е безопасен за употреба. Предлага се в хигиенични туби за еднократна употреба. Може да се използва по време на менструация и при бременност, но трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако смятате, че може да имате вагинална инфекция. Може да причини пареща болка при гъбични инфекции (напр. кандидоза) или когато има нарушена цялост на влагалищната тъкан. Това е само временно.

Консултирайте се с лекар: свържете се с Вашия лекар, ако симптомите се влошат, ако изпитвате болка, ако дискомфортът продължава, ако секрецията Ви е ръждивокървава или ако тя се появи по време на менопауза. Трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако смятате, че може да имате вагинална инфекция по време на бременност. Ако нямате облекчение на симптомите след употреба на Лактобор Интим вагинален гел, както е указано, свържете се с Вашия лекар за по-нататъшни съвети.

Внимание: Избягвайте употребата на Лактобор Интим вагинален гел, ако планирате бременност, тъй като гелът е с ниско рН, което може да направи средата по неблагоприятна за спермата. Не го използвайте като контрацептив. Да не се използва, ако тубата е повредена. Да не се използва, ако е изтекъл срока на годност. Съхранявайте на недостъпно за деца място.
 
Прoизводител:
Kullgren Pharma, P.O. Box 123, SE - 646 22 Gnesta, Sweden

Дистрибутор: БОРОЛА ЕООД

ФЕМИНОРМ ОСТЕО, БОРОЛА, КАПСУЛИ Х 30

ФЕМИНОРМ ОСТЕО, БОРОЛА, КАПСУЛИ Х 30

Feminorm Osteo е природен продукт, повлияват благоприятно менопаузата и костната тъкан.

Съдържание: Феминорм Остео съдържа два мощни фитоестрогена – trifolium pratensе (екстракт от цветове на червена детелина) 250 mg и cimicifuga rasemose (екстракт от корени на сребърна свещичка) 30 mg и витамин D като холекалциферол 400 IU.

Действие: Съставките на Феминорм Остео повлияват благоприятно менопаузата и костната тъкан. Фитоестрогените във Феминорм Остео структурно и функционално силно наподобяват женския полов хормон естрадиол, свързват се селективно със специфичните бета естрогенови рецептори и възстановяват хормоналния баланс в женския организъм през менопаузалния период. Фитоестрогените повлияват благоприятно костната тъкан и усвояването на калция. Успоредно с фитоестрогените действа и витамин Д в активната си форма – витамин Д3 или холекалциферол. Той подпомага усвояването на калция и фосфора и подобрява мускулния тонус като поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите.

Приложение: Феминорм Остео е подходящ за ранна профилактика на остеопорозата, при остеопения и остеопороза, след 5 годишен прием на Феминорм или Феминорм Дуо и след прекъсване лечение със синтетични хормони.

Прием: По 1 растителна капсула дневно.
 
Препоръки: 
Да не се приемат по време на бременност, кърмене и от малки деца.
 
Производител:
 БОРОЛА ЕООД

PRIM OIL, КАПСУЛИ, ХЕРБАМЕДИКА, X60, 500мг

PRIM OIL, КАПСУЛИ, ХЕРБАМЕДИКА, X60, 500мг

PRIM OIL е масло от вечерна иглика. Linoleic Acid, Vitamin E, Gamma Linolenic Acid /GLA/ - 10%
Маслото от вечерна иглика съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини: линолеинова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина (GLA).

В PRIM OIL съдържанието на GLA e 10%, което го прави единственият продукт с максимално високо съдържание на гама линоленова киселина на фармацевтичния пазар. Специалната технология за извличане на маслото и съхранението му в SOFT GEL капсули, гарантира запазване на всички полезни вещества.

За положителното влияние на маслото от вечерна иглика PRIM OIL спомага и допълнително добавеният витамин Е /d-alphatocopherol/ - 4 IU, в качеството си на мощен антиоксидант, който освен, че предпазва маслото от окисляване, също така има редица научно доказани оздравителни ефекти върху здравето на човека, като: подпомага функцията на сърцето и кръвоносните съдове, значително подобрява артериалното, венозното кръвообращение и това в малките кръвоносни съдове и капиляри, регулира нивото на кръвната захар, подпомага функцията на мозъка и нервната система, спомага за лечението на редица кожни проблеми и много други.

Маслото от вечерна иглика е официално лицензирано при лечение на болки в гърдите (масталгия) в Англия. Широко приложение намира при нарушения на менструалния цикъл, предменструален синдром (ПМС - болезнен цикъл, нервност, болезненост на гърдите), климакс (горещи вълни, раздразнителност, отпадналост, болки в гърдите и главоболие) и кистозни процеси в гениталиите. Редуцира кожните проблеми, като екземи, дерматит и акне. Определя се като успешно допълващо средство при лечението на диабет, като спомага да се поддържат стабилни нива на инсулин в кръвта и намалява появата на диабетна ретинопатия и диабетна атеросклероза.  

PRIM OIL и предменструален синдром /ПМС/:

Гамма линоленовата киселина спомага за производството на простагландин Е1, вид хормон, който намалява възпалителните процеси в организма. Това свойство е много полезно при неприятните симптоми на ПМС, отнасяйки се към физичните и физиологичните му аспекти. Използването на масло от вечерна иглика допълнително спомага за намаляване на тежестта в корема, главоболието, чувствителността и болката в гърдите, увеличаването на теглото, болката в гърба, повдигането, диарията или констипацията, уринарните проблеми, различните проблеми с кожата, като изсушаване, акне или лабиален херпес, симптоми, изключително характерни за дните, предшестващи менструалния цикъл. От гледна точка на физиологичните аспекти PRIM OIL намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството на безпокойство и т.н. Използването на това олио представлява алтернатива без контраиндикации за използването на простагландинните инхибитори или хормони.

Приложение: предменструален синдром /ПМС/; репродуктивни проблеми; кисти на яйчниците; менопауза; доброкачествени образувания на гърдите; екзема; акне; алергии; сърдечно-съдова система; ревматоиден артрит; множествена склероза; диабет; при употреба на алкохол;

Прием: При предменструален синдром /ПМС/- 4 капс. дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни.

При менопауза: две капсули доставят нужните 100mg GLA за подържане на хормоналния баланс в организма.

При екзема, акне, дерматит, суха, чувствителна и дехидратирана кожа- при тежки състояния: 4 капс. дневно. За по-добър ефект засегнатите места могат да се третират и външно с маслото от капсулата. При по-леки състояния и за подържане на красива кожа 1-2 капс. са достатъчни.

Алергии: за овладяване на първоначалните симптоми 4 капсули дневно. При подържаща терапия- 1-2 капсули на ден.

Репродуктивни проблеми: 4 капсули дневно с течности. PRIM OIL трябва да се приема само от менструацията до овулацията. Прекъсва се и се започва прием отново на първия ден от следващата менструация.

При всички други описани по горе проблеми- от 2 до 4 капсули на ден според състоянието.

PRIM OIL се приема половин час след хранене!

Противопоказания: PRIM OIL може да промени ефекта на някои лекарства. Ако се лекувате с някои от следните лекарства не трябва да използвате PRIM OIL.

Phenothizines: взимащите от класа на phenothiazines (such as chlorpromazine, fluphenazine, perphenazine, promazine, and thioridazine) за лечение на шизофрения не трябва да приемат вечерна иглика, тъй като при взаимодействие се крие риск от припадъци.

Други възможни взаимодействия: нестероидни противовъзпалителни средства, антикоагуланти и antiplatelet лекарства и билки. 

Внимание: Макар и значително рядко, биха могли да се появят някои странични ефекти, като повдигане, стомашна болка, разстройство или главоболие. Омега 6 мастните киселини не трябва да бъдат използвани при епилепсия или единични епилептични припадъци, тъй като биха могли да ги индуцират. Да не се приема при проблеми с кръвта. Продуктът не се препоръчва за употреба по време на бременност и кърмене.

Производител: Herba Medica

СОЯ ИЗОФЛАВОНИ, БУРОВ, КАПСУЛИ Х 60, 50 мг

 

СОЯ ИЗОФЛАВОНИ, БУРОВ, КАПСУЛИ Х 60, 50 мг

Един от най-богатите източници на изофлавони са соевите зърна. Изофлавоните са фитоестрогени, които растенията произвеждат за собствена защита. Соевите изофлавони подкрепят функцията на женската полова система и спомагат за поддържане на естествения хормонален баланс по време и след менопаузата.

Хранителната добавка Соя изофлавони спомага за добро самочувствие и здраве на жената. Те подкрепят поддържането на функционалните нива на естроген при жените над 40 години. Притежават благоприятно въздействие върху функциите на женския организъм.

Съдържание: всяка капсула съдържа соеви изофлавони - 50 mg  и лактоза - 150 mg. Препоръчваната максимална дневна доза от три капсули съдържа: соеви изофлавони - 150 mg и лактоза - 450 mg

Начин на приложение и дозировка: по 1 капсула 3 пъти дневно преди хранене.

Противопоказания: Не се препоръчва за бременни, кърмачки и деца.

Производител: Буров ЕООД

 

ФЕМИНОРМ, БОРОЛА, КАПСУЛИ Х 30

 

ФЕМИНОРМ, БОРОЛА, КАПСУЛИ Х 30

Feminorm е природен продукт, естествена алтернатива на хормонозаместителната терапия за преодоляване на смущенията при менопауза.

Съдържание: Активните съставки на Feminorm са естествени фитоестрогени. Всяка капсула съдържа 250mg стандартизиран екстракт от Trifolium pretense (специален вид червена детелина), съответстващ на 20 mg изофлавони, с най-мощният естрогенно-подобен ефект - генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин.
 
Действие:
Feminorm съдържа фитоестрогени, структурно и функционално наподобяващи женските полови хормони. Те се свързват селективно с естрогенни рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на естрогени в организма. Това води до възстановяване на хормоналния баланс и премахване на менопаузалните смущения.

Feminorm увеличава костната плътност, предотвратява загубата на костна маса и предпазва от остеопороза. Продуктът подобрява еластичността на кръвоносните съдове, намалява холестерола и предпазва от сърдечно-съдови усложнения.

Приложение: при овладяване на менопаузални оплаквания, намаляване риска от остеопороза и
сърдечно - съдови усложнения при менопауза, предотвратяване атрофични промени на кожата и лигавиците при менопаузата, оперативно отстраняване на яйчниците, пременструални невровегетативни и психически нарушения, смущения в менструалния цикъл на момичетата.
 
Прием:
Два пъти дневно по 1 капсула след хранене, при нужда 3 пъти по 1 капсула. Срещу остеопороза допълнително Osteobor Forte по 1 капсула дневно. Препоръчваме да започнете приема, когато усетите нарушения в хормоналния баланс на организма. Обикновено тази промяна е след 35-годишна възраст, но промените са твърде индивидуални.

Очакван ефект: действието не настъпва веднага. Оптималният срок за въздействие е различен за всяка жена. При Feminorm обикновенно са необходими 4 седмици за желан ефект.
 
Препоръки: Да не се приемат по време на бременност, кърмене и от малки деца.
 
Производител: БОРОЛА ЕООД

ВЕЧЕРНА ИГЛИКА МАСЛО 1000 mg, Natural Factors, 90 софтгел капсули

ВЕЧЕРНА  ИГЛИКА  МАСЛО 1000mg, Natural Factors, 90софтгел капсули

Хранителна добавка, 90софтгел капсули

Съставки:                                           (в 1 капс.)           дн.доза

Вечерна иглика                                    1000 mg          3000mg    

   /Oenothera biennis/

    масло от семена, в което се съдържат:              

      Гама-линоленовата киселина     100 mg             300mg                      

        Цис-линолова киселина              720mg          2160 mg         
Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода).

Студено пресовано. Не съдържа Хексан.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, пшеница, скорбяла, захар, яйца, царевица, черупчести, ядки или ГМО.

Приложение:  Източник на Омега-6 мастни киселини. Допринася за нормалното функциониранена сърдечносъдовата система и менструалния цикъл, както и за поддържането на нормалното състояние на кожата и жизнения тонус.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

 Дозировка и приложение:  За възрастни: Да се приемат от 2 до 3 софтгел капсули дневно.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

 

Производител: Natural Factors, Canada

ГРОЗДОВИДЕН РЕСНИК 40 mg, 90 V-капсули

ГРОЗДОВИДЕН РЕСНИК  40 mg, 90 V-капсули

·         помага при симптоми на менопаузата

·         хранителна добавка

Екстракт от гроздовиден ресник - за всяка жена, за всеки ден

 

Гроздовидният ресник се използва традиционно за облекчаване на дискомфорта при предменструален синдром и менопауза. Той е безопасно и естествено средство за намаляване на симптомите като горещи вълни и нощно изпотяване.

Хранителна добавка, 90 V-капсули

Съдържание:                                    в 1 капсула                 дн.доза

Гроздовиден ресник                                40 mg                      80 mg

    екстракт от корен и коренище, стандартизиран до 2.5% тритерпен гликозиди

Други съставки: Микрокристална целулоза,растителна капсула (целулоза, пречистена вода, силиций), растителен магнезиев стеарат (овлажнител).

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители или подсладители; млечни продукти, соя,  пшеница или мая.

Приложение:  Допринася за нормалното функциониране на женската полова система, особено по време на ПМС, и за поддържането на нормалния  хормонален баланс.

Забележка:  Не се препоръчва при бременност. Консултирайте се с  лекар при кърмене  или при чернодробен проблем. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

 Дозировка и приложение:  Да се приемат по 1-2 софтгел капсули дневно, преди хранене. Консултирайте се с лекар при прием над 1 година.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.

Производител: Natural Factors, Canada

СОЯВИТАЛ ПЛЮС, КАПСУЛИ, ИНОВА, Х60

СОЯВИТАЛ ПЛЮС, КАПСУЛИ, ИНОВА, Х60

Хранителна добавка с широко профилактично действие.
 
СояВитал Плюс е комбиниран препарат. Съдържа екстркт от изофлавони, извлечени от обвивката на соеви зърна, които са от генетично немодифицирана соя, калций и витамин D 3.

Соевите изофлавони са вещества от групата на фитоестрогените (растителни естрогени) и имат структура и действие подобно на женските полови хормони (естрогените), но не са стероиди. Като такива те се свързват с естрогенните рецептори, насищат ги и по този начин се преодолява ефекта от понижението на естрогените в кръвта – топли вълни, изпотяване, сърцебиене и др., в периода на менопаузата. Установено е също, че стимулират имунната система и намаляват риска от някои заболявания, включително остеопороза.

Прибавеният в препарата калциий под формата на лесно усвоимия калциев цитрат, подсилва антиостеопоротичния ефект на изофлавоните, като спомага за поддържане на необходимото съдържание   в костите.

СояВитал Плюс съдържа и витамин D 3, гарантиращ резорбцията и натрупването на калция в костната система.
 
СояВитал Плюс намалява риска от възникване и прогресиране на остеопороза, спомагайки за забавяне на резорбцията на костите и за подобряване на   тяхната структура; облекчава симптомите на менопаузата – намалява топлите вълни, изпотяване, сърцебиене, напрегнатост и др.; намалява риска от атеросклероза, като има укрепващо артериите действие; възстановява баланса между LDL (лош) - холестерол и HDL (добър) – холестерол; намалява риска от някои видове злокачествени заболявания.
 
Начин на употреба: по 1 капсула 2 пъти дневно, приета с малко течност преди хранене. Дозата за еднократен прием съдържа 35 мг соеви изофлавони, 75 мг калциев цитрат и 100 МЕ Витамин Д3. С цел намаляване риска от остеопороза е препоръчително приемът да продължи през целия период на менопауза и климакс.
 
Нежелани реакции: не се наблюдават.

Противопоказания: няма

Състав: Всяка капсула съдържа 35 мг изофлавони, 75 мг калциев цитрат и 100 МЕ витамин D 3.

Опаковка: Нетно количество 30 капсули по 210 мг.
 
Производител: Инова ООД

СОЯВИТАЛ, КАПСУЛИ, ИНОВА, Х30

СОЯВИТАЛ, КАПСУЛИ, ИНОВА, Х30

СояВитал е екстракт на изофлавони от соеви зърна, които през последните години привлякоха вниманието на лекари и нутриционисти. Изофлавоните присъстват в храната на хората от векове, но едва през последните години се засили интересът към тях, а чрез многобройни изследвания бе проучена и уточнене химичната им структура и осветлено биологичното им действие.
 
Изофлавоните са от групата на растителните естрогени (фитоестрогени). Това са вещества, които имат действие подобно на женските полови хормони (естрогените), но не са стероиди.
 
Биологичното действие на изофлавоните се свежда до следните четири механизма:

-действие като естрогени и антиестрогени – като естрогени, защото са с естрогеноподобно действие, а като антиестрогени, защото се конкурират с ендогенния естроген за естрогеновите рецептори и свързвайки се с тях действат като антиестрогени.
-действие като антиканцерогени
-действие като вещества, укрепващи имунната система.
-действие като антиоксиданти.

В следствие съвкупността от тези действия може да се счита, че изофлавоните играят важна роля в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания; на климакса и менопаузата; на остеопорозата. На учените и лекарите отдавна е направило впечатление, че населението от азиатските страни по-рядко боледуват от сърдечно-съдови заболявания, от някои форми на рак, като рак на гърдата, простатата, дебелото черво, от остеопороза, а симптомите на климакс и менопауза при жените са по-леки. Разбира се не една е причината и не един е рисковият фактор. Няма съмнение, обаче, че начинът на хранене има съществено значение.
 
В периода на климакс и менопауза настъпва едно постепенно угасване на яйчниковата хормонална функция и намалява продукцията на естрогени. С понижаването нивото на естрогените в кръвта се свързват редица неприятни симптоми като топли вълни, изпотяване, сърцебиене, напрегнатост, променливо настроение и др. Интересно е да се отбележи, че в азиатските страни, където консумацията на соя е много по-голяма, невро-вегетативната симптоматика е значително по-слаба, а в Япония термин “топли вълни” дори не съществува. Но за това пък при едно изследване е установено, че количеството на излъчените с урината изофлавони при японките е около сто пъти по-високо в сравнение с европейките и американките.
 
В лечебната практика за повлияване на тези симптоми се прилагат редица естрогенни препарати. Това е т.нар. хормонално заместителна терапия. Тя обаче има значителни негативни страни – като необходимостта от задължителен преглед от мамолог и цитонамазка на всеки 6 месеца, поради повишения риск от поява рак на гърдата, тъй като развитието на този вид рак е тясно свързано с високо естрогенно ниво в организма, както и рак на шийката на матката. Не трябва да се пренебрегват и редица нежелани реакции като задържане на течности, напълняване, окосмяване и склонност към тромбози, особено при жени пушачки. В този смисъл СояВитал представлява една добра алтернатива.

Изофлавоните имат отношение и към остеопорозата, което е едно доста често срещано съвременно заболяване, особено сред жените в менопауза. Касае се за костно заболяване, при което намалява твърдата минерална съставка на костната тъкан и костите стават крехки и чупливи. Медицинската статистика сочи, че през 1990 г. в света са регистрирани 1 660 000 случаи на фрактура на тазобедрената става, 2/3 от които са при жени. Около 50 фактора са отговорни за здравината на костите. Сред тях са спортуването, нивото на вит. Д и калций, тютюнопушенето, хормонални и бъбречни заболявани и др. Безспорно начинът на хранене и адекватният прием на калций има съществено значение, тъй като той заедно с фосфора са двата основни макроелемента, изграждащи минералната част на костите.
 
Два вида клетки в организма непрекъснато си противодействат. Остеобластите, които изграждат костното вещество и остеобластите, които го разрушават. Изофлавоните потискат остеокластите, чрез потискане на ензима тирозин-киназа.
 
Освен повлияване на менопаузалната симптоматика СояВитал има и превантивно действие по отношение на сърдечно-съдовите заболявания и техните усложнения инфаркт и инсулт, които са основната причина за смърт в индустриално развитите стани. Той понижава нивото на общия холестерол и триглицеридите в кръвта, понижава нивото на LDL-холестерола и увеличава нивото на HDL-холестерола, подобрявя еластичността на артериите, потиска пролиферацията на клетки в съдовата стена.
 
Антиканцерогенното действие на СояВитал се свързва с потискането на редица ензимни активности като ДНК-топоизомерара І и І, TRK които са свързани с регулирането и контролирането растежа на клетките и тяхната диференциация.
 
СояВитал е естествен и богат източник на соеви изофлавони в лесноразтворима форма, което ги прави бързо усвоими.
 
СояВитал е предназначен за хранителна профилактика на рискови групи и на цялото население.
 
Съдържание на една капсула: 35 мг соеви изофлавони
 
Производител: Инова ООД

ФЕМИМОДЕЛ, КАПСУЛИ, 475мг, х40

ФЕМИМОДЕЛ, КАПСУЛИ, 475мг, х40

За стройна женска фигура!

Всяка капсула съдържа природни суровини под формата на сухи екстракти:

Гарциния Камбоджия (Garcinia cambogia)- 200 mg

Глухарче - корени (Rad. Tаrаxci) - 45 mg

Хвощ – стръкове (Hb. Equiseti) - 40 mg

Маточина - листа (Fol. Melissae)- 40 mg

Келп (Fusuc vesiculosus)- 20 mg

Азиатска центела (Centella asiatica) - 30 mg

Калциев цитрат(Calcium citrate) - 100 mg

Съдържание на екстракта: Калиево/калциева (ниско натриева) сол на (-) хидроксилимонена киселина/ (-) –Hydroxycitric Acid Content/ - 50 %, дъбилни вещества, сапонини, флавоноиди, полизахариди, минерални соли.
 
Действие:
Продуктът е комплексен активизатор на обмяната, който заедно с това допринася многостранно за доброто здраве и самочувствие на жената във всяка една нейна възраст. Гарцинията съдейства за намаляване чувството на глад и повишаване по метаболитен път с около 10% изгарянето на мазнините. Екстрактът от кафяви водорасли (келп) подкрепя дейността на щитовидната жлеза- основа на вътреклетъчното дишане. Азиатската центела уравновесява мозъчните функционални процеси, допринасяйки за намаляване чувството на глад и също подобрява кръвообращението. Глухарчето е източник на биологичноактивни съставки, подкрепящи регулирането на обменните процеси в организма, а също така и функциите на черния дроб и червата, свързани с елиминирането на токсини. Маточината спомага за снижаване на стресовото ниво, с което хармонизира функциите на организма на централно равнище. Калциевият цитрат (органична, пълно усвояема форма на калций) помага за релаксиране, подкрепя активизирането на липазата (ензим, разграждащ мазнините) и подобрява костната структура (която е претоварена при наднормени килограми). Хвощът също укрепва структурата на костите, ноктите и косата, помага за освобождаването на организма от тежки метали и други токсини и подобрява структурата на съединителната тъкан. Концентрираните екстракти от природни продукти са естествен източник също и на ценни витамини, минерали и антиоксиданти, които допълват и усилват вече изброените въздействия върху организма.
 
Приложение: Цялостният биоактивен комплекс във „Фемимодел” съдейства за: намаляване натрупването на общите масти по тялото; подобряване на хормоналните функции и обмяната на веществата, особено у жените в преходни възрасти (пубертет и климакс); изграждане на здрава костна, мускулна и съединителна тъкан, вкл. при системни физически натоварвания; допълващо повлияване на целулит, мастната инфилтрация (стеатоза) на черния дроб и нормализиране функциите и обема на сърдечните, мозъчните или други кръвоносни съдове.
 
Препоръчан прием: Една капсула на ден, сутрин преди хранене, с около 100 мл. течност. За постигане на бърз ефект - два пъти по 1 капсула, сутрин и вечер на гладно, с около 100 мл. течност, заедно с приложената схема и хранителен режим.

Внимание: Всеки 7-ми, 14-ти, 21-ви и т.н. ден от приема! Увеличаване приема на „Фемимодел” с 1 (една) капсула :  при режим 1 капсула на ден – на 2 капсули /сутрин и вечер/, при режим 2 капсули на ден – на 3 капсули /сутрин, обед и вечер/
 
Продължителност на приема:
Минимално, за постигане на ефект – 20 дни. В повечето случаи е препоръчително повтарянето на този курс, до повлияване (постигане на резултати). На всеки последователно приети без прекъсване 80 бр. капсули (две кутии) се прави 10 дни почивка.
 
Противопоказания :
В препоръчаните дози не са установени. Препаратът няма пристрастяващо действие. По общи съображения не би следвало да се употребява без медицинско наблюдение от бременни и кърмещи жени, и от деца под 10-годишна възраст.

Производител: Медикусфарма ООД

 

МИРИФЕМИН, Kапсули x 60, 150 мг

МИРИФЕМИН, Kапсулиx 60, 150 мг

Състав: Всяка капсула съдържа 150 мг. стандартизирани растителни екстракти от:

Pueraria mirifica, Piper chаba hunt, Caesalpinia sappan linn, Zingiber officinalis roscoe, Carthamus tinctorius linn.

Помощни вещества: Микрокристална целулоза, Магнезиев стеарат.

Не съдържа глутен и консерванти!

Предназначение: Mirifemin е натурален, нехормонален продукт, предназначен за жената в менопауза. Mirifemin включва в състава си три групи фитоестрогени: мироестрол, изофлавони и куместани.

Mirifemin облекчава всички смущенията при менопауза, още през първата седмица на прием. Mirifemin противодейства на остеопорозата, като подпомага да се намали загубата на костно вещество. Mirifemin има положително действие върху вагиналната сухота и менопаузната вагинална атрофия. Наблюдавани са изключително добри резултати за подмладяване на кожата и заличаване на бръчките.

“Mirifemin” спомага за: облекчаване на смущенията при менопауза – топли вълни, изпотяване, отпадналост, главоболие, безсъние, напрегнатост и раздразнение...;

противодействие на остеопорозата;

регулиране нивата на холестерола;

подобряване на кръвообръщението и паметта;

възстановяване здравината на косата и ноктите;

подобряване вида на кожата и заличаване на бръчките;

укрепване на бюста;

повишаване на сексуалното удовлетворение.

Свойства: Pueraria mirifica – съдържа фитоестрогена miroestrol. Miroestrol има почти идентична химична структура и физиологични свойства с естествения естроген и на това се дължи неговата ефективност. Установено е, че miroestrol може да регулира силата на действие на естрогена, без да променя количествено нивата на хормоните в организма. Miroestrol има многократно по-висока ефективност от фитоестрогените в Trifolium pratenze (червена детелина) и Cimifuga (черен кохош).

Piper chaba hunt - облекчава симптомите на критическа възраст и подобрява хормоналния баланс. Проявява антиоксидантни свойства.

Caesalpinia sappan linn – повлиява благоприятно нервно напрежение, дисменорея, болки в гърдите и корема.

Zingiber officinalis roscoe – има противовъзпалително, антиоксидантно и спазмолитично действие.

Carthamus tinctorius linn – спомага за регулиране нивата на холестерола и подобрява кръвообръщението.

Приложение: Препоръчва се прием на една капсула сутрин и една капсула вечер, след хранене. След третия месец дозата може да се намали на една капсула дневно.

При необходимост високата доза може да се приема за по-дълго време, или постоянно.

Противопоказания: След приема на Mirifemin не са наблюдавани нежелани странични ефекти. Не се препоръчва употребата на продукта от жени прилагащи лечение с естроген, от бременни жени и кърмачки.

Произведено от: Golashpharma за Onius trade ltd.,България

ДИВ ЯМ, СЛАДЪК КАРТОФ, КОРЕН, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 425 мг

Див ям/  Сладък картоф(корен) 425 mg x 100 капсули

Дивият ям (Dioscorea villosa) се използва традиционно за подпомагане на женското здраве, както и за облекчаване на стомашно-чревните разстройства. Той балансира настроенията, хормоните и нивата на естроген. Често се използва като алтернатива на терапията с хормона естроген. Дивият ям облекчава симптомите на предменструалния синдром и менопаузата, помага за намаляване на теглото и предотвратява окапването на косата при жените. Нашият див ям е внимателно тестван и произведен според най-висококачествените стандарти.

 

·         превъзходна билкова добавка

·         подпомага женското здраве

·         облекчава стомашно-чревните разстройства

·         425 мг

·         не съдържа ГМО

·         вегетариански капсули

Хранителна добавка,100 капсули   

 

Съставки:                 2капс.)              дн. доза  

Див Ям (корен)            850mg                 850mg

Растителна капсула, магнезиев стеарат.

Не съдържа: захар, сол, мая, пшеница, млечни продукти, изкуствени оцветители,

аромати и консерванти .

Приложение:  Допринася за нормалното функциониране на ендокринната система при двата пола и за нормалното състояние на организма на жените по време на менструалния цикъл и менопаузата.

Забележка:  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

 Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули  дневно,  за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

МИРИФЕМИН, Kапсули x 30, 150 мг

МИРИФЕМИН, Kапсулиx 30, 150 мг

Състав: Всяка капсула съдържа 150 мг. стандартизирани растителни екстракти от:

Pueraria mirifica, Piper chаba hunt, Caesalpinia sappan linn, Zingiber officinalis roscoe, Carthamus tinctorius linn.

Помощни вещества: Микрокристална целулоза, Магнезиев стеарат.

Не съдържа глутен и консерванти!

Предназначение: Mirifemin е натурален, нехормонален продукт, предназначен за жената в менопауза. Mirifemin включва в състава си три групи фитоестрогени: мироестрол, изофлавони и куместани.

Mirifemin облекчава всички смущенията при менопауза, още през първата седмица на прием. Mirifemin противодейства на остеопорозата, като подпомага да се намали загубата на костно вещество. Mirifemin има положително действие върху вагиналната сухота и менопаузната вагинална атрофия. Наблюдавани са изключително добри резултати за подмладяване на кожата и заличаване на бръчките.

“Mirifemin” спомага за: облекчаване на смущенията при менопауза – топли вълни, изпотяване, отпадналост, главоболие, безсъние, напрегнатост и раздразнение...;

противодействие на остеопорозата;

регулиране нивата на холестерола;

подобряване на кръвообръщението и паметта;

възстановяване здравината на косата и ноктите;

подобряване вида на кожата и заличаване на бръчките;

укрепване на бюста;

повишаване на сексуалното удовлетворение.

Свойства: Pueraria mirifica – съдържа фитоестрогена miroestrol. Miroestrol има почти идентична химична структура и физиологични свойства с естествения естроген и на това се дължи неговата ефективност. Установено е, че miroestrol може да регулира силата на действие на естрогена, без да променя количествено нивата на хормоните в организма. Miroestrol има многократно по-висока ефективност от фитоестрогените в Trifolium pratenze (червена детелина) и Cimifuga (черен кохош).

Piper chaba hunt - облекчава симптомите на критическа възраст и подобрява хормоналния баланс. Проявява антиоксидантни свойства.

Caesalpinia sappan linn – повлиява благоприятно нервно напрежение, дисменорея, болки в гърдите и корема.

Zingiber officinalis roscoe – има противовъзпалително, антиоксидантно и спазмолитично действие.

Carthamus tinctorius linn – спомага за регулиране нивата на холестерола и подобрява кръвообръщението.

Приложение: Препоръчва се прием на една капсула сутрин и една капсула вечер, след хранене. След третия месец дозата може да се намали на една капсула дневно.

При необходимост високата доза може да се приема за по-дълго време, или постоянно.

Противопоказания: След приема на Mirifemin не са наблюдавани нежелани странични ефекти. Не се препоръчва употребата на продукта от жени прилагащи лечение с естроген, от бременни жени и кърмачки.

Произведено от: Golashpharma за Onius trade ltd.,България

БЯЛ РАВНЕЦ кутия х 120 табл., Yarrow, ТОМИЛ херб
БЯЛ РАВНЕЦ кутия х 120 таблетки, Yarrow, ТОМИЛ херб.

Състав: /1 табл. в мг./
Бял равнец    325 мг.
Инулин    175 мг.

В продукта не се влагат консерванти, оцветители и стабилизатори.

Действие:
Белият равнец има благотворно действие върху женската полова система. Той е известен като „женската билка”. Инулинът е пребиотик, който се получава от растението цикория и представлява диетични, разтворими фибри с много положителни ефекти върху здравето. С приемането на инулин се повишава усвояването на микроелементите – Ca, Mg, Fe и Zn; укрепва костно – ставния апарат; балансира киселинността в стомаха; повишава имунитета; подпомага развитието на полезните бактерии – Lactobacillus и Bifidus. В дебелото черво инулина продуцира бутирова киселина, която има антиканцерогенно действие.

Дозировка:
Белият равнец се приема от 3 до 6 таблетки дневно след хранене, а поддържащата доза препоръчана от Д-р Тошков е от 1 до 2 таблетки. Благоприятното действие на Белият равнец проявява след 2-та седмица на приема. За постигане на траен резултат е необходимо продължителното му приемане (поне 5-6 месеца).

Приложение:
Д-р Тошков лекува болезнена и нередовна менструация, възпаления и кисти на яйчниците, миома на матката, мастопатия и бучки на млечните жлези с помощта и на Бял равнец.

Нежелателни и странични ефекти:
Белият равнец няма нежелателни и странични ефекти. Продуктът се предлага на пазара от 10 години и поносимостта към него е доказано положителна. Предозиране с Бял равнец не може да се получи. Белият равнец не може да ви навреди, защото е истински натурален продукт, полезен за вашето здраве. Към него не се създава зависимост и не се наблюдават токсични и алергични реакции.

Комбиниране с други лекарствени средства или билки:
Белият равнец може да се комбинира с всички назначени лекарства от вашия лекуващ лекар, както и с други билкови продукти, които приемате. Особено подходяща е комбинацията с таблетките „Цистофемин” и „Циклонорм”.

Производител:
Белият равнец се произвежда във фабриката за билкови продукти на „Томил Херб” ООД, гр. Септември – България. Фабриката отговаря на всички европейски изисквания за производство на хранителни добавки. Притежава сертификатите ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP. В момента тече сертификация за контрол и производство на BIO продукти (биологично чисти). Във фабриката работят 42 високо квалифицирани специалисти. Фабриката на „Томил Херб” ООД притежава собствена система за пречистване и стерилизация на билките, както и микробиологична и физикохимична лаборатории. Цикълът на производство е затворен и напълно автоматизиран. Продуктите се проследяват от събирането на билката, през производството, до краен продукт. Качеството и всички полезни действия на билковите продукти се контролират непрекъснато, като най-голямата гаранция за това са покритите изсквания по ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP.
МАСТОФИТ 120 таблетки, Mastophyt, ТОМИЛ херб

МАСТОФИТ 120 таблетки, Mastophyt, ТОМИЛ херб

Състав:

/1 табл. в мг./
Ехинацея    39 мг.
Бял равнец    39 мг.
Полски хвощ    39 мг.
Невен    39 мг.
Котешка стъпка    39 мг.
Гръмотрън    45 мг.
Овчарска торбичка    46 мг.
Инулин    175 мг.
Алое    39 мг.

В продукта не се влагат консерванти, оцветители и стабилизатори.

Как действа?
Мастофит е билков продукт за млечните жлези. Билките, които съдържа Мастофит, съдействат за нормализиране функцията на млечната жлеза и за предотвратяване на възпаленията, болката, напрежението и тежестта в гърдите. Д-р Тошков лекува мастопатия и бучки на гърдите с помощта на Мастофит. Инулин – важна съставна част в изработването на билковия продукт, който е натурален извлек от растението цикория. Инулин е пребиотик който подпомага развитието на Bifidus бактериите в храносмилателния тракт.

Приложение: Млечните жлези при жените са изложени на много сериозна опасност от страна на промяна на хормоните, състояние на раждане и кърмене, запушване на млечните канали и нервен стрес, които предизвикват промяна в структурата и функцията на гърдата. В тези случаи започват да се усещат възлести образувания и кисти, които съпътстват всяка втора жена. Те особено силно се усещат във времето преди менструация. Много сериозна вреда на организма оказват всички хормонални препарати за нормализиране на менструалния цикъл, както и всички изписани медикаменти за лечение на мастопатия. Това може да бъде избегнато. Мастофит е специална комбинация от билки, които допринасят за нормализиране функцията на млечните жлези. съдействат за намаляване напрежението в гърдите и предотвратяване на мастопатични промени.

Дозровка: Мастофит се приема от 3 до 6 таблетки дневно след хранене, а поддържащата доза препоръчана от Д-р Тошков е от 2 до 4 таблетки дневно. Благоприятното действие на Мастофит върху млечните жлези се проявява след 3-та седмица на приема. За постигане на траен резултат е необходимо продължителното му приемане (поне 6-12 месеца).

Нежелани и странични ефекти: Мастофит няма нежелателни и странични ефекти. Въпреки това, не се препоръчва приемането му при бременност и кърмене, заради физиологичните промени в женския организъм през този период. Продуктът се предлага на пазара от 10 години и поносимостта към него е доказано положителна. Предозиране на Мастофит не може да се получи. Мастофит не може да ви навреди, защото е истински натурален продукт, полезен за вашето здраве. Към него не се създава зависимост и не се наблюдават токсични и алергични реакции.

Комбиниране с други лекарствени средства или билки: Мастофит може да се комбинира с всички назначени лекарства от вашия лекуващ лекар, както и с други билкови продукти, които приемате. Когато д-р Тошков лекува своите пациентки, той използва следните комбинации:

При кистозна мастопатия – Мастофит + Цистофемин
При бучки в гърдите – Мастофит + Фемин
При трудна секреция на гърдата при кърмене – Мастофит + Бял равнец
При предменструален синдром с напрежение в гърдите – Мастофит + Циклонорм

Производител: МАСТОФИТ се произвежда във фабриката за билкови продукти на „Томил Херб” ООД, гр. Септември – България. Фабриката отговаря на всички европейски изисквания за производство на хранителни добавки. Притежава сертификатите ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP. В момента тече сертификация за контрол и производство на BIO продукти (биологично чисти). Във фабриката работят 42 високо квалифицирани специалисти. Фабриката на „Томил Херб” ООД притежава собствена система за пречистване и стерилизация на билките, както и микробиологична и физикохимична лаборатории. Цикълът на производство е затворен и напълно автоматизиран. Продуктите се проследяват от събирането на билката, през производството, до краен продукт. Качеството и всички полезни действия на билковите продукти се контролират непрекъснато, като най-голямата гаранция за това са покритите изсквания по ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP.

ФЕМИН 120 таблетки, Femine, ТОМИЛ херб
ФЕМИН 120 таблетки, Femine, ТОМИЛ херб

Състав:
/1 табл. в мг./
Бял равнец    27.5 мг.
Цариче    27.5 мг.
Овчарска торбичка    37.5 мг.
Котешка стъпка    37.5 мг.
Турта    37.5 мг.
Очиболец    37.5 мг.
Камшик    37.5 мг.
Невен    37.5 мг.
Инулин    175 мг.
Жиловлек    27.5 мг.
Маточина    17.5 мг. 
 
        
В продукта не се влагат консерванти, оцветители и стабилизатори.

Действие: Фемин е билков продукт за женската полова система и по-точно: матката и маточните тръби. Съдържащите се в продукта билки оказват благоприятен ефект върху хормоналния баланс. Те спомагат за тонизиране на маточната мускулатура и съдействат при регенерацията на лигавицата. Д-р Тошков лекува миома на матката и ендометриоза с помощта на Фемин. Инулин – важна съставна част в изработването на билковия продукт, който е натурален извлек от растението цикория. Инулин е пребиотик, който подпомага развитието на Bifidus бактериите в храносмилателния тракт.

Приложение:
Целта на лечение на миомните възли е те да бъдат премахнати напълно. Затова д-р Тошков прилага упорито и дълготрайно лечение. Според него най-важното в лечението е да бъдат спрени кръвоизливите, които довеждат до анемия, да спре развитието на миомните възли, а крайният резултат е намаляване и изчезване на образувалите се вече миоми. Хормоналните препарати предписвани масово са с много отрицателен ефект върху млечните жлези и кръвоносната система, а операциите, с които се отстранява матката, са много травмиращи за пациентите, с тежки последствия за тях. Фемин по естествен начин влияе благоприятно върху кръвоснабдяването на миомния възел на матката, като постепенно размерите на миомата намаляват и тя изчезва. Чрез ирисдиагностиката д-р Тошков открива връзка между щитовидната жлеза, матката и нервната система. Билките, които влизат в състава на Фемин, оказват благоприятен ефект върху маточната мускулатура, щитовидната жлеза, нервната система и кръвотворните органи.

Дозировка: емин се приема от 3 до 6 таблетки дневно след хранене, а поддържащата доза препоръчана от Д-р Тошков е от 2 до 4 таблетки дневно. Благоприятното действие на Фемин върху женската полова система се проявява след първия месец на приема. За постигане на траен резултат е необходимо продължителното му приемане (поне 6 - 12 месеца).

Нежелани и странични ефекти:
емин няма нежелани и странични ефекти. Въпреки това, не се препоръчва приемането му при бременност и кърмене, заради физиологичните промени в женския организъм през този период. Продуктът се предлага на пазара от 10 години и поносимостта към него е доказано положителна. Предозиране на Фемин не може да се получи. Фемин не може да ви навреди, защото е истински натурален продукт, полезен за вашето здраве. Към него не се създава зависимост и не се наблюдават токсични и алергични реакции.

Комбиниране с други лекарствени средства или билки: Фемин може да се комбинира с всички назначени лекарствени средства от вашия лекуващ лекар, както и с други билкови продукти, които приемате. Когато д-р Тошков лекува своите пациентки, той използва следните комбинации:

При миома с кървене – Фемин + Хемофикс + Невен
При миома без кървене – Фемин + Бял равнец
При ендометриоза – Фемин + Цистофемин
При извънменструални маточни кръвоизливи – Фемин + Тиреостим + Хемофикс

Производител:
ФЕМИН се произвежда във фабриката за билкови продукти на „Томил Херб” ООД, гр. Септември – България. Фабриката отговаря на всички европейски изисквания за производство на хранителни добавки. Притежава сертификатите ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP. В момента тече сертификация за контрол и производство на BIO продукти (биологично чисти). Във фабриката работят 42 високо квалифицирани специалисти. Фабриката на „Томил Херб” ООД притежава собствена система за пречистване и стерилизация на билките, както и микробиологична и физикохимична лаборатории. Цикълът на производство е затворен и напълно автоматизиран. Продуктите се проследяват от събирането на билката, през производството, до краен продукт. Качеството и всички полезни действия на билковите продукти се контролират непрекъснато, като най-голямата гаранция за това са покритите изсквания по ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP.
ЦИКЛОНОРМ 120 таблетки, Cyclonorm, ТОМИЛ херб
ЦИКЛОНОРМ 120 таблетки, Cyclonorm, ТОМИЛ херб

Състав:
/1 табл. в мг./
Дивисил    15 мг.
Полски хвощ    20 мг.
Кафяви водорасли    10 мг.
Жълта комунига    20 мг.
Невен    20 мг.
Върбинка    20 мг.
Клинавиче    20 мг.
Котешка стъпка    20 мг.
Цариче    20 мг.
Маточина    20 мг.
Бял равнец    30 мг.
Арония    20 мг.
Жълт кантарион    15 мг.
Инулин    250 мг.

В продукта не се влагат консерванти, оцветители и стабилизатори.

Действие:
Циклонорм е билков продукт, действащ благоприятно на дейността на женската полова система. Съдейства за нормализиране на менструалния цикъл. Д-р Милко Тошков лекува болезнена, нередовна или липсваща менструация и предменструален синдром с помощта на Циклонорм. Циклонорм съдейства за регулирането дейността на яйчниците.

Приложение:
Според д-р Тошков много неправилно е приемането на хормонални препарати от млади момичета и нераждали жени, защото те имат много сериозно вредно влияние върху млечните жлези и функцията на черния дроб. Употребата на хормонални препарати във всички случаи довежда повишено окосмяване, разширени вени, повърхностни капиляри по краката, повишаване на телесното тегло и затлъстяване, както мастопатия и бучки на гърдите. Употребата на спирала и подкожни хормонални инпланти също е нежелателно, защото според д-р Тошков, това е причина за нарушаване на правилния енергиен обмен в организма, което довежда до намаляване на либидото, влошаване функцията на щитовидната жлеза и силно влошаване дейността на централната нервна система. Циклонорм е създаден да съдейства при подпомагането на женския организъм в естествените състояния на овулация и менструация. Циклонорм не са просто събрани билки за дейността на женската полова система, а специално подбрана комбинация от билки, които оказват благоприятен ефект върху щитовидната жлеза, яйчниците, нервната система, жълтото тяло при менструация.

Дозировка:
Циклонорм се приема от 3 до 6 таблетки дневно, а подържащата доза препоръчана от Д-р Тошков е 4 таблетки дневно, 7 дни преди очаквания цикъл. За постигане на траен резултат е необходимо продължителното му приемане (поне 6 - 12 месеца).

Нежелани и странични ефекти:
Циклонорм няма нежелани и странични ефекти. Въпреки това, не се препоръчва приемането му при бременност и кърмене, заради физиологичните промени в женския организъм през този период. Продуктът се предлага на пазара от 10 години и поносимостта към него е доказано положителна. Предозиране на Циклонорм не може да се получи. Циклонорм не може да ви навреди, защото е истински натурален продукт, полезен за вашето здраве. Към него не се създава зависимост и не се наблюдават токсични и алергични реакции.

Комбиниранео с други лекарствени средства или билки:

Циклонорм може да се комбинира с всички назначени лекарства от вашия лекуващ лекар, както и с други билкови продукти, които приемате. При лечението на своите пациенти Д-р Тошков използва следните комбинации:

При болезнена менструация – Циклонорм + Цистофемин
При нередовна и липсваща менструация – Циклонорм + Бял равнец + Цистофемин
При трудно забременяване – Циклонорм + Цистофемин + Тиреостим
При тежък предменструален синдром – Циклонорм + Бял равнец

Производител:
ЦИКЛОНОРМ се произвежда във фабриката за билкови продукти на „Томил Херб” ООД, гр. Септември – България. Фабриката отговаря на всички европейски изисквания за производство на хранителни добавки. Притежава сертификатите ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP. В момента тече сертификация за контрол и производство на BIO продукти (биологично чисти). Във фабриката работят 42 високо квалифицирани специалисти. Фабриката на „Томил Херб” ООД притежава собствена система за пречистване и стерилизация на билките, както и микробиологична и физикохимична лаборатории. Цикълът на производство е затворен и напълно автоматизиран. Продуктите се проследяват от събирането на билката, през производството до краен продукт. Качеството и всички полезни действия на билковите продукти се контролират непрекъснато, като най-голямата гаранция за това са покритите изсквания по ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005 HACCP.
FORTEX АГНЕС таблетки Х 60, 5мг

FORTEX АГНЕС таблетки Х 60, 5мг

Агнес e хранителна добавка за жени, страдащи от пременструален синдром (ПМС).

Агнес не съдържа хормони, а стандартизиран екстракт от билката Витекс (Agnus castus). Ползите  от екстракта произтичат от въздействието му върху хипофизата при производството на  лутеинизиращ хормон. Това влияе върху производството на прогестерон и нормализирането на менструалния цикъл.

Множество клинични проучвания при жени, приемащи екстракт от Витекс (Аgnus castus) са установили значителни подобрения на симптомите на ПМС:
-  раздразнителност, честа промяна на настроението, емоционални пристъпи;
-  болки и повишена чувствителност в гърдите;
-  умора и проблеми със съня, главоболие;
-  промяна в апетита, стомашен дискомфорт, коремни болки.

Състав: (на една таблетка): 5 mg  стандартизиран екстракт от Витекс /Agnus castus extract/; помощни вещества.

Екстрактът Витекс (Agnus castus) е широко използван в народната медицина и в съвременните фитофармацевтични продукти при лечение на пременструален синдром (ПМС).

Витекс (Agnus castus) е бил широко използван от древните хербалисти. Хипократ, Диоскрид и Теофаст пишат за употребата на Витекс при доста широка гама от състояния, засягащи месечните неразположения при жените. Диоскрид изрично твърди, че тази билка регулира цикъла. Извлеци от растението са се използвали за влагалищни бани при заболявания на матката.
Лечебните свойства на екстракта Витекс (Agnus castus ) са доказани и се прилагат широко едва през последните 20-25 години. Растението е включено във фармакопеите на много страни.

Фармакодинамика
Екстрактът Витекс (Agnus castus) съдържа няколко вещества, сред които флавоноиди, иридоидни, гликозиди и терпеноиди. Витекс не съдържа хормони.

Ползите от екстракта произтичат от способността му да въздейства върху производството на лутенизиращия хормон. Това косвено влияе за повишаване на производството на прогестерон и по този начин спомага за нормализирането на менструалния цикъл.

Установено е, че екстрактът поддържа в нормално ниски граници секрецията на пролактин. Способността му леко да понижава повишените нива на пролактин е полезна при безплодие и чувствителност на гърдите при ПМС.

Изследвания
Има достатъчно клинични изследвания в подкрепа на качествата на екстракта Витекс (Agnus castus ).
Клинично плацебоконтролирано проучване при жени, приемащи екстракт Витекс (Agnus castus) в продължение на 3 менструални цикъла е установило значително понижаване на симптомите на ПМС, включително раздразнителност, честа промяна на настроението, главоболие и свръхчувствителност на гърдите.

Друго изследване стига до извода, че жени, които приемат екстракт Витекс имат по-голямо облекчение на симптомите на ПМС от тези, приемащи витамин В6.

Общ преглед на редица изследвания показва, че екстрактът Витекс (Agnus castus) се препоръчва на жени с нередовен месечен цикъл, безплодие и повишени нива на пролактин. Има дори и изследвания, в чиито изводи екстрактът Витекс се препоръчва и при акне, свързано с ПМС.

Дозировка: 1 таблетка сутрин преди хранене.  За лица над 12 години.

Опаковка: 60 филмирани таблетки в опаковка. Една опаковка е достатъчна за двумесечен прием.

Производител: Fortex

МЕНОПАУЗА ФОРМУЛА 295 mg, 90 капсули

МЕНОПАУЗА ФОРМУЛА  295 mg, 90капсули

·         горещи вълни

·         естествена подкрепа при горещи вълни и нощно изпотяване

·         хранителна добавка

Менопауза формула – за всяка жена, всеки ден

 

Менопауза формулата е природна формула, която помага при симптоми свързани с менопаузата като горещи вълни и нощно изпотяване. 

Хранителна добавка, 90 капсули

Съдържание:                                               в 1 капсула       дн.доза

Гроздовиден ресник                                        40 mg             80mg           

   екстракт от корен,  от който 2,5% тритерпен гликозиди

Аврамово дърво (плод)                                   80mg           160 mg           

    от който 0.6% аукубин                                    

Женско биле                                                       75mg           150mg          

    екстракт от корен, от който 12% глициризин

Див ямс ( диоскореа вилоза)                         75mg           150mg  

    от който 10% диосгенин

Хмел                                                                     25mg             50mg  

    екстракт от шишарка  5:1               

Други съставки: Желатин(капсула), растителенмагнезиев стеарат.

Приложение:  Допринася за поддържане на нормалното състояние на организма на жените над 45г. и по време на менопауза.

Забележка: Не се препоръчва за бременни, кърмещи и деца. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

 Дозировка и приложение: Да се приема по 1 капсула  по 2 пъти на ден,

за предпочитане преди хранене.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.

Производител:Natural Factors, Canada

АБО ФАРМА- РИБЧО ЗА ДЕЦА,ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3,Х100

АБО ФАРМА- РИБЧО ЗА  ДЕЦА, ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3, Х100

Омега 3 + Витамин D3 за деца Рибчо. Хранителна добавка.

Предназначение: Рибчо – EPA и DHA омега-3 мастни киселини са необходими и важни елементи в храненето на децата, особено по-малките. Те имат положително влияние върху зрението и сърдечно - съдовата система, освен това са необходими за развитието на мозъка при децата.Съдържащата се в Омега-3 от рибено масло DHA / докозахексаенова киселина/ е с високо съдържание в мозъчната тъкан като образува до 20% от сивото мозъчно вещество, но човешкото тяло не е способно да я произвежда само и я получава единствено чрез храната. Децата, хранени с DHA още от бебета, показват по-добри резултати при тестове, измерващи умственото развитие и въображението им и по-голяма интелигентност като възрастни. Рибеното масло подобрява състоянието на деца със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност ( СДВХ) без да има опасни странични ефекти. Омега-3 мастните киселини подпомагат и за предотвратяване на детски рахит. Те се използват и за укрепване и възстановяване след тежки заболявания и състояния, които отслабват цялостното състояние на децата и намаляват съпротивителните сили на имунната система.

Съдържание в 1 капсула: Рибено масло от сьомга – 84 mg (18% ейкозепентаенова киселина( ЕРА) и 12 % докозахексаенова киселина (DHA) омега 3 мастни киселини); Витамин D – 0.04 mg, желатин, глицерол.

Дозировка: 2 капсули по два пъти на ден без да се дъвчат,с повече вода. Не превишавайте препоръчителната дневна доза!

Хранителна информация за                                        1 капсула                                  за 100г
Енергия:                                                        3,85 kJ (0.93kcal)                2870 kJ ( 694 kcal)
Въглехидрати:                                              0 г                                        0 г
Белтъци:                                                       33,80 мг                               25,22 мг
Мазнини:                                                       84 мг                                    62,69 г

Състав: Рибено масло от сьомга, желатин, глицерол, витамин D3.Хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.Не е подходящо за деца под 3 годишна възраст, поради трудност при поглъщане на капсулата.

Производител: DuSart Pharma b.v., Холандия за АBO Pharma Gmbh

АЛАЙВ ДЪВЧАЩИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА, NATURE’S WAY, КАПСУЛИ Х 120, 1,55гр

Алайв дъвчащи мултивитамини за деца, 1.55 g x 120 таблетки

 

Тази специализирана формула е насочена към подкрепата на детския имунитет и нормалното фиозиологично развитие Съдържат се най-важните витамини и минерали, абсолютно необходими за нормалното развитие на детския организъм.

Подпомагаумственото равитие и  концентрацията. Допринася за намаляване на умората и за повече енергия и жизненост. Влияе благоприятно върху състоянието на костите, зъбите и зрението.

Подсилва устойчивостта на организма към простудни и други състояния, характерни основно за есенно-зимния период от годината.

Мощно подпомагане на имунната система – витамини А, С, Д, цинк, желязо

Кости и зъби– калций, фолиева киселина, магнезий, манган, витамин Д

Здрави очи– витамин А (бета каротен), витамини С и Е, цинк

Физическа енергия– В-комплекс, магнезий

Храносмилателна система  - калций, фолиева киселина, витамин Д

·         не съдържат глутен

·         превъзходен вкус

·         витамин С с висока биологична активност

·         смес от градински плодове и зеленчуци на прах (150 мг)

·         пълноценен мултивитамин, специално приготвен според хранителните нужди на децата

·         съдържа биофлавоноиди от цитруси и смес от градински плодове и зеленчуци

·         превъзходен вкус на портокал и горски плодове

·         хранителна добавка

 

Хранителна добавка, 120 дъвчащи таблетки

Съдържание                                                                                          (в 1табл.)          дн.доза

Витамин А                                                                                                        750 µg            750 µg

    (като 50% (375µg) ретинол палмитат и 50% (375µg)бета-каротин)

Витамин С(аскорбинова киселинана)                                                      60mg             60mg

Витамин D(като холекалциферол)                                                            7.5 µg             7.5 µg

Витамин Е (като d-алфа токоферил суксинат)                                        10 mg            10 mg

Тиамин (като тиамин мононитрат)                                                          1.5 mg            1.5 mg

Рибофлавин (Витамин В2)                                                                          1.7 mg            1.7 mg

Ниацин (като никотинамид)                                                                        10mg             10mg

Витамин В6 (като пиридоксин HCI)                                                              2 mg               2 mg

Фолиева киселина                                                                                        200µg           200µg

Витамин В12 (като цианокобаламин)                                                     3.75 µg          3.75 µg

Биотин                                                                                                                50 µg             50 µg

Пантотениева киселина(като d-калциев пантотенат)                        7.5 mg           7.5 mg

Калций                                                                                                            12.5mg        12.5mg

     (от Аквамин от минерализирани червени водорасли(цяло растение)) 

Желязо(като железен фумарат)                                                               2.5 mg           2.5 mg

Йод (като калиев йодид)                                                                               75 µg              75 µg

Магнезий                                                                                                      6.25mg          6.25mg

     (от Аквамин от минерализирани червени водорасли(цяло растение)) 

Цинк (като цинков цитрат)                                                                          2.5 mg           2.5 mg

Манган (като манганов сулфат)                                                                    1mg               1mg

Хром(като хром пиколинат)                                                                        15µg              15µg

Молибден (като натриев молибдат)                                                      37.5 µg           37.5µg

Смес от плодове и зеленчуци:                                                                    75 mg            75 mg

    екстракти от: Слива, Круша,Ябълка, Цвекло, Ягода, Краставица, Домат,

    Червена боровинка, Череша, Зеле, Морков, Цветно зеле, Черна боровинка,

    Грозде, Кайсия, Папая, Портокал, Ананас, Аспержа, Броколи, Брюкселско зеле,

    Целина, Зелен боб, Спанак, Нар(семена), Акай(екстракт от цял плод).

 Цитрусов биофлавоноиден комплекс                                                     15 mg            15 mg

    (от лимон, портокал, грейпфрут, лайм и мандарина)

Въглехидрати                                                                                                     1.5 g               1.5 g

Калории                                                                                                                     5                      5

Захар                                                                                                                        1g                  1g

Други съставки: Фруктоза, сорбитол, натурални овкусители, натурални оцветители (куркума, зеленчуков сок), лимонова киселина, магнезиев стеарат, силиций, ябълкова киселина, соев (геннонемодифициран, нехидрогениран) лецитин.

Не съдържа: мая, пшеница, глутен, млечни продукти, яйца, фъстъци, изкуствени аромати и консерванти. Отклонения в цвета на таблетката са възможни.

Приложение: Осигурява всички необходими витамини и минерали за подхранване на организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: Препоръчително за деца над 2 годишна възраст.

Да се сдъвква по 1 дъвчаща таблетка дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност: Виж опаковката.

Производител: Nature’sWayproducts, Inc, USA

COXAMIN KINDER, САШЕТИ, ХЕРБАМЕДИКА, X20, 2гр

COXAMIN KINDER, САШЕТИ, ХЕРБАМЕДИКА, X20, 2гр

Биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.

COXAMIN KINDER e биоактивен мултиминерален комплекс с високо съдържание на калций, магнезий, желязо, фосфор, цинк и други микроелементи и минерали, изцяло на растителна основа. Разтворимата му форма го прави лесен за прием от деца. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли - Lithothamnion Calcareum. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е четири-пет години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество микро и макроелементи от морето. Уникално е не само естественото голямо разнообразие на тези елементи, но и научно доказаният факт, че отношението помежду им е точно такова каквото е в човешката кръвна плазма.

COXAMIN KINDER има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първична хидратация се видоизменя в гладка. Тя НЕ наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт.

Проведените десетки клинични проучвания върху Lithothamnion Calcareum /2003 - 2008 г./ с партньорството на международни университети и институти, като Rowett Research Services, U.K.; Ashtown Food Research Centre, Ireland; University of Manitoba, Canada; Minnesota Applied Research Center, USA; Nizo Food Research, The Netherlands; доказват, че Lithothamnion Calcareum e най-добре усвоимият калциев продукт. Калцият, получен от COXAMIN KINDER, е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40 % от трикалциевия фосфат.

В COXAMIN KINDER, съдържанието се поделя между три полиморфни форми - калцит, арaгонит (орто- ромбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

COXAMIN KINDER е мултиминерален комплекс - съдържа около 15% елементен калций, но също така е богат на други крайно необходими минерали. В него се съдържат още Магнезий (1,5%), Бор, Мед, Манган, Селен, Цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74, подробно описани в Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN KINDER). Магнезиевият минимум допринася за добрата абсорбция на калция от организма, а борът и цинкът играят важна роля в биовиталността на калциевия източник.

Спазвайки RDI и EU RDA за прием на хранителни добавки при деца, COXAMIN KINDER предоставя препоръчителния дневен прием на основните микроелементи и минерали, необходими за правилното развитие и растеж на децата.

Приложение: хранителен режим свързан с ограничен прием на мляко и млечни продукти; болки в ставите и костите свързани с бърз растеж; за укрепване на костната система  и зъбките; емоционални избухвания и безпричинен плач, което е сигурен признак за недостиг на калций; COXAMIN KINDER повишава тонуса и укрепва детската имунната система.

Не съдържа лактоза, фосфати, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.

Прием: За деца от 3 до 8 годишна възраст.

Дозировка: едно саше дневно след храна; по лекарско предписание: до 2 сашета на ден.

Начин на прием: изсипете съдържанието на сашето в 100-200 мл от любимия натурален сок на Вашето дете и разбъркайте до пълното му разтваряне. Поради липса на допълнителни вещества процеса на разтваряне отнема от 5 до 10 минути. Придава допълнително лек лимонов вкус.

Противопоказания: Няма.

Производител: Herba Medica

 

АБО ФАРМА МУЛТИВИТАМИН ЗА ДЪВЧЕНЕ 20БР

АБО ФАРМА МУЛТИВИТАМИН ЗА ДЪВЧЕНЕ 20БР

АБО ФАРМА, МАГНЕЗИЙ, ТАБЛЕТКИ Х20, 150мг

АБО ФАРМА, МАГНЕЗИЙ, ТАБЛЕТКИ Х20, 150мг

20 ефервесцентни разтворими таблетки с вкус на портокал.

Съдържание на една таблетка: Магнезий - 150мг

Предназначение: Магнезият като минерален елемент е особено важен за сърдечно-съдовата и нервната система. Има благоприятен ефект при наличие на мускулни крампи. Освен това магнезият подпомага организма да преодолява стреса и хроничната умора.

Състав: Лимонена киселина, натриев хидрокарбонат, калциев карбонат, подсладители, нишесте, натрий, трикалциев фосфат, есенция от цвекло на прах, рибофлавин, сорбитол, ароматна есенция.

Съдържание на магнезий в 1 таблетка (4 г): 150 мг (50 % от ПДП - Препоръчителен Дневен Прием)

Хранителни стойности (за 1 таблетка):
Енергийност - 35 kJ = 8 kcal; Белтъчини - 0.00 g; Въглехидрати - 0.11 g; Мазнини - 0.00 g;

Начин на употреба: Една таблетка 1-2 пъти на ден разтворена в 200 мл студена вода. Да не се превишава препоръчителната доза. Хранителната добавка да не се използва, като заместител на разнообразното хранене.

Количество: 20 ефервесцентни таблети х 4 g

Съхранение:
Добре затворена опаковка, на сухо място, недостъпно за деца.

Производител: АBO Pharma Gmbh

АБО ФАРМА-ЦИНК-БИОТИН, ZINK + BIOTIN, КАПСУЛИ Х 30

АБО ФАРМА-ЦИНК-БИОТИН, ZINK + BIOTIN, КАПСУЛИ Х 30

Състав: Соево олио, цинкглюконат, биотин, желатин, глицерин, емулгатор: соев лецитин, оцветители: железен оксид и титандиоксид.

Съдържание в 1 капсула: Цинк глюконат - 81,3 mg (11.67 mg чист цинк); Биотин - 0,1 mg; Калории - 9.54 kJ (2.31 kcal); Въглехидрати – 0.00 mg; Белтък - 100.30 mg; Мазнини - 198.60 mg; Етанол - 0.00 mg; Мулти хидрокарбонатни алкохоли - 48.60 mg; Органични киселини - 0.00 mg

Предназначение: Цинкът е минерал, който играе важна роля при метаболизма. Недостатъчното количество на цинк в организма може да доведе до косопад, кожни проблеми, чупливост на ноктите и умора, влошаване на зрението, трудно зарастване на костни фрактури. При мъжете недостигът на цинк влияе на функцията на простата и нейното уголемяване.
Биотинът е известен като витамин В7 или витамин Н. Той участва във въглехидратната обмяна - за получаване на енергия и в мастната - за синтез на мастни киселини. Биотинът е задължителен и за синтеза на витамин С.

Начин на употреба: По една капсула дневно преди хранене с много течност.

Внимание: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не са установени странични ефекти. Не се препоръчва при бременни и кърмачки. Не съдържа консерванти!

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца.

Производител: АBO Pharma Gmbh

ABO PHARMA ВИТАМИН С FORTE, 1000мг, Х20
ABO PHARMA ВИТАМИН С FORTE, 1000мг, Х20

Eфервесцентни разтворими таблетки с вкус на портокал - 20 бр./опак. Не съдържат захар.

Съдържание на витамин С в 1 таблетка (4,3 г): 1000 мг (1667 % от ПСДП - препоръчителни стойности за дневен прием)

Предназначение: Витамин С е важен за усилване на естествените съпротивителни сили на тялото срещу инфекции. Повишава тонуса и укрепва имунната система.

Хранителни стойности (за 1 таблетка): Енергийност - 24 kJ = 6 kcal; Белтъчини - 0.00 g; Въглехидрати - 0.46 g; Мазнини - 0.00 g; Вкл. Подсладители - 0.30 g

Състав: Лимонена киселина, Витамин С, натриев хидрокарбонат, сорбитол, натриев карбонат, ароматна есенция, нишесте, три-калциев фосфат, подсладители: захарин-натрий, оцветители, Витамин В2.

Начин на употреба: По една таблетка на ден, разтворена в чаша вода. Консумацията на тази добавка да не бъде заместител на разнообразното хранене за деня. Да не се превишава препоръчителната доза.

Количество: 20 ефервесцентни таблети х 4,3 g +/- 30 mg

Съхранение: Да се пази от влага, на място недостъпно за деца.

Производител: АBO Pharma Gmbh
АБО ФАРМА-АБОГЕРИТ, КОМПЛЕКС ВИТАМИНИ А + Е, Х 25

АБО ФАРМА-АБОГЕРИТ, КОМПЛЕКС ВИТ А + ВИТ Е, КАПСУЛИ Х 25

ABOGERIT e хранителна добавка, в чиято формула се съчетават ефектите на двата мастноразтворими витамина А и Е като взаимно усилват действието си.

АBOGERIT е предназначен да обезпечава дневната физиологична потребност на организма от витамин А и витамин Е. Витамин А участва в растежа и възстановителните способности на кожата и лигавиците. От жизнено важно значение е за зрението, за нормален растеж и диференциране на тъканите. Необходим е при синтеза на половите хормони, хормоните на надбъбречната жлеза. Витамин Е действа като “антиоксидант” - предотвратява окислителното увреждане на биологичните мембрани и други важни съставки на клетките; участва при неутрализиране на вредните т.н. “свободни радикали” в организма.

ABOGERIT е подходящ  за профилактика при витаминен А и Е дефицит в следните случаи:
* при нарастващо отслабване на зрението, предпазва от увреждане ретината при  диабетици
* при кератози по кожата и лигавиците
* за стимулиране на половата активност
* при отслабена съпротива на организма към инфекции
* при смущения в растежа на косата и ноктите
* при слухови смущения
* подходящ при акне и други кожни нарушения
* при смущения в критичеката възраст на мъжа и жената
* при хора в напреднала възраст с миозити и мускулна дистрофия
* при стерилитет, ентерити, хематопатии, фотофобия, парадонтоза, гингивити, акне, дискератози


Витамин А се нарича още ретинол, витамин на растежа и антиинфекциозен витамин. Витамин А под формата на алдехид участва като активна група на зрителния пигмент родопсин в химизма на зрението. Освен това той е нужен за нормалното епителизиране на корнеята и конюктивата, кожата, храносмилателната система, бронхите, половата система и др.Повлиява растежа на костите и зъбите. Участва в синтеза на половите хормони и в строежа на клетъчната мембрана, подпомага функционирането на надбъбречните жлези.

Витамин Е се среща в 7 форми, наречени най-общо токофероли. Най-активен от тях е алфа-токоферолът. Носи и името витамин против безплодието или антистерилитетен фактор. Физиологичното действие на витамин Е е свързано с нормалното протичане на бремеността и стимулиране образуването на гонадотропни хормони.Някои данни показват, че витамин Е осуетява разрушаващото действие на молекулния кислород, който по неензимен път може да атакува двойните връзки на полиненаситените мастни киселини в състава на тъканните липиди и по този начин витамин Е защитава есенциалните мастни киселини, витамин А, витамин С и клетъчните мембрани. Участва в метаболизма на нуклеиновите киселини, подобрява използването на белтъците и витамин А, нормализира показателите на кръвта и хормоналната система, предпазва черния дроб от некрози.Особено важни причини за използването му като суплемент в културизма са благотворното му влияние върху функциите на гладката и набраздената мускулатура.Въздействието му се изразява в поддържане на високо енергийно ниво от една страна, а от друга действа каталитично на белтъчния синтез, като при по-големи дози анаболният му ефект е значителен. Хипо- и авитаминоза Е в човека почти не се наблюдава поради разнообразната храна. Отсъствието на токофероли в храната води до безплодие, мускулна дистрофия, дегенерация на нервните клетки, нарушения в белтъчния и липидния обмен, ензимни смущения и др.

Състав: Vitamin A 5000 UI (Retinol Palmitate - 2.94 mg); Vitamin E 100 UI (D- Alpha Tocopherol - 100 mg mg), соево масло – 22.06 mg

Хран. информация                          в 1 капсула                                    в 100 г
Калории:                                 5,74 kJ(1,39 kcal)         2869,5 kJ ( 694,10 kcal)
Въглехидрати:                                   0 mg                                     0 g
Белтъци:                                          52 mg                                    26 g
Мазнини:                                         125  mg                                 62,5 g
Етанол:                                            0  mg                                    0 g
Полихидрокарбонатни алкохоли:      23  mg                                   11,5   g
Органични киселини:                       0  mg                                     0   g
 
Начин на употреба: За възрастни и деца над 6 години по 1 капсула дневно в продължение на 2 месеца. Капсулите се приемат без да се дъвчат, с достатъчно течност, по време или след хранене. За поддържане на доброто здраве подновете приема след eдномесечно прекъсване. При необходимост и след консултация с вашия лекар дневният прием може да бъде увеличен. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

Внимание: Този продукт не съдържа съставки от генно модифицирани организми (ГМО)!        

Съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за деца.                                             

Производител: АBO Pharma Gmbh

СОМА Мултивитамини еф.тбл.х20 Amos Vital

СОМА Мултивитамини еф.тбл.х20 Amos Vital

Витамините (градивни елементи на живота) са основни хранителни вещества и трябва постоянно да се набавят. Те не могат да се образуват от човешкото тяло и организъм, затова се набавят, чрез храната.

AmosVital мултивитамини ефервесцентна таблетка съдържа 10 основни витамини и допринася според настоящите препоръки за храненето за премахване на хранителния недостиг на витамин.

с аромат на портокал

Съдържание: в 100г: в таблетка.:

5,333 мг витамин С 240 мг (* 300%)

Ниацин 1,076 мг 48 мг (300% *)

Витамин Е 36 мг 800 мг (* 300%)

Пантотенова киселина 400 мг 18 мг (300% *)

Витамин В6 93.3 мг 4.2 мг (300% *)

Витамин В2 93.3 мг 4.2 мг (* 300%)

Витамин В1 73.3 мг 3,3 (* 300%)

Биотин 3333 микрограма 150 микрограма (* 300%)

13 333 микрограма фолиева киселина 600 микрограма (* 300%)

Витамин В12 166.7 мкг 7.5 мкг (* 300%)

Съставки: Подкиселители лимонена киселина, Регулатори на киселинността натриев бикарбонат и натриев карбонат, овлажнители, сорбитол, витамин С, агент трикалциев освобождаване фосфат, стрингер, DL-алфа-токоферил ацетат (витамин Е), никотинамид (ниацин), инулин, подсладител, натриев цикламат, овкусители, Calciu-D-пантотенат (пантотенова киселина), подсладител, натриев захарин, рибофлавин-5-фосфат (витамин В2), пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), цвекло сок прах, тиамин хидрохлорид (витамин В1), (фолиева киселина), биотин, цианокобаламин (витамин В12).

Производител: AmosVital

 

 

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ ВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ, NATURE’S WAY, 75 бр 100 мг

Алайв за Мъже 100 mg x 75 желирани таблетки

 

Алайв за мъжее специализирана формула, предназначена  в подкрепа на мъжкото здраве.Намаляват влиянието на стреса върху психиката, допринасят за по-голямата  физическата издръжливост, подсилват костите и мускулите.  Редуцират времето за възстановяване след тежки физически натоварвания.

Алайв за мъжеимат подкрепящо действие при функционирането на простатата и допринасят за поддържане на нормалното състояние на сърдечносъдовата и имунната системи.

·         смес от плодове от овощни градини и градински зеленчуци

·         15 витамина и минерала, холин и инозитол

·         превъзходна формула подсладена с тапиока и сироп от захарна тръстика

·         приготвени с пектин, а не с желатин

·         не съдържат глутен

·         вкусен плодов аромат

Хранителна добавка, 75 желирани таблетки

 

Съдържание                                                                             (в 1табл.)                          дн.дозаВитамин А (ретинил палмитат)                                                  500µg                                                                                                                500 µg

Витамин С (L-аскорбинова киселина)                                        30 mg                              30 mg

Витамин D3 (като холекалциферол)                                              5µg                                 5µg

Витамин Е (като D-алфа токоферил сукцинат)                     6.71mg                          6.71mg

Тиамин (като тиамин HCl)                                                           0.25mg                          0.25 mg

Рибофлавин (Витамин В2)                                                          0.28mg                          0.28mg

Ниацин (никотинамид)                                                               3.33mg                           3.33 mg

Витамин В6 (пиридоксин HСI)                                                   1.33mg                           1.33mg

Фолиева киселина                                                                    133.33 µg                        133.33 µg

Витамин В12 (като цианокобаламин)                                           5 µg                                  5µg

Биотин (като D-биотин)                                                                100 µg                               100µg

Пантотенова киселина (калциевD-пантотенат)                 3.33mg                            3.33mg

Йод (калиев йодид)                                                                         50 µg                                50 µg

Цинк (цинков цитрат)                                                                   2.5mg                               2.5mg

Хром (като хромен пиколинат)                                                    20 µg                                  20 µg

Селен (натриев селенат)                                                          36.67 µg                            36.67 µg

Смес от овощни плодове и градински зеленчуци                 50 mg                                50 mg

в която се съдържат: сок на прах: слива, праскова, ябълка, цвекло, ягода, краставица, домат, червена боровинка, череша, зеле, морков, цветно зеле, синя боровинка, грозде, кайсия, папая, портокал, ананас, аспержи, броколи, брюкселско зеле, целина, зелен фасул, спанак; нар (семена), акай (екстракт от плод)

Ликопен (от екстракт от домат)                                           167.67µg                           167.67 µg

Калории                                                                                               8.33                                     8.33

Въглехидрати                                                                                  2.66 g                                   2.66 g

  от които захари                                                                            2.66 g                                   2.66 g    

Други съставки:Кондензиран сок от тръстика, органик сироп от тапиока, пектинE440, лимонена киселинаE330, натурални оцветители (маки бери, черен морков, бета каротин), натриев цитратE331, натурални аромати (череша, грозде, портокал), фракционирано масло от кокосов орех (нехидрогенирано), пчелен восък, соев лецитин.

Не съдържа:Желатин, глутен, мая, пшеница, млечни продукти, яйца, фъстъци, изкуствени аромати или консерванти.

Приложение: Балансирана формула за мъже, която осигурява всички необходими витамини и минерали плюс 26 плодове и зеленчуци за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Възможни са промени в цветана желираните таблетки с течение на времето, поради наличието на натурални оцветители.Този процесне влияе на качеството на продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: Да се сдъвква по 1желирана таблетка дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! Съхранявайте в плътно затворена опаковка и избягвайте пряка слънчева светлина.

Годност: Виж опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA

 

АЛАЙВ ТЕЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ, LIQUID MULTI, NATURE’S WAY, 900 мл. - 30 дози

Алайв (течен мултивитамин) 900 ml
С пребиотици

 

Смес с двойно действие:
-разтворими зеленчукови фибри за здраве на храносмилателната система и редовна дефекация
-пребиотични фибри от късоверижни фруктоолигозахариди за здраве на чревната микрофлора

-10 калории в една супена лъжица
-не съдържа захар, подсладено със стевия

·         здраве на храносмилателната система

·         5 грама фибри без ГМО в една лъжица

·         смес от градински плодове

·         не съдържа глутен, не съдържа захари

Хранителна добавка, 900 мл.

Съставки:                                                                                                  (в 15 мл.)         дн.доза

Витамин А                                                                                                     1500 µg          1500µg

    като 50% (1500 µg) ретинил палмитат и

             50% (1500 µg) Бета-каротен

Витамин С(като калциев L-аскорбат)                                                     250 mg           250mg

Витамин D(като ергокалциферол)                                                                5 µg                5µg

Витамин Е (като d-алфа-токоферил ацетат)                                            67 mg             67mg

Витамин К (като фитоменадион)                                                                 40 µg             40µg

Тиамин (като тиамин мононитрат)                                                            13 mg             13 mg

Рибофлавин (Витамин В2)                                                                            13 mg             13 mg

Ниацин (като никотинова киселина/никотинамид)                             10 mg             10 mg

Витамин В6 (като пиридоксин HС)                                                             10 mg             10 mg

Фолиева киселина                                                                                        200 µg           200µg

Витамин В12 (като цианокобаламин)                                                        50µg             50µg

Биотин                                                                                                              150 µg           150µg

Пантотениева киселина(като d-калциев пантотенат)                         60 mg            60 mg

Калций (като калциев L-аскорбат,                                                             50mg            50 mg

                 Като d-калциев пантотенат)       

Йод (калиев йодид)                                                                                        75 µg              75µg

Магнезий(като магнезиев глюконат)                                                       20mg             20 mg

Цинк (като цинков глюконат)                                                                     7.5 mg           7.5mg

Селен (като L-селенометионин)                                                                  23µg              23µg

Мед (като Натриев-Меден хлорофилин)                                                    1µg               1 µg

Манган (като манганов сулфат)                                                                    2mg               2mg

Хром III                                                                                                                60µg              60 µg

МолибденVI                                                                                                     38 µg              38µg

Калий                                                                                                                 25 mg            25mg

Смес от Зелени храни:                                                                                250mg           250mg

    в която се съдържат: Спирулина (микроводорасли)                                  

    Люцерна (лист, стебло),  Зелен ечемик(стебло), Глухарче (лист),

    Зелена пшеница(стебло),  Маточина (лист), Лимонова трева,

    Коприва (лист),Магарешки трън (стебло, лист, цвят),

    Хлорела (едноклетъчни микроводорасли), Живовляк

    (лист),  Синьо-зелени водорасли (микроводорасли),

    Кориандър (лист).

            Аминокиселини:                                                                                           

    Глутамин, Аспарагин, Левцин,

    Аланин,  Аргинин, Лизин,  Треонин, Валин,  Глицин,

    Изолевцин,  Серин,  Пролин, Фенилаланин, Тирозин,

    Хистидин, Метионин, Триптофан, Цистеин)

Смес отградински зеленчуци:                                                                    50mg            50mg

    екстракти от: Магданоз, Къдраво зеле, Спанак,

    Пшеничен зародиш, Брюкселско зеле,  Аспержи, Броколи,

    Карфиол, Цвекло, Моркови, Цветно зеле,  Чесън.

Смес отплодове: сок на прах:                                                                    50mg            50mg

Слива,  Червена боровинка,  Черна боровинка, Ягода,

Къпина,  Синя боровинка, Череша, Кайсия, Папая,

 Портокал, Грозде,  Ананас.

Смес от подбрани гъби Органик:                                                              50  mg            50 mg

    Кордицепс, Рейши, Шийтаке,  Хиратаке,  Майтаке,

    Ямабушитаке, Химематсутаке, Каваратаке, Чага,

    Зу Линг, Агарикон, Месима.

 

Омега 3/6/9  мастни киселини:                                                                 50 mg            50 mg

    Ленено семепудра (студено пресовано)

    Слънчогледово семе пудра (студено пресовано)

Цитрусов биофлавоноиден комплекс                                                      30 mg            30 mg

    (от лимон, портокал, зелен лимон, мандарина и грейпфрут)

        предоставяйки Хесперидин, Нарингин, Нарирутин

               Ериоцитрин и Флавони)                                                                           

Сибирски женшен (корен)                                                                           25 mg            25 mg

Инозитол                                                                                                           25 mg             25 mg

Холин                                                                                                                 15 mg             15mg

Бетаин хидрохлорид                                                                                    13 mg             13 mg

ПАБА(като аминобензоена киселина)                                                      13 mg             13 mg

Рутин                                                                                                                  13 mg             13 mg

Бор(като амино-киселинен хелат)                                                          500µg            500µg

Лутеин (от Невен)                                                                                         100µg            100µg

Въглехидрати                                                                                                     8mg                8mg

Захари                                                                                                                  3.5 g                3.5g

Калории                                                                                                                   30                   30

Други съставки: Пречистена вода, 100% пречистена фруктоза,  сорбитол, ябълчна киселина, ябълков сок- концентрат, естествен аромат на портокал  и други естествени аромати, калиев сорбат ( като консервант, запазващ свежестта), ксантова гума, силиций.

Не съдържа: Оцветители, изкуствени аромати, мая, пшеница, мляко, лактоза или други млечни продукти.

Приложение: Осигурява всички необходими витамини и минерали за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Не приемайте ако приемате сулфонамиди. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза, особено при бременност, поради опастност от предозиране на Витамин А.

Дозировка и приложение: Разклатете добре преди употреба! Приемайте 15 ml дневно (1 с.л), за предпочитане по време на хранене или непосредствено след това . Може да бъде прието самостоятелно или в комбинация с вода или плодов сок.

Съхранение: Съхранявайте бутилката плътно затворена, на сухо на място недостъпно за деца!След отваряне съхранявайте в хладилник!

Годност: Маркирани на дъното на опаковката.

Производител: Nature’sWayproducts, Inc, USA

Алайв Калций+Витамин D3 250 mg x 60 дъвчащи таблетки

Алайв Калций+ Витамин D3 250 mg x 60дъвчащи таблетки

 

Действа укрепващо на костите и редуцира риска от фрактури. Подпомага формирането и метаболизма на костната тъкан, укрепва скелетната мускулатура. Спомага за поддържане здравината на зъбите.

Всяка от 4-те таблетки от дневната доза осигурява:

·         1,000 мг калций

·         2,000 IU витамин Д3

·         смес от плодове от овощни градини и градински зеленчуци

·         приготвени с пектин, а не с желатин

·         вкусен плодов аромат

·         подсладени със сироп от тапиока

 

Хранителна добавка, 60 дъвчащи таблетки

 

Съдържание                                                                                          (в 1табл.)          дн.доза

Калций (като трикалциев глицерофосфат)                                           250mg          500mg

Витамин D(като холикалциферол)                                                               5 µg              10 µg

Фосфор (като трикалциев глицерофосфат)                                           115mg          230 mg

Калории                                                                                                                12.5                   25

Въглехидрати                                                                                                        3 g                   6 g

      Захари                                                                                                                2 g                   4 g

Смес от плодове и зеленчуци:                                                                   50mg          100mg

Сок на прах: слива, круша, ябълка, цвекло, ягода, краставица, домат, червена боровинка, череша, зеле, морков, карфиол, черна боровинка, грозде, кайсия, папая, портокал, ананас, аспержа, броколи, брюкселско зеле, целина, фасул, спанак;

Нар (семена); Екстракт от акай (плод)

Други съставки: Органичен сироп от тапиока, сух сироп от тръстика, пектин, натурални оцветители (сок от черен морков, концентрат), естествени аромати (череша и ягода), фракционирано кокосово масло, пчелен восък.

Без глутен, желатин, млечни продукти, мая, пшеница, фъстъци, яйца, изкуствени оцветители и консерванти.

Приложение: Осигурява оптимална доза от Калций, витамини,минерали и хранителни вещества за подхранване на организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни и деца над 13 год. сдъвквайте по 1таблетка 2 пъти дневно, с или без храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност: Виж опаковката.

Производител: Nature’sWayproducts, Inc, USA

 

 

 

Алайв за Възрастни 100 mg х 90 желирани таблетки

Алайв за Възрастни, 100 mg  x 90 желирани таблетки

Мощен имуномодулатор, имащ  широк спектър на полезно действие.Допринася  за увеличаване на жизнеността и концентрацията. С благоприятно влияние върху дейността на много органи и системи в тялото. Има компенсаторно влияние при недостиг на хранителни вещества в организма.

Алайв желирани мултивитамини:

·         поддържат необходимите нива на енергия и физическа издръжливост

·         подкрепят функционирането на храносмилателната, сърдечносъдовата и костната системи

·         поддържат нормалното състояние на нервната система

·         грижат се за нормалното състояние на зрението

·         повлияват добре състоянието на кожата

·         смес от плодове от овощни градини и градински зеленчуци

·         висок потенциал на витамини C и D

·         превъзходна формула подсладена с тапиока и сироп от захарна тръстика

·         14 витамина и минерала, холин и инозитол

·         приготвени с пектин, а не с желатин

·         не съдържат глутен

Хранителна добавка, 90желирани таблетки

 

Съдържание  

1табл.)

дн.доза

Калории

8.33

16.66

Въглехидрати

2.7 g

5.4g

  от които захари

2.7g

5.4g

Витамин А (като ретинил палмитат)

500 µg

1000 µg

Витамин С (аскорбинова киселина)

25 mg

50 mg

Витамин D3 (като холекалциферол)

5 µg

10 µg

Витамин Е (като D-алфа токоферил ацетат)   

5.03 mg

10.06 mg

Тиамин (като тиамин HCl)

0.25 mg

0.5 mg

Рибофлавин (Витамин В2)

0.28 mg

0.56 mg

Ниацин (като никотинамид)

3.33 mg

6.66 mg

Витамин В6 (пиридоксин HСI)

1 mg

2 mg

Фолиева киселина

133.33 µg

266.66 µg

Витамин В12 (като цианокобаламин)

4 µg

8 µg

Биотин

100 µg

200 µg

Пантотенова киселина (калциев D-пантотенат)

3.33 mg

6.66 mg

Йод (калиев йодид)

50 µg

100 µg

Цинк (цинков цитрат)

2.5 mg

5 mg

Смес от овощни плодове и градински зеленчуци

50 mg

100 mg

в която се съдържат: сок на прах: слива, круша, ябълка, цвекло, ягода, краставица, домат, червена боровинка, череша, зеле, морков, цветно зеле, синя боровинка, грозде, кайсия, папая, портокал, ананас, аспержи, броколи, брюкселско зеле, целина, зелен фасул, спанак; нар (семена), акай (екстракт от плод)

Холин (като Холин битартрат)

20 µg

40 µg

Инозитол

13.33 µg

26.66 µg

Други съставки:Кондензиран сок от тръстика, органик сироп от тапиока, пектин, лимонена киселина, натурални оцветители (маки бери, черен морков, бета каротин), натриев цитрат, натурални аромати (череша, грозде, портокал), фракционирано масло от кокосов орех (нехидрогенирано), пчелен восък.

Не съдържа:Мая, пшеница, глутен, млечни продукти, яйца, фъстъци, изкуствени аромати или консерванти.

Приложение: Балансирана формула за възрастни, която осигурява всички необходими витамини и минерали плюс 26 плодове и зеленчуци за нормалното функциониране на организма.

Забележка:Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни и деца над 4 години.

Да се сдъвкват по 2желирани таблетки дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! Съхранявайте в плътно затворена опаковка и избягвайте пряка слънчева светлина.

Годност: Виж опаковката.

Производител: Nature’sWayproducts, Inc, USA

ВИТАМИН С И ШИПКА, ПОВИШАВА ИМУНИТЕТА, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 500 мг

Витамин С & Шипки 500mg x 100 капсули

 

Витамин С & шипки осигурява мощна антиоксидантна защита, подсилва колагена и поддържа функционирането на белите кръвни клетки. Шипките са един от най-богатите на витамин С растителни източници. Нашият витамин С с шипки е внимателно тестван и произведен според стандартите за сертифицирано качество.

·         превъзходно качество

·         антиоксидант

·         сертифицирана биологична активност

·         хранителна добавка

Хранителна добавка,100 капсули     

 

Съставки:                            (в 1капс.)              дн. доза   

Витамин С                                500 mg                500 mg

Шипка (плод)                          100 mg                100 mg

Въглехидрани                           <  1 g                      <  1 g

Желатин (капсула),целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, глутен,

сол, захар, соя, пшеница, мая.

Приложение:  Витамин С с плод от шипка допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка:  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капула дневно, за предпочитане с храна.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

ВИТАМИН С И БИОФЛАВОНИ, АНТИОКСИДАНТ, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 500 мг

Витамин С  & Биофлавони500 mg x 100 капсули

 

Здраве и дълголетие чрез лечебната сила на природата – това означава да се довериш на билките. Витамин С с флавоноиди осигурява мощна антиоксидантна защита, подсилва колагена и поддържа функционирането на червените кръвни клетки. Нашият витамин С с биофлавоноиди е внимателно тестван и произведен според стандартите за сертифицирано качество.

·         превъзходно качество

·         антиоксидант

·         сертифицирана биологична активност

·         хранителна добавка

Хранителна добавка,100 капсули     

 

Съставки:                                    (в 1капс.)                 дн. доза   

Витамин С                                        500 mg                     500 mg

Цитрусови биофлавони               300 mg                      300 mg

(комплекс  от лимон, лайм, портокал, грепфрут, мандарина)

Калории                                                  5                                  5

Въглехидрати                                        1 g                               1 g

Желатин (капсула), целулоза, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консверванти, млечни продукти, глутен,

сол, захар, пшеница, мая, соя

Приложение:  Витамин С с Биофлавони  допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капула дневно при необходимост, за предпочитане с храна.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

ВИТАМИН С – МИНЕРАЛЕН ПРОИЗХОД, Nature’s Way, КАПСУЛИ Х 100, 500 мг

Витамин С Буфериран  /минерален произход/ 500 mg x 100 капсули

 

 

Здраве и дълголетие чрез лечебната сила на природата – това означава да се довериш на билките. Буферираният витамин С произхожда от 100% естествени минерални аскорбати, които са с по-ниска киселинност и имат отлична абсорбция. Нашият буфериран витамин С е внимателно тестван и произведен според стандартите за сертифицирано качество.

Притежава укрепващо действие и допринася за повишаване на съпротивителните сили и жизнеността на организма. Подпомага синтеза на колаген и по този начин поддържа нормалното състояние на зъбите, венците, кожата, хрущялите, костите и кръвоносните съдове.

 

·         превъзходно качество

·         минерални аскорбати (соли на аскорбиновата киселина)

·         антиоксидант

·         сертифицирана биологична активност

·         хранителна добавка

Хранителна добавка,100 капсули     

 

Съставки:                                   (в 1капс.)                          дн. доза   

Витамин С                                        500 mg                             500 mg

          аскорбинова киселина/калциев аскорбат/магнезиев аскорбат

Калций                                                  4 mg                                 4 mg

         като калциев аскорбат

Магнезий                                              4 mg                                4 mg

          Като магнезиев аскорбат

Желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Приложение:  Натурален Витамин  С с по-ниска киселинност, осигуряващ най-добра абсорбция.Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка:  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капула дневно при необходимост, за предпочитане с храна.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: На дъното на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

Течен Мултивитамин + (цитрус), Wellesse, капки, 480 мл
Течен Мултивитамин + (цитрус), Wellesse, капки, 480 мл
 
Течен мултивитамин+ Wellesse предоставя важни витамини, фитонутриенти и фибри в подкрепа на доброто здраве. Витамин В комплекс във формулата, включва всички 8 витамина, необходими за превръщане на хранителните вещества в енергия, повишаване на концентрацията и редуциране на стреса. С напредването на възрастта нуждата от В витамини се увеличава.
 
Антиоксидантните витамини А, С и Е, неутрализират окислителните реакции в клетките и предпазват организма от образуване на свободни радикали. Плодово-зеленчуковият комплекс повдига тонуса и има противовъзпалително действие. Допълнително вложените в продукта фибри, подобряват храносмилането и абсорбцията на хранителни вещества.
 
Течен мултивитамин + Wellesse се отличава с богат набор хранителни вещства и мощна антиоксидантна активност. Много добър източник на:
 
– Антиоксидантните витамини А, С и Е
– Витамини от В групата
– Витамин D
– Фитонутриенти от плодове и зеленчуци
– Разтворими фибри
 
Течен мултивитамин + Wellesse компенсира недостига на ценни хранителни вещества и осигурява високи нива на жизненост и енергия.
 
Абсорбира се перфектно и има приятен цитрусов вкус, напомнящ пресен портокалов сок. Продуктът е естествено подсладен със стевия! Без глутен и захар!
 
Приложение: Течните мултивитамини са лесни за прием и се абсорбират бързо от организма. Доставят 100% от дневната доза на основни витамини, включително антиоксидантите Витамин А, С, Е и пълният Витамин В комплекс.
 
Забележка: Консултирайте се с Вашия лекар, ако сте бременни или кърмещи, както и ако страдате от определно медицинско състояние или приемате медикаменти.
 
Съдържа натурални съставки. Допустими са изменения в цвета, което не води до промяна на качеството, ефективността и чистотата. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.
 
Дозировка и приложение: Разклатете добре преди употреба. Възрастни и деца над 12 години: по 2 супени лъжици (30 ml) дневно. Може да се приема чисто или смесено с вода или плодов сок. Измийте мерителнта капачка след употреба. След отваряне продуктът може да се съхранява на стайна температура или в хладилник.
 
Най-добър за употреба: до 3 месеца след отваряне на опаковката.
 
Съдържание в 2 суп. лъжици/30ml дн. доза (2 суп.лъжици/30ml)
Витамин А (като бета-каротен и ретинил палмитат) 1500 µg 1500 µg
Витамин С (като аскорбинова киселина) 60 mg 60 mg
Витамин D3 (като холекалциферол) 10 µg 10 µg
Витамин Е (като dl-алфа токоферол 20,1 mg 20,1 mg
Витамин В1 (като тиамин хидрохлорид) 1,5 mg 1,5 mg
Витамин В2 (като рибофлавин) 1,7 mg 1,7 mg
Ниацин (като никотинамид) 20 mg 20 mg
Витамин В6 (като пиридоксин хидрохлорид) 2 mg 2 mg
Фолат (като фолиева киселина 400µg 400µg
Витамин В12 (като цианокобаламин) 6 µg 6 µg
Биотин 300µg 300µg
Пантотенова киселина (като декспантенол 10 mg 10 mg
Смес от плодове и зеленчуци (пудра) 200 mg 200 mg
 
Синя боровинка, домат, грозде, червена боровинка, акайбери, кайсия, къпина, манго, тиквено семе, ябълка, цвекло (сок), черна боровинка, касис, броколи, морков, вишна, годжи бери, кале (къдраво зеле), биофлавоноиден комплекс от лимон, портокал (кора), нар, малина, спанак, пшенична трева.
Общо въглехидрати,от които хранителни фибри,от които захари 9 g5 g0 g 9 g5 g0 g
Калории 25 25
 
Други съставки: Пречистена вода, малтодекстрин (разтворими фибри), растителен глицерол Е422, еритритол E968, лимонена киселина Е330, натурални аромати, калиев сорбат Е202, гума ксантан E415, стевия (лист), калциев динатриев етилен диамин тетраацетат E385, смесени токофероли.
 
Алергени: Съдържа соя.
 
Ароматите, оцветителите и подсладителите са от натурални източници.
 
Без глутен и захар.
 
Производител: Botanical Laboratories, Inc., USA
 
СОМА АСЕ +ЦИНК +СЕЛЕН еф.тбл.х 20 AMOS VITAL

СОМА АСЕ +ЦИНК +СЕЛЕН еф.тбл.х20 AMOS VITAL

AmosVital ACE + Цинк + Селен съдържа бета-каротин, витамин C, E, селен (антиоксиданти). Балансирана диета с изобилие от плодове, зеленчуци и зърнени храни като цяло е много полезна, но не предоставя тези хранителни вещества. Професионалния живот и стреса, увеличава потребността на витамини, както и замърсяването на околната среда, алкохола, тютюнопушенето водят до необходимостта от прием на точно тези витамини и минерали.

AmosVital ACE + Цинк + Селен ефервесцентни таблетки имат значим принос като хранителни добавки.

Състав: Киселинен регулатор лимонена киселина, натрий, захар заместител сорбитол (10%), нишесте, витамини С, Е и фолиева киселина, бета-каротин, цинков сулфат, хранителни оцветители, цвекло сок прах, изкуствен подсладител, натриев захарин, селен дрожди и аромати.

Производител: Amos Vital

 

NATROL, МУЛТИВИТАМИНИ МАЙ ФЕЙВЪРИТ МУЛТИПЪЛ БЕЗ ЖЕЛЯЗО, КАПСУЛИ Х 180

NATROL, МУЛТИВИТАМИНИ МАЙ ФЕЙВЪРИТ МУЛТИПЪЛ БЕЗ ЖЕЛЯЗО, КАПСУЛИ Х 180

Мултивитамините Май Фейвърит Мултипъл без желязо сега са с още по-лесна формула за усвояване от тялото на ползите от витамини и хранителни вещества. Насладете се на всички предимства на пълна дневна стойност от ключовите основните витамини и хранителни вещества, без желязо. Natrol ® My Favorite Multiple® Iron-Free предлага 22 витамина и минерала, както и 100% дневна стойност на калций.

Начин на употреба: Приемайте по 4 капсули дневно по време на хранене.

Производител: Natrol, Inc.

Алайв В-Комплекс Гъми х 60 желирани таблетки

Алайв В-комплекс, Гъми  х  60 дъвчащи таблетки

·         висококачествена формула

·         не съдържа желатин и глутен

·         подпомага метаболизма и енергичността с градински плодове и зеленчуци

·         хранителна добавка

·         пълен комплекс витамини от В групата

·         подпомага ежедневния метаболизъм и превръщането на храните в енергия

·         дъвчащи бонбони с пектин, подсладени с тапиока и изсушен сироп от тръстикова захар

‡150 мг плодове/ зеленчуци под формата на прах, екстракти и изсушен сок

Хранителна добавка, 60желирани таблетки

Съдържание                                                                     (в 2табл.)                дн.доза Калории                                                                                 15                                                                                                                           15

Въглехидрати,                                                                      4 g                               4 g

  от които захари                                                                  3 g                               3 g    

Витамин С (L-аскорбинова киселина)                          60 mg                         60 mg

Витамин В1 (като тиамин хидрохлорид)                   750 µg                       750 µg

Витамин В2(като рибофлавин)                                   850 µg                        850 µg

Ниацин (никотинамид)                                                    20 mg                        20mg

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)                       4mg                           4mg

Фолиева киселина                                                           400 µg                       400 µg

Витамин В12 (като цианокобаламин)                           30µg                         30µg

Биотин                                                                                 300µg                      300µg

Пантотенова киселина (калциевD-пантотенат)        10 mg                        10 mg

Смес от овощни плодове и градински зеленчуци:150 mg                      150 mg

в която се съдържа пудра от: слива, круша, ябълка, цвекло, ягода, краставица, домат, червена боровинка, череша, зеле, морков, карфиол, синя боровинка, сок от грозде, кайсия, папая, портокал, ананас, аспержи, броколи, брюкселско зеле, целина, зелен фасул, спанак; нар (семе); акай (екстракт от цял плод)

Други съставки:Изсушен сироп от тръстика, сироп от organic тапиока, пектин, лимонена киселина, натриев цитрат, натурален аромат на череша и други натурални аромати, черен морков (оцветител), фракционирано масло от кокосов орех (нехидрогенирано), пчелен восък.

Не съдържа желатин, глутен, мая, пшеница, млечни продукти, яйца, фъстъци, изкуствени аромати или консерванти. Съдържа Целина!

Приложение: Комплексът от витамини В допринася за поддържане на нормални нива на метаболизма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни и деца над 12 години. Да се сдъвкват по 2 желирани таблетки дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! Съхранявайте в плътно затворена опаковка и избягвайте пряка слънчева светлина.

Годност: Виж опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA

 

 

ЦЕТЕБЕ 500 мг, 30 капсули - недостиг на витамин С

ЦЕТЕБЕ - недостиг на витамин С
30 капсули c удължено освобождаване 500мг.
CETEBE Prolonged Release Capsules

Всяка капсула Cetebe съдържа: Ascorbic acid 500mg.

Също така съдържа: захар, царевично нишесте, стеаринова киселина, шеллак, талк, винена киселина, вода, рибофлавин, желатин.

За какво се прилага Cetebe: Cetebe е показан за профилактика и лечение на състояния, свързани с недостиг на витамин С; поддържане на естествената устойчивост на организма към инфекции и за намаляване на тежестта и продължителността на простудните състояния.

Нуждите от витамин С могат да се повишат при:
- бременност и кърмене;
- пушачи;
- възрастни над 65 години;
- състояния на стрес;
- хора, страдащи от недохранване или на небалансирана диета;
- редовна употреба на алкохол.

Как действа Cetebe: Характеристики: Всяка капсула Cetebe с удължено освобождаване съдържа аскорбинова киселина (витамин С) като активна съставка. Витамин С е основен витамин, който е от значение за растежа и поддържането на здрава кожа, венци, зъби и кости. Всяка капсула Cetebe съдържа 500mg аскорбинова киселина с удължено освобождаване за осигуряване на организма с витамин С в продължение на 8 до 12 часа.

Противопоказания: Не взимайте Cetebe капсули, ако:
- страдате от оксалатна уролитиаза (определени видове жлъчни и бъбречни камъни  или ако имате таласемия или хемохроматозис (заболявания, свързани с натупване на желязо в организма);
- сте алергични към аскорбинова киселина или някоя от другите съставки.

Какво трябва да имате пред вид, ако сте бременна или кърмите: Ако сте бременна или кърмите не трябва да приемате повече от препоръчаните дози.

Дозировка: Възрастни: една или две капсули на ден. Капсулите трябва да се приемат с вода. Капсулите или тяхното съдържание не трябва да се дъвчат. Не приемайте повече от препоръчаната доза.

Какви нежелани реакции могат да се наблюдават при Cetebe: Нежеланите реакции при витамин С са редки. Консултирайте се с Вашия лекар, ако наблюдавате някакви необичайни реакции.
Лекарствени взаимодействия: няма

Срок на годност: 3 години.

Условия на съхранение: Да се съхранява при температура под 25°С. Да се пази на места, недостъпни за деца.

Производител: GSK-CONSUMER HEALTHCARE

КОЛДРЕКС ИМУНО - подсилване на имунната система

КОЛДРЕКС ИМУНО - подсилване на имунната система
30 капсули
COLDREX IMMUNO

Една капсула дневно за подсилване на Вашата имунна система през целия ден
- Подпомага профилактиката на простудни и грипни заболявания;
- Подпомага намаляването на риска от инфекции.
Съдържание на витамини и минерали в една капсула: Витамин С...300 мг; Цинк...5 мг
Състав: Витамин С, желатин, микрокристална целулоза, цинков глюконат, шеллак, талк, стеаринова киселина, захароза, твърда растителна мазнина, царевично нишесте, рибофлавин, винена киселина.
Защо е важно да подсилите Вашата имунна система: Човешката имунна система може да бъде атакувана от вируси, бактерии като и от студено време, дъждовете, атмосферното замърсяване, или да се повлияе от липсата на витамини.
Отслабената имунна защита Ви прави по-податливи на атаки от страна на вирусите, водещи до инфекции. За да се защитите, от изключително значение, особено по време на дъждовните и студените сезони е да укрепите защитните сили на Вашия организъм.
Как Coldrex Immuno подсилва Вашата имунна система: Ценна комбинация на две активни вещества осигурява двойната стимулация на защитните сили на Вашия организъм. Уникалната технология, използваща капсули с удължено освобождаване, гарантира защитата Ви през целия ден. Coldrex Immuno подпомага
-профилактиката на простудните и грипните заболявания;
-намалява риска от инфекции.
Kак да използвате Coldrex Immuno: Eдна капсула дневно. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да не се употребява при наличие на алергия към някоя от съставките.
Производител: GSK-CONSUMER HEALTHCARE

Витамин B17, Б17, В17, Амигос, Капсули х 60, 100 мг

Амигос В17, Капсули х 60, 100 мг

витамин В 17 е хранителна добавка с екстракт от кайсиеви ядки, 100% естествен Амигдалин

Веществото амигдалин се намира в най-висока концентрация и с необходимите ензими в кайсиевите костилки. 

Амигос В17 се препоръчва след прилагане на традиционна химио и лъчетерапия.

Препоръчителен е за спомагателна употреба в диетата на лица с имунни заболявания

В комплекс с имуномодулатори, витамини и минерали като част от допълваща грижа за пациенти със заболявания на имунитета.

Витамин Б17 е естествен агент, намиращ се в повече от 1200 растения, най-вече в семената на често използвани плодове като кайсии, праскови, сливи и ябълки. Той е диглюкозид с цианиден радикал, който е силно “био- достъпен”. Това означава, че преминава през клетъчната мембрана и така бързо достига висока вътреклетъчна концентрация.

Най-често прилаганият протокол с АМИГОС В17 е

Първа фаза 21 дни- максимална доза 2х 2 капс. след хранене

Втора фаза 3 месеца – поддържаща доза 2х 1 капс.

Съставки: Амигдалин 100мг

САРЖЕНОР - при лечение на умората

САРЖЕНОР - при лечение на умората
20 ампули 1 мг. 5 мл.
Sargenor

Лекарствено вещество: 1 ампула с 5 ml перорален разтвор съдържа 1 g arginine aspartate.
Помощни вещества: Захароза, метилпарахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат, есенция-кайсия, карамел, вода.
Лекарствена форма и количество в една опаковка: Перорален разтвор Картонена кутия с 20 ампули
Фармакотерапевтична група: Тонизиращ лекарствен продукт
Терапевтични показания: Използва се при симптоматично лечение на умората.
Противопоказания: Свръхчувствителност към лекарственото вещество и/или някое от помощните веществата на лекарствения продукт, главно към метил- или пропилпарахидроксибензоат.Ако се колебаете, моля коенултирайте се с Вашия лекар или фармацевт!
Специални предпазни мерки и предупреждения при употреба: При поява на умора у деца под 12 години, дори и при краткотрайна продължителност, трябва да се консултирате с лекар!
В случай, че страдате от захарен диабет или спазвате съответната диета, трябва да имате предвид, че всяка ампула съдържа 1 g захароза.
Приемът на това лекарство не Ви освобождава от необходимостта да водите здравословен начин на живот - редовни физически упражнения, добре балансирана диета (главно избягвайте употребата на алкохол, никотин и/или стимуланти), редовен сън, почивка.
Лечението не трябва да продължава повече от 15 дни.
Ако умората продължава след 15-я ден или ако забележите необикновени ефекти,  моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт!
При всеки случай на колебание, Вие трябвате да потърсите съвет от Вашия лекар или фармацевт!
Лекарствени взаимодействия и други форми на взаимодействия: За да избегнете възможни лекарствени взаимодействия, Вие трябва да информирате Вашия лекар или фармацевт за всички лекарства, които приемате в момента! Това лекарство съдържа аргинин аспартат. Аминокиселини се съдържат и в други лекарства. Препоръчва се да не се приемат заедно, за да се избегне евентуално предозиране.
Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене: По принцип, при бременност и- кърмене, трябва -да- се консултирате с лекар или фармацевт преди прием на което и да е лекарство!
Дозировка и начин на приложение:
Възрастни:
2-3 ампули дневно, препоръчително преди хранене.
Деца над 30 месеца: 1/2 - 2 ампули дневно, в зависимост от възрастта.
Сарженор® се приема през устата, разтворен в чаша вода, препоръчително преди хранене.
Продължителността на лечението не трябва да надвишава 15 дни.
Указание за употреба:
1. Използвайте приложеното приспособление, за да отворите по-лесно ампулата.
2. Поставете единия край на ампулата до белия пръстен в приложеното приспособление, леко натиснете и го счупете.
3. Държейки отворения край на ампулата над чаша с вода, счупете другия край.
НЕЖЕВАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: Подобно на други лекарства, този продукт може да предизвика нежелани лекарствени реакции при някои пациенти.
Не се колебайте да информирате Вашия лекар или фармацевт при възникване на нежелана лекарствена реакция описана в листовката!
Специални условия за съхранение: Няма
Срок на годност: Да не се употребява след -изтичане срока на годност, ясно обозначен върху опаковката!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Отпуска се без лекарско предписание! 
Производител: VIATRIS, ЕКОФАРМ ГРУП

FORTEX АВЕМАР САШЕТИ Х30

FORTEX АВЕМАР САШЕТИ Х30

Авемар е медицинска хранителна добавка за допълване на хранителния режим на пациенти със злокачествени заболявания по време на и след оперативна намеса, радиотерапия, химиотерапия и имунотерапия.

Прилагането на Авемар се препоръчва като обогатител на храната по време на лечение и след приключване на подобни лечения, без прекъсване.

Състав: Сух ферментирал пшеничен зародиш, малтодекстрин, фруктоза, агент за предотвратяване на слепване (силиконов двуокис), лимонова есенция, подсладител (acesulfame-K), натриев хлорид, полиращ агент (стеаринова киселина).

Предпазни мерки: Приемането на хранителната добавка Авемар става след консултация с лекар. Пациентите с наследствена непоносимост към фруктозите или пациенти със свръхчувствителност към които и да било от компонентите или съставките на Авемар не трябва да приемат Авемар. Пациентите, страдащи от диабет трябва да приемат Авемар под контрола на лекуващия лекар, заради въглехидратния внос и дозите на инсулина. Пост-оперативното приложение на хранителната добавка Авемар трябва да започне когато пациентът е в състояние да приема храна през устата. Продуктът не бива да бъде приеман по време на бременност или кърмене. Употребата на Авемар е забранена за пациента с трансплантиран орган или тъкан. Продуктът не може да бъде използван, ако пациентът има кървящи язви по гастро-интестиналния тракт (кървяща стомашна или язва на дванадесетопръстника), ентерит/колит (остро чревно възпаление), синдром на патологична абсорбация.

Авемар да се съхранява на обезопасено от деца място!

Взаимодействие с лекарствени средства: Авемар се приема два часа преди или след приемане на други хранителни добавки или лекарствени продукти. Авемар не трябва да бъде приеман в комбинация с никакви препарати, съдържащи витамин С , в интервал от два часа преди или след приема. Приемането на Авемар трябва да бъде преустановено два дни преди извършването на прегледи с контрастни рентгенови снимки с прилагането на бариев сулфат и трябва да бъде възстановено два дни след извършването на прегледи с контрастни рентгенови снимки с прилагането на бариев сулфат!

Начин на приложение: Курсът на приемане на добавката за храната Авемар се съобразява със здавословното състояние, терапевтичните и диагностични процедури, на които се подлага пациента заради основното си заболяване.

Приготвяне на единична доза: Едно саше се разтваря в чаша вода. Прясно приготвеният разтвор от Авемар се използва в рамките на 30 минути след приготвянето му! Неупотребеният разтвор се изхвърля.

Дозировка: За възрастни с телесно тегло около 70 кг – една доза се равнява на едно саше Авемар на ден. Препоръчва се Авемар да бъде приготвян и консумиран 1 час преди обяд. Пациентите с телесно тегло от 90 кг и нагоре да консумират 2 сашета и се препоръчва да взимат Авемар приблизително 1 час преди закуска и вечеря.
Препаратът Авемар може също да бъде приготвян и консумиран смесен с освежителни напитки или с негазирана минерална вода, без добавяне на други хранителни добавки (в частност витамин С).

Авемар е микробиологично чист продукт.

Производител: Fortex

АБО ФАРМА-ИЗОФЛАВОН OT СОЯ, КАПСУЛИ Х30, 75мг

АБО ФАРМА-ИЗОФЛАВОН OT СОЯ, КАПСУЛИ Х30, 75мг

Изофлавон от соя, 75 mg, 30 капсули с висока концентрация. Натуралната алтернатива за жените в менопауза. Без изкуствени оцветители и консерванти!

Предназначение: Меките желатинови капсули със съдържание на изофлавон от соя са алтернативен заместител на хормоналната терапия с естроген в периода преди и по време на климакса. Особено препоръчително е използването на изофлавона, като профилактично и поддържащо средство от жени в периода преди и по време на менопаузата. Той ефективно премахва симптоми като главоболие, топли вълни, безсъние, умора, нервност и промени в настроението. Може да се използва и като профилактично средство срещу развитието на остеопороза.

Състав (на пълнежа): Соев изофлавон (активна съставка) - 75 mg; Соев лецитин - 5 mg; Соево олио – 130 mg; кокосово масло – 20 mg; палмово масло – 50 mg; пчелен восък – 20 mg; на сухата капсула: желатин – 100.44 mg; глицерол – 48.44 mg; Candurin® червен оцветител – 1.12 mg

Хран. информация                              в 1 капсула             в 100 г
Калории:                                           9.78 kJ (2.36 kcal)     2172.64 kJ (525.11 kcal)
Въглехидрати:                                      0.00 mg                  0.00 g 
Белтъци:                                             100.44 mg                22.32 g
Мазнини:                                              205.0 mg                 45.56 g
Мулти хидрокарбонатни алкохоли:    48.44 mg                10.76 g

Начин на употреба: По 1 капсула дневно. За да се получи желаният ефект трябва да се приема редовно в продължение на 8 седмици. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва, като заместител на разнообразното хранене. Не са установени странични ефекти. Не се препоръчва при бременни и кърмачки.

Съхранение: На стайна температура на сухо и тъмно място, недостъпно за деца.

Производител: АBO Pharma Gmbh

Матрика, Херба Медика, таблетки х100, 500мг

Матрика, Херба Медика, таблетки х100, 500мг

Матрика е хранителна добавка, съдържащ акомплекс от билки, които подпомагат всички функции на женската полова система. Натурален продукт, който регулира менструалният цикъл, укрепва кръвоносната мрежа в гениталии, лекува кистозни изменния на яйчниците и миоматозна матка. Възпаления, хормонални нарушения, кистозни яйчници, миома.

Съдържание на основни вещества: в една таблета: максимална доза / 6 таблети :

Турта- цвят (Tagetes patula) 75 mg         450 mg

Шапиче- стрък (Herba Alchemillae vulgaris) 65 mg          390 mg

Бял равнец- цвят (Flores Millefolii) 55 mg            330 mg

Котешка стъпка (Nepeta Cataria) 50 mg               300 mg

Маточина- листа (Folia Melisae) 45 mg                 270 mg

Невен- цвят (Flores Calendulae) 40 mg                 240 mg

Помощни вещества: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат

Подходящ за заболявания: Бяло течение, Възпалителни процеси, Кисти на яйчниците, Миома, Обилна менструация,Хормонални нарушения (жени)

Начин на употреба: От 3 до 6 таблети дневно, половин час след храна. За оптимален ефект ползвайте продукта минимум три месеца.

Производител: Херба Медика

АЛФАЛФА (Alfalfa)

АЛФАЛФА

Съдържание: 100% алфалфа (Medicago sativa)

Действие: Алфалфата е полезна билка с общо укрепващо действие. Тя стимулира апетита и същевременно с това доставя на организма богата гама от витамини, минерали и протеини. Изключително подходяща е при анемии поради високото си съдържание на желязо. Наличието на фитоестрогена куместрол съдейства за намаляване на оплакванията свързани с менопаузата. Алфалфата е много добър съпътстващ продукт при профилактирането на сърдечно-съдовите заболявания и остеопорозата. Може да бъде използвана при хипо и авитаминоза поради високо съдържание на витамини. Оказва положително въздействие при хора, които боледуват често, изтощени или възстановяващи се след операция. Поради високото съдържание на флуор може да бъде използвана като ефективно средство при профилактика на кариес и пародонтоза. Подпомага лечебните процеси на всички системи в организма. Намалява нивото на кръвната захар и холестерола, възстановява лигавиците, отстранява солите на пикочната киселина, нормализира водно-електролитната обмяна, намалява отока и възпалението на ставите, укрепва имунната система, намалява артериалното налягане, възстановява хемоглобина. Повишава лактацията при кърмещи жени. Подобрява състоянието на косата, кожата и ноктите. Притежава обезболяващо, противовъзпалително и антибактериално действие срещу грамотрицателна флора. Съдържащият се в люцерната пектин свързва и неутрализира различни отрови, токсини, канцерогенни вещества и изхвърля от организма радионуклиди. Поради високото съдържание на витамин К подобрява съсирването на кръвта и оказва полезно действие при кръвоизливи.

Приложение: В народната медицина алфалфата е с широко приложение при физическа слабост, следоперативен период; Кръвотечения, анемия, хиповитаминоза; интоксикация причинена от ендо и екзотоксини; Токсични нарушения на черния дроб; периода на възстановяване след прекаран хепатит; болести на ставите, ревматизъм, подагра; възпалителни заболявания на бъбреците и пикочоотделителните пътища; захарен диабет; атеросклероза, хипертония; профилактика на заболявания на имунитета; нарушена чревна моторика, запек.

Противопоказания и странични действия: Няма, но не трябва да се комбинира с антикоагуланти. Направете консултация с лекуващият Ви лекар, ако сте бременна или кърмите детето си.

Комплекс ЕНЕРГИЯ ЗА ЖЕНАТА
Комплекс ЕНЕРГИЯ ЗА ЖЕНАТА

Нов френски билков продукт

Съдържание:
Елеутерокок (Eleutheroccocus senticosus), кола (Cola acuminata), целина (Apium graveolens) и зимна чубрица (Satureja Montana).

Действие:
Елеутерококът, известен още като сибирски жен шен е силен имуностимулатор, който повишава тонуса и издържливостта. Той повлиява благоприятно на различни нервни смущения. Семената от кола имат диуретично и стимулиращо действие. Целината е изключително подходяща при менструални проблеми. Тя има положителен ефект и при артритни и ревматични заболявания. Зимната чубрица подпомага храносмилането и противодейства на газообразуването и подуването на стомаха.
Соя Изофлавони, Purevital, Основна грижа за женското здраве, Капсули х 50

Соя Изофлавони,Purevital,Основна грижа за женското здраве, Капсули х 50

Соята подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Забавя процесите на стареене и помага за намаляването на риска от атеросклероза. Значително намалява оплакванията от физическия и психически дискомфорт, свързан с менопаузата. Оказва благоприятно влияние върху костната система, като съдейства за намаляване на процесите на остеопорозата.

Една капсулa съдържа: Соеви изофлавони (40%) 25,000 mg, Соя 100,000 mg, Хмел 60,000 mg, Царевично нишесте 200,000 mg, Магнезиев стеарат 5,000 mg

Производител: Пюървитал ЕООД

 

 

 

ФЕМИГЛАНДИН® GLA+E (FEMIGLANDIN GLA+E) при артрит, 168 капсули

ФЕМИГЛАНДИН® GLA+E (FEMIGLANDIN GLA+E), 168 капсули

Фемигландин® GLA+E e регистрирана хранителна добавка, произведена от масло от едроцветна пупалка (вечерна роза, Oenothera biennis). Подходящ за диабетици.

Съдържание: Съдържа голямо количество полиненаситени мастни киселини, главно гама-линоленова киселина (GLA). Маслото от пупалка във Фемигландин® GLA+E е получено, чрез механично пресоване без добавка на химикали. Продуктът, наречен "върджин"-масло, съдържа само маслото от първото пресоване, при което температурата не надвишава 50ºС. Фемигландин® GLA+E съдържа голямо количество гама-линоленова киселина и витамин Е.

4 капсули съдържат:
студено пресовано масло от пупалка 2000 мг
гама-линоленова киселина                     187 мг
витамин Е                                             10 мг

Дозировка: 2 капсули два пъти дневно, след хранене. Препоръчително е приема да продължи най-малко 3 месеца.

Употреба: Нови изследвания установиха, че няколко заболявания се повлияват благоприятно от приемането на GLA. Най-обещаващо е приложението на GLA при лечение на ревматоиден артрит. Пациенти, вземали GLA в продължение на една година, показват прогресивно подобрение. Това доказва, че ефектът на GLA е като на бавно действащо, модифициращо болестта противоревматично лекарство. Витамин Е е важен антиоксидант. Прилага се при хормонален дисбаланс, мастопатия, менструални болки, нарушен метаболизъм на мазнините.

Съхранение: При стайна темратура.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите при бременност, кърмачки, деца под 14 годишна възраст. Преди употреба се консултирайте с вашият лекар.

Соя изофлавони комплекс, 50 mg х 60 капсули

Соя изофлавони комплекс, 50 мг

Соята се използва в Япония и Китай от векове. Тя има високи нива на растителни фитоестрогени, фибри и протеини; тя е превъзходна храна с много ползи за здравето. Соя изофлавони комплекс на Natural Factors съдържа 50 мг смес от балансирани изофлавони включително генистеин и даидзеин. В тялото изофлавоните се превръщат във фитоестрогени и изследванията показват, че помагат за блокиране на естрогеновите рецептори, което инхибира растежа на ракови образувания. Те могат да намалят симптомите на менопаузата, по-специално горещите вълни и да помогнат за регулиране на менструалния цикъл. Соя изофлавони комплекс е идеален за жени с хормонални проблеми и проблематична менопауза.

Въпреки че са популярни основно сред жените, соевите изофлавони са полезни и за мъжете. Епидемиологичните данни показват, че ракът на простатата е по-рядко срещан в страните с висока консумация на соя. Соевите изофлавони могат да бъдат полезни в превенцията на определени видове рак, остеопороза и сърдечно-съдова болест.

Предимства:

·         не съдържа ГМО

·         помага при симптоми на менопауза

·         антиоксидантна активност

може да помогне при намалена костна плътност и да инхибира резорбцията на кости

АБО ФАРМА, ВИТАМИНИ СИРОП ЗА ДЕЦА
АБО ФАРМА, KINDER FIT сироп 150 мл.+ ПОДАРЪК

Приложение и действие:
По една супена лъжица от този сироп осигурява 100% от всекидневната нужда от витамини при малчуганите. Той допринася за подсилване на имунитета, по-добрата защита на организма срещу грип и простуда, стимулира здравословния растеж и апетита им. Приятният плодов вкус на портокал и круша прави сиропа KINDER FIT желан и харесван от децата.
Препоръчва се и за деца занимаващи се активно със спорт и/или умствено натоварване.
Съдържание в 10 ml:
Витамин A (Ретинол) - 569 mg
Витамин B1 (Тиамин) -0.66 mg
Витамин B2 (Рибофлавин) - 0.76 mg
Витамин B3 (Никотинамид) - 8.53 mg
Витамин В5 (Пантотенатна к-на) - 3.79 mg
Витамин B6 (Пиродиксин) - 0.66 mg
Витамин B12 (Цианокобаламин) - 0.95 mg
Витамин C (Аскорбинова к-на) - 227.58 mg
Витамин D (Холекалциферол) - 4.74 mg
Витамин E (DL-алфа токоферол) - 5.69 mg

Хранителна информация в 100 g:
Калории – 756.5 kJ (178 kcal)
Въглехидрати – 36.2 g; Белтъци – 0 g
Зеленчукови мазнини – 3.66 g
Фибри – 0 g

Информация за диабетици: 10 ml от сиропа съдържат 3 g захар
Състав:
Сироп от глюкоза, пречистена вода, концентрат от портокалов сок, слънчогледово олио, концентрат от крушов сок, емулгатори: полисорбат и ксантанова гума, портокалово масло, никотинамид (витамин В3), DL-алфа токоферол (витамин Е), калциев D-пантотенат (витамин В5), витамин А палмитат, тиамин (витамин B1), пиродиксин HCL (витамин B6), рибофлавин (витамин В2), холекалциферол (витамин D3), цианокобаламин (витамин В12)
Начин на употреба:
Дневна дозировка без лекарско предписание:
- за деца от 1 до 4 години - по една чаена лъжичка (5 ml)
- за деца над 4 години - по една супена лъжица (10 ml)
Да не се надвишава препоръчителната дневна доза!
Съхранение:
На хладно и сухо място, без пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. Тази хранителна добавка да не използва като заместител на балансиран и разнообразен хранителен режим и здравословен начин на живот!
Не съдържа съставки от генно модифицирани организми (ГМО)!
Количество:
150 ml e
Производител:
АBO Pharma Gmbh
КАРМОЛИС БОНБОНИ С МЕД ЗА ДЕЦА, 75 гр

 

КАРМОЛИС БОНБОНИ С МЕД ЗА ДЕЦА,75 гр

Кармолис бонбони с мед за деца e хранителна добавка.

Бонбоните Кармолис с мед са направенипо стара рецепта и в състава им влизат десет алпийски билки. Бонбоните са предназначени за смекчаване на кашлицата от различен произход, облекчавайки болките в гърлото и подобрявайки самочувствието.

Състав: захар, глюкозен сироп, мед, ментол, основни масла на лекарствени растения: анасон, мента, мащерка, конски босилек, майчин лист, маточина, карамфил индийски орехче, лимон и лавандула.

Препоръчителнатадневна доза е: 1-3 бонбони, 3-4 пъти дневно.

Начин на употреба :за деца над 3 години

Внимание: Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Хранителна добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене!Да се съхранява на места недостъпни за малки деца!

Производител: Dr.A. &.L. SCHMIDGALL

МОРЕПЛАВАТЕЛИ ИМУННА ЗАЩИТА, 145 mg х 60 дъвчащи табл.

МОРЕПЛАВАТЕЛИ ИМУННА ЗАЩИТА  145 mg
Sea Buddies Immune Defense
60 дъвчащи таблетки

Хранителна добавка

Съдържание (в 1 дъвчаща таблетка):   дн.доза  
Витамин А (бета каротен)   300 mcg    1200 mcg 
Витамин С   100 mg    400 mg 
Витамин В6    2 mg    8 mg 
Цинк    2 mg    8 mg 
Европейски Черен бъз   40 mg    160 mg 
Въглехидрати    1 g    4 g 
Захар   1 g    4 g

Други съставки: Фруктоза, смола, стеаринова киселина, натурални цветове, силициев диоксид, магнезиев стеарат. Не съдържа сол, мая, пшеница, глутен,царевица, соя, изкуствени оцветители и аромати, и консерванти . Отклонения в цвета на таблетката са възможни.
Приложение: Когато децата не са добре, това рефлектира върху цялата фамилия. Уникалната комбинация от Бъз, Цинк и Витамини А, С и В6 бързо възстановява доброто здравословно състояние. Плюс това продуктът е безопасен за ежедневна употреба. Най-важното е, че Вашето дете ще се влюби в аромата на тези вкусни дъвчащи таблетки. Да се чувстваш добре никога не е било толкова вкусно!
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Дозировка и приложение: Да се дъвче по една таблетка дневно. При необходимост от допълнителна имунна стимулация: за деца от 2 до 4 години по 2 дъвчащи таблетки дневно, а за деца над 4 години от 2 до 4 дъвчащи таблетки дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Виж опаковката.
Производител: Enzymatic Therapy, Inc , USA
Вносител: Ревита ООД

Други фасовки: НЯМА

МОРЕПЛАВАТЕЛИ МУЛТИВИТАМИНИ И ЙОД (тропик) 480 mg х 60 дъвчащи табл

МОРЕПЛАВАТЕЛИ МУЛТИВИТАМИНИ И ЙОД (тропик)  480 mg
Sea Buddies Daily Multiple Tropic
60 дъвчащи таблетки

Хранителна добавка

Съдържание (в 1 дъвчаща таблетка):   дн.доза  
Витамин А (бета каротен)   750 mcg    1500mcg 
Витамин С    60 mg    120 mg 
Витамин Д    0.5 mcg    10 mcg 
Витамин Е    10.1 mg    20.2 mg 
Витамин К    20 mcg   40 mcg 
Тиамин (витамин В1)    0.75 mg    1.5 mg 
Рибофлавин (витамин В2)   0.85 mg   1.7 mg 
Ниацин (ниицинамид)    2.5 mg    5 mg 
Витамин В6    0.5 mg    1 mg 
Фолиева киселина    200 mcg    400 mcg 
Витамин В12    3 mcg    6 mcg 
Биотин    75 mcg    150 mcg 
Пантотенова киселина    1.25 mg    2.5 mg 
Калций    50 mg    100 mg 
Фосфор    25 mg    50 mg 
Йод    75 mcg    150 mcg 
Желязо    2.5 mg    5 mg 
Магнезий   5 mg    10 mg 
Цинк    2.5 mg    5 mg 
Селен   10 mcg    20 mcg 
Манган    0.5 mg    1 mg 
Хром   30 mcg    60 mcg 
Сладка Череша    5 mg    10 mg 
(екстракт от плодове 10:1)    
Европейски Черен бъз   3 mg    6 mg 
(екстракт от плодове 4:1)    
Черна Боровинка   1 mg    2 mg 
(ексракт от плодове 4:1)    
Червена Боровинка    1 mg    2 mg 
(екстракт от плодове 12:1)    
Стевия    0.5 mg    1 mg 
(екстракт от лист 15:1)    
Въглехидрати    1.5 g    3 g 
Калории   5    10 
Захар    1 g    2 g

Други съставки: Фруктоза, магнезиев стеарат, натурални цветове, целулоза, ябълчена киселина и соево масло. Не съдържа сол, мая, пшеница, глутен,царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители и аромати, консерванти и съставки от животински произход. Отклонения в цвета на таблетата са възможни.
Приложение: Съдържа 25 важни съставки необходими за доброто здраве и ежедневния тонус на детето. В продукта има добавен Йод. За по-лесен и предпочитан от детето прием, продуктът се предлага в атрактивни на вид и приятни на вкус дъвчащи таблетки.
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Дозировка и приложение: За деца от 2 до 4 години по 1 дъвчаща таблетка дневно, а за деца над 4 години по 2 дъвчащи таблетки дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Виж опаковката.
Производител: Enzymatic Therapy, Inc , USA
Вносител: Ревита ООД

Други фасовки: НЯМА

МОРЕПЛАВАТЕЛИ МУЛТИВИТАМИНИ (череша), 480 mg х 60 дъвчащи табл.

МОРЕПЛАВАТЕЛИ МУЛТИВИТАМИНИ (череша) 480 mg
Sea Buddies Daily Multiple Cherry
60 дъвчащи таблетки

Хранителна добавка

Съдържание (в 1/2 таблетка):   дн.доза  
Витамин А (бета каротен)   750mcg    1500mcg 
Витамин С    60 mg    120 mg 
Витамин Д   5 mcg    10 mcg 
Витамин Е   10.1 mg    20.2 mg 
Витамин К    20 mcg    40 mcg 
Тиамин (витамин В1)   0.75 mg   1.5 mg 
Рибофлавин (витамин В2)   0.85 mg    1.7 mg 
Ниацин (ниицинамид)   2.5 mg    5 mg 
Витамин В6    0.5 mg    1 mg 
Фолиева киселина   200 mcg    400 mcg 
Витамин В12   3 mcg    6 mcg 
Биотин    75 mcg    150 mcg 
Пантотенова киселина   1.25 mg    2.5 mg 
Калций    50 mg    100 mg 
Фосфор   25 mg    50 mg 
Желязо    2.5 mg    5 mg 
Магнезий   5 mg    10 mg 
Цинк   2.5 mg    5 mg 
Селен   10 mcg    20 mcg 
Манган    0.5 mg    1 mg 
Хром   30 mcg    60 mcg 
Сладка Череша   75 mg    150 mg 
(екстракт от плодове 10:1)    
Европейски Черен бъз   3mg    6 mg 
(екстракт от плодове 4:1)    
Черна Боровинка   1 mg    2 mg 
(екстракт от плодове 4:1)    
Червена Боровинка   1 mg    2 mg 
(екстракт от плодове 12:1)    
Стевия    0.5 mg    1 mg 
(екстракт от лист 15:1)    
Въглехидрати   0.5 g    1 g 
Калории   2.5    5 
Захар    <0.5 g    <1 g

Други съставки: Фруктоза, магнезиев стеарат, целулоза, натурални цветове, ябълчена киселина, соево масло. Не съдържа сол, мая, пшеница, глутен,царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители и аромати, консерванти и съставки от животински произход. Отклонения в цвета на таблетката са възможни.
Приложение: Съдържа 25 важни съставки, необходими за доброто здраве и ежедневния тонус на детето. За по-лесен и предпочитан от детето прием, продуктът се предлага в атрактивни на вид и приятни на вкус дъвчащи таблетки.
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Дозировка и приложение: За деца от 2 до 4 години по 1/2 дъвчаща таблетка дневно, а за деца над 4 години по 1 дъвчаща таблетка дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Виж опаковката.
Производител: Enzymatic Therapy, Inc , USA
Вносител: Ревита ООД

Други фасовки: НЯМА

МОРЕПЛАВАТЕЛИ ФОКУС ФОРМУЛА (без захар) за концентрация 235 mg х 60 капс.

МОРЕПЛАВАТЕЛИ ФОКУС ФОРМУЛА (без захар) 235 mg
Sea Buddies Focus Formula
60 ултра капсули

Хранителна добавка

Съдържание (в 1 ултра капсула):   дн.доза  
Диметиламиноетанол   100 mg    500 mg 
(като битартарат)    
Фосфатидилсерин    60 mg    300 mg 
N-Ацетилцистеин    25 mg    125 mg 
Таурин    25 mg    125 mg 
L-Тианин    25 mg    125 mg

Други съставки: Целулоза, растителна капсула, трикалциев фосфат, магнезиев стеарат, силициев диоксид. Не съдържа захар, сол, мая, пшеница, глутен,царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители и аромати, консерванти и съставки от животински произход. Отклонения в цвета на таблетата са възможни.
Приложение: Уникален продукт създаден за повишаване възможностите на детето за възприемане и запаметяване. Мощна формула, която активира мозъчната дейност на клетъчно ниво и подобрява състоянието на централната нервна система. Довежда до спокойно състояние на детето, без да понижава дневната концентрация. Подобрява детоксикационните процеси.
Забележка: Не се препоръчва за деца под 4 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Дозировка и приложение: Започнете с 2 ултра капсули дневно, като наблюдавате нивото на внимание и концентрация на детето. При необходимост увеличете дозата през деня, докато достигнете желания резултат. Не надвишавайте 10 ултра капсули дневно без консултация със специалист. Капсулите могат да бъдат и отваряни, и смесвани с храната или напитките на детето.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Виж опаковката.
Производител: Enzymatic Therapy, Inc , USA
Вносител: Ревита ООД

Други фасовки: НЯМА

БИОГАЙА КАПКИ, 5 мл

БИОГАЙА КАПКИ, 5 мл

Хранителна добавка. Пробиотични капки за деца. Чревно здраве и имунитет.

Пробиотииите са живи микроорганизми, които имат благоприятен ефект  върху здравето, погълнати в определени количества. Lactobacillus reuteri Protectis са патентовани пробиотични млечнокисели бактерии на компанията BioGaia. Присъствието на Lactobacillus reuteri Protectis като компонент в майчината кърма, го прави естествен човешки пробиотик. Lactobacillus reuteri Protectisв спомага за поддържане нa здравословен  баланс на  чревната микрофлора, което възпрепятства размножаването на вредните микроорганизми.  BioGaia пробиотици са клинично доказани, укрепващи здравето и усилващи имунитета естествени активни микрокултури, защитаващи ни от "лошите" бактерии.

Досега изследванията с Lactobacillus reuteri Protectis са показали положителен ефект върху здравето в две основни сфери:

Чревно здраве: Lactobacillus reuteri Protectis спомага за изграждане на микрофлора при децата и в клиничните проучвания е доказано, че капките BioGaia  значително намаляват дневното неразположение и плач при децата с колики. Lactobacillus reuteri Protectis се бори с вредните бактерии и подобрява чревното здраве. Добре контролирани клинични проучвания доказват, че Lactobacillus reuteri Protectis не само предпазва децата от гастроинтестинални инфекции, но и спомага за по-бързото възстановяване след прекарана инфекция.

Имунитет: Lactobacillus reuteri Protectis подпомага имунната система и намалява риска от настъпване на обичайните инфекции. Lactobacillus reuteri Protectis възстановява така наречените CD4+ Т-клетки като стимулира имунния отговор, което е и първата защита на организма срещу заболявания.Приемайки BioGaia пробиотични капки се намалява риска от заразяване с обичайни инфекции, проявяващи се със симптоми като температура, чревна инфекция и простуда.

Действие: BioGaia® пробиотични капки намаляват риска от диария при децата. Намалява се значително и честотата на Водниста диария при деца страдащи от ротавирусна инфекция. Предпазват храносмилателния тракт от действието на вредните бактерии. Lactobacillus reuteri Protectis са резистентни на агресивното действие на солната киселина и жлъчните соли в стомаха и червата. Те се свързват с чревната мукоза и епителиалните клетки и по този начин остават да действат в червата. Lactobacillus reuteri Protectis е единственият лактобацил, отделящ ройтерин - антимикробен агент, който пречи на развитието на Вредните микроорганизми в храносмилателния тракт, а в същото време не засяга развитието на други бактерии, нормални за здравия човек.

Състав: Активна съставка: 5 капки съдържат 100 милиона живи активни Lactobacillus reuteri Protectis.

Други съставки: Слънчогледово олио, средноверижно триглицеридово олио С8-С10, силиконоВ диоксид

Внимание: Проучвания за безопасност са проведени при всекидневен прием на BioGaia капки, в количество, отговарящо на 200 литра кисело или прясно мляко, без да са наблюдавани странични реакции, освен леко и временно повишение на метеоризма при няколко от изследваните лица. Лечението с антибиотик може да доведе до диария и стомашен дискомфорт. В повечето случаи причината за диарията е неизвестна, но в голям брой от случаите причината е свръхрастеж на потенциално болестотворната бактерия Clostridium difficile. Проведени са редица проучвания с оценка на ефекта на пробиотиците при диария, вследствие антибиотично лечение, доказващи тяхната неоспорима полза.

Прием: Приемът на 5 капки BioGaia® осигурява препоръчваната дневна доза от 100 милиона живи активни Lactobacillus reuteri Protectis.
Разклащайте добре преди употреба BioGaia пробиотични капки. Могат да бъдат приемани в лъжичка, разтворени в течност или храна. Важен е редовният прием на капките.

Производител: EWO PHARMA

ГАЛАПРО, КАПКИ ЗА ДЕЦА С ПРОПОЛИС, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 10мл/ехинацея/

ГАЛАПРО, КАПКИ ЗА ДЕЦА С ПРОПОЛИС, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ,10мл /ехинацея/

Използва се за профилактика, когато има повишен риск от инфекции присъстояния:изтощение след болест,намален апетит,усилена физическа или умствена работа,физически и емоционален стрес,намалена концентрация и нервност.

Използва се и за облекчаване на симптомите при: настинка,грип (остри и хронични инфекции на дихателните пътища)

Може да се използва и външно при възпалителни състояния като абцеси, язви, екзема, изгаряния, херпес.

Състав:

 10 ml разтвор съдържа:

 20% етанолов разтвор на прополис

 Етанолов екстракт от корен на ехинацея 1:5 (Echinacea purpurea) 5,00 g

 Действие:

 Прополисът представлява сложна смес от биофлавоноиди, смоли, етерични масла, цветен прашец, минерали, витамини. Притежава антибактериални, антивирусни, противогъбични, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

 Действа благоприятно и за повишаванена защитните свойствана имунната система.

 Прополисът предпазва кожата и лигавиците от вредните външни влияния, стимулира епителизацията и зарастването на раните, успокоява възпаленията и болките.

 Ехинацеатае билка, която традиционно, а вече и медицински е потвърдено, се използва за увеличаване на устойчивостта на организма.

 Активните вещества, които са изолирани от ехинацеата като ахинакозиди, флавоноиди, етерични масла, танини, протеини, витамини,действат имуностимулативно, намаляват симптомите на съществуваща инфекция, действатзащитнои ускоряват лечението. Също така, действат бактериостатично на няколко вида стафилококи, стрептококи и отделни видове гъбички.

Предпазни мерки и предупреждения: Не се препоръчва на лица, алергични към пчелни продукти. Продукти с прополис и ехинацея не се препоръчват по време на бременности кърмене.

 Ехинацеата не се използва при болни от прогресивни системни заболявания като туберкулоза, левкоза, множествена склероза, АИДС, ХИВ инфекции и др. автоимунни заболявания.

Дозировка и начин на употреба: 

Деца от 2 до 6 години: 10 капки 3 пъти дневно. 

Деца от 6 до 10 години: 20 капки 3 пъти дневно. 

Капките се накапват върхубучка захар и постепенно се разтварят в устата или се разтварят в чаша вода. 

Външна употреба:Нанася се локално върху кожата или лигавиците.

 Капките се препоръчва да се използват непрекъснато до осем седмици, а след това да се направи почивка от една седмица. По този начин се постига оптимален ефект от Ехинацеата.

Начин на съхранение:Да сесъхранява при температура до 250С, добре затворена, защитено от светлина. Да сесъхранява на места, недостъпни за деца.

Срок на годност:2 години.Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Производител: ГАЛАФАРМ

МЕДОГАЛ СИРОП /СЛЕЗ, МАЩЕРКА, МЕД/, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100 мл

МЕДОГАЛ СИРОП /СЛЕЗ, МАЩЕРКА, МЕД/, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100 мл

Натурални, ефективни, вкусни

Медогал е сироп изработен от естествени растителни екстракти. Ефективно действа при леки възпалителни промени на горните дихателни пътища, облекчава различните видове кашлица или улеснява процеса на отхрачването, както при децата, така и при възрастни. 

Медогал е сироп срещу кашлица. Съдържа екстракт от корен на бяла ружа, тинктура от слез, мащерка и мед.

Притежава емолиентно, отхрачващо, антисептично, противовъзпалително и  тонизиращо действие.

Може да се използва като помощно лечебно средство при лечение на различни инфекции на горните дихателни пътища 

Състав:100 ml сироп съдържа: 

Екстракт от 1,6 g корен на бяла ружа (Altheae radix extr.) 

Тинктура от мащерка (Thymi tinctura) 7,860 g 

Помощни вещества: Мед 58,950 g, Метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, захароза, аромат на ягода, пречистена вода 

Действие: Сиропът МЕДОГАЛ се използва при тонзилит, ларингит, фарингит, бронхит, трахеит и грип като антитусик, емолиент, отхрачващо, противовъзпалително, антисептично, бактерицидно и тоник. Антитусивното му действие се дължи на наличието на екстракт от корените на бяла ружа. Слузите от екстракт от корените на бяла ружа облепват и омекотяват възпалените лигавица на дихателните пътища и по този начин облекчават раздразнения и възпаление, което потиска самата кашлица. Наличието на тимол дава антиинфламаторното и експекторантно действие, омекотяват секретите от възпалените дихателни пътища. Медът действа антисептично, бактерицидно и тонично. 

Предпазни мерки и предупреждения: Медогал не трябва да се прилага при хора, които са свръхчувствителни към някоя от съставките на препарата. Не се препоръчва употреба при хора, които са алергични към цветен прашец от бреза и целина, защото може да възникне кръстосана чувствителност към мащерката. Поради съдържанието на захар Медогал против кашлица не се препоръчва при хора с диабет. Безопасността на препаратите, които съдържат мащерка по време на бременност и кърмене не е установена. Поради това Медогал сироп не трябва да се употребява по време на бременност и кърмене.

Начин на употреба: Деца до 2 години: 3 пъти дневно по 1 супена лъжица от 2,5 ml

Деца от 2 до 6 години: 3 пъти дневно по 1 супена лъжица от 5.0 ml

Деца над 6 години и възрастни: 3 пъти на ден по 2 супени лъжици от 5,0 ml

Начин на съхранение: При температура 25 ° С. Да се съхранява на места, недостъпни за деца

Опаковка: Стъклена бутилка от 100 ml сироп / кутия

Срок на годност: 12 месеца. Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Производител: ГАЛАФАРМ

ПРИМОГАЛ СИРОП /ИГЛИКА, МАЩЕРКА, МЕНТОЛ /, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100 мл

ПРИМОГАЛ СИРОП /ИГЛИКА, МАЩЕРКА, МЕНТОЛ /, ГАЛАФАРМ-СКОПИЕ, 100 мл

Натурални, ефективни, вкусни

Примогал е сироп изработен от естествени растителни екстракти. Ефективно действа при леки възпалителни промени на горните дихателни пътища, облекчава различните видове кашлица или улеснява процеса на отхрачването, както при децата, така и при възрастни. 

Примогале сироп срещу кашлица. Съдържа екстракт от иглика, ментол и мащерка.

Притежава емолиентно, отхрачващо, антисептично, противовъзпалително и тонизиращо действие.

Може да се използва като помощно лечебно средство при лечение на различни инфекции на горните дихателни пътища 

Състав:100 ml сироп съдържа: 

Екстракт от 1,6 g корен на бяла ружа (Altheae radix extr.) 

Тинктура от мащерка (Thymi tinctura) 7,860 g 

Помощни вещества: Мед 58,950 g, Метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, захароза, аромат на ягода, пречистена вода 

Действие: Сиропът ПРИМОГАЛ се използва при тонзилит, ларингит, фарингит, бронхит, трахеит и грип като антитусик, емолиент, отхрачващо, противовъзпалително, антисептично, бактерицидно и тоник. Антитусивното му действие се дължи на наличието на екстракт от корените на бяла ружа. Слузите от екстракта на иглика облепват и омекотяват възпалените лигавица на дихателните пътища и по този начин облекчават раздразнения и възпаление, което потиска самата кашлица. Наличието на тимол дава антиинфламаторното и експекторантно действие, омекотяват секретите от възпалените дихателни пътища. Ментолът действа антисептично, бактерицидно и тонично. 

Предпазни мерки и предупреждения: Примогал не трябва да се прилага при хора, които са свръхчувствителни към някоя от съставките на препарата. Не се препоръчва употреба при хора, които са алергични към цветен прашец от бреза и целина, защото може да възникне кръстосана чувствителност към мащерката. Поради съдържанието на захар Примогал против кашлица не се препоръчва при хора с диабет. Безопасността на препаратите, които съдържат мащерка по време на бременност и кърмене не е установена. Поради това Примогал сироп не трябва да се употребява по време на бременност и кърмене.

Начин на употреба: Деца до 2 години: 3 пъти дневно по 1 супена лъжица от 2,5 ml

Деца от 2 до 6 години: 3 пъти дневно по 1 супена лъжица от 5.0 ml

Деца над 6 години и възрастни: 3 пъти на ден по 2 супени лъжици от 5,0 ml

Начин на съхранение: При температура 25 ° С. Да се съхранява на места, недостъпни за деца

Опаковка: Стъклена бутилка от 100 ml сироп / кутия

Срок на годност: 12 месеца. Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Производител: ГАЛАФАРМ

СЕПТИЛИН, СИРОП, HIMALAYA, 100 мл

СЕПТИЛИН, СИРОП, HIMALAYA, 100 мл

Билкова хранителна добавка от Хималая за подсилване на имунната система.

Действие: Спомага за създаване на защитен механизъм на организма чрез стимулиране на фагоцитозата и увеличаване на фагоцитозния коефициент. Допринася за намаляване риска от ежедневните възможни инфекции както при възрастните, така и при децата. Допринася за облекчаване на алергични състояния. Повлиява благоприятно дерматологични състояния. Няма странични ефекти и не води до развитие на резистентност. Има благоприятен ефект като ежедневна хранителна добавка и при: Хронично повтарящи се инфекции, специално при децата. Общи инфекции на горния респираторен тракт, рани, циреи и др. Хронични инфекции на ушите, носа и гърлото, оторея (течение от ушите), мастоидит, синузит, тонзилит. Алергични ринити, обща настинка и хроничен назален катар. Интерактивни дерматози, такива като ендогенни и инфекциозни дерматити, екземи, акне вулгарис (гноен тип). Ревматични и септични състояния като пиодермия, фурунколоза (множествен цирей), карбункул, фистула и афтични стоматити. Общи, остри и интензивни инфекции.

Дозировка: За деца до 3 години по една четвърт до половин чаена лъжичка два пъти дневно. За деца над 3 години по половин до една чаена лъжичка два пъти дневно. Една средна чаена лъжичка е приблизително 5 мл. При остри инфекции по-големи дози дават по-добри резултати.

Противопоказания: Препоръчително е да се избягва от жени през първите месеци на бременността. Няма проблем Септилин да приемат жени по време на кърмене.

Странични ефекти: Няма.

Съхранение: На хладно и сухо място, без пряка слънчева светлина. Да не се държи в хладилник.

Състав: Всеки 5 мл от сиропа съдържат: Powder: Balsamodendron mukul (Purified) - 80 mg Екстракти: Vanda roxburghii – 30 mg, Rubia cordifolia - 15 mg, Tinospora cordifolia – 14 mg, Trikatu – 13 mg, Saussurea lappa – 13 mg, Emblica officinalis – 8 mg, Glycyrrhiza glabra – 6 mg

Производител: Himalaya

МУЛТИВИТАМОЛ БОНБОНИ, DR.THEISS, 50гр

МУЛТИВИТАМОЛ БОНБОНИ, DR.THEISS, 50гр

Добавка към храната. Витаминни бонбони с приятен вкус за деца. Спомага за засилване на съпротивителните сили.

Приложение: при прояви на авитаминоза, за подпомагане на съпротивителните сили, за предпазване от смущения в развитието и растежа и при рахит, при общо изтощение, отслабване на концентрацията и училищна умора, при загуба на апетит и смущения в обмяната на веществата, подпомага възстановителния процес след прекарани заболявания, традиционно се използва за подсилване на организма и подобряване на общото здравословно състояние.

Проблеми: хиповитаминоза, умора, смущения в растежа и развитието, смущения в обмяната на веществата, слаб имунитет, рахит, обща слабост, нарушения на концентрацията, възстановяване след заболяване, безапетитие, авитаминоза.

Производител: Natur Produkt

12345678910следваща